Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 20 mars 2018

Blir de sämsta politikerna alltid justitieministrar?

I Sverige har vi en underlig ateist och i Norge, tills helt nyss (DN), en främlingsfientlig islamofob vid namn Sylvi Listhaug. När jag tittar på hennes horoskop på jakt efter tecken på självdestruktiv irrationalitet, inser jag strax att hon har en opposition mellan Tvillingarna och Skytten, där Luft och Eld kan ge just fanatikerns hetluft om inte omdömet är det bästa. 

Vi har samma axel (fast med andra planeter) hos Moderaternas partiledare Ulven, han som numera fejkar "vuxensamtal" för att i den svenska politikens allt mer generande dagislandskap söka vända sitt handikapp, åldern, till en styrka. (Om hans världsbild och motiv sedan är värst vuxna kan diskuteras...)

Men jag såg fotot på Listhaug, knipslugt leende och ena ögat halvslutet som om det ständigt pågår arbete bakom ridåerna (se här om hennes dubbelspel), då gick tankarna snarare till Jan Guillou, vår arketypiska grävande journalist och senare storsäljande författare. 

Som siderisk Stenbock - "världshärskaren" - blev han så störd av att Sideriska siktet underordnade även honom Kosmos Lagar att han muttrade om "astrologer och numerologer" flera gånger i sina krönikor efter att den här bloggen vänligt drivit gäck med "kung Guillou"! 

Han har också Tvillingarna/Skytten som en aktiv axel och visst skulle han kunna vara åtminstone kusin till norskan:


Alltid en räv bakom örat...

Men Guillou slapp födas (horoskop här) med samma orenhet i 8e korruptionshuset som drabbade norskan: hon har den "fallna" hat- och olycksplaneten Mars i trygghetssökande Kräftan. Det blir verkligen en varböld i den f.d. justitieministerns dagaktiva solhoroskop. Vänder man kartan och tar Månen som markör för 1a huset blir det nästan ännu värre, för nu förbyts välviljans Jupiter till en uppblåst och tom falsk hycklare! Det dagmedvetna livet infekterad av otrygga underströmmar och i känslolivet pinsamt nära en uppblåst tom fejk... Det finns allvarliga varningstecken för förmågan till proportionalitet här och en sådan människa kan alltså bli vald till ett lands justitieminister!Ur en mån- eller sinnelagskarta får norskan således samma "onda" Jupiter som i Sverigehoroskopet. Men vi som nation har den inte invid populistiska Månen (=folket) utan invid ledarskapets Sol, och detta är förklarar väl vår Överhets alla uppblåsta och desinformativa presentationer för att hålla folket okunnigt, fångat i en officiellt Berättelse och bara så pass "yrkesutbildat" att de gör sina jobb halvdant och lämnar åt den lilla eliten att fatta alla beslut om deras liv. 

Sverige kan ha västvärldens mest OBEMYNDIGADE BEFOLKNING, och den gamla traditionen lär inte gå att bryta på den här sidan kapitalismens sammanbrott och ett möjligt kommande storkrig...

Den fallna Mars i Kräftan gör sig inte bra inom politiken! Har ni märkt hur ofta den skapar problem. Jag ifrågasatte Kräftan redan innan Stefan Löfven (fallen Mars) tillsattes som marionett för ett parti i sönderfall. Placeringen är alldeles utmärkt så länge individerna känner sig trygga med sin omgivning, vilket de sällan gör eftersom symbolen just tecknar en Olycka (Mars) som brutit sig igenom den säkra komfortzon Kräftan eller Hemmet symboliserar.

Det är inte undra på att Listhaug ser terrorister överallt, särskilt när Solen i första stoppar in denna veka placering i det "blinda" och därför onda 8e huset. Jag har dock märkt att Mars-Kräftan tycks funka alldeles utmärkt för musiker och kanske beror det på att den som introvert sjunker in i sitt musikskapande enbart uppfattar Mars som vital energi, vilket den ju också representerar. Charlotte Kalla ensam i skidspåret i tävling mot sig själv är en annan variant där Mars-Kräftan till synes enbart gör gott.

Listhaugs Mars har emellertid ett ytterligare problem förutom dess dåliga husplacering (ur aktivistens/"terroristens" solära perspektiv): denna instinktiva och helt irrationella Mars befinner sig i Vattenelementet (en korrekt placeringar i och för sig) men dess disponent är Månen och står i Luft. Här är det förrädiska knivhugget i ryggen hon gav Sverige när hon besökte ett invandrartätt område här och sen använda besöket för smutskastning. 

Det finns något försåtligt och otäckt omoget i zodiakens "ungdomliga" övergång mellan första rationella Lufttecknet och det första av de irrationella (instinktiva) Vattentecknen. Jag skulle tro att det är den här varianten av "dissociationssyndromet" som förstör för den annars intressanta ömsesidiga receptionen mellan Merkurius och Jupiter... Ett födelseklockslag skulle vara speciellt intressant här för att kunna bestämma de här två viktiga pusselbitarnas inbördes rangordning...


PS. En annan invandringskritisk figur med en aktiv Tvilling/Skytt-axel är papegojan Tobias Billström vars horoskop dock knappast tecknar norskans uppblåsta och falska hyckleri. Moderaten är istället tungsint saturnisk och trycks svårt av sin själviska materialism. Den illustreras vid bruk av en solascendent som då resulterar i begärets Måne i materialistiska Jordtecknet Stenbocken i 2a huset för "egen plånbok".

Det är sådana här som driver kampanjer i kvarteret om att omvandla till bostadsrätt - ständigt på jakt efter makt och ett eget imperium. Farliga människor och av en typ som morgondagens värld kommer att identifiera dem redan via födelsehoroskopet så att samhället kan sätta in stödåtgärder för att hela deras medfött sargade själar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.