Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 27 juli 2017

Svensk tragedi: Brutus och Caesar tillsammans, leendeBeskåda den nationella tragedin och etablissemangets falskspel!

Nyss smög försvarsministern bakom statsministerns rygg och knivhögg honom långsamt i ryggen genom att hålla honom utanför de invigdas loop i ett år. Nu försvarar samma Caesar som Brutus just knivhuggit i ryggen "för det större goda". Den stollen ler till och med mot svikaren på sin högra sida - notera hur mjuggt självbelåten Hultqvist ser ut! Han har mäktiga män bakom ryggen och Löfven tvingas hålla god min och le.

Jag skulle begå självmord om jag var Löfven inför det hyckleri och de monumentala lögner han dresserat gått med på att rapa upp. Showen om "systemets" fullkomlighet är inte alltid värt att försvara och upprepa inför medborgarna. Särskilt inte om det bara handlar om att behålla Sveriges köpta nyckelfigur kvar, den onde försvarsministern vars egentligen uppgift är att lotsa landet in i Natos hägn och vilket garanterar massor av export av härliga fyrverkeripjäser till de skumraskstater USA för tillfället har som allierade.

Sverige är slut som land och snart kommer vedergällningen. På vad sätt går inte att säga med astrologisk metod men fr.o.m. 2018 kommer den stora imperiedrömmen att börja sjunga på sista versen. Då når landet den onda Jupiters historiska cykel vilket betyder att en bubbla större än alla andra spricker, och den har säkert att göra med det USA Sverige så osjälvständigt blickat mot i över ett århundrade! 

Kunde ett land ha valt en sämre förebild? Kanske inte, givet att vissa begränsats av den historiska kopplingen till "ryssen" (det var visst något krig en gång för mycket länge sedan...) och därmed slutat fungera i sina huvuden.


"Den största säkerhetsläckan på många år på regeringsnivå är till stor förlägenhet för Sverige som har ett rykte om sig att vara en av världens hippaste länder när det gäller IT och teknologi."

http://www.bbc.com/news/world-europe-40729101*****

Låt oss se på dagen då Brutus mördade Julius Caesar, den 15 mars år 44 fvt - kanske finns någon återkoppling mellan det dramat och "förbindelsen" mellan Hultqvist och Löfven...


Jag utgår här från att romarna räknade dygnets början från soluppgången. Wikipedias uppgift om att dygnet startade vid midnatt är inte övertygande.

Detta ger ett intressant dygn där 10e statsmaktshuset och 12e offerhuset är tajt sammanlänkade genom en ömsesidig reception mellan astrologins två stora ödespenslar, Saturnus och Jupiter. Eftersom jag glömt all romersk historia man fick lära sig i skolan, tvingades jag snabbskumma inlägget om mordet på Wikipedia och det verkar som om upprinnelsen var att Julius Caesar ville vara mer än politisk ledare, han fick griller i huvudet och såg sig - till senatens stigande irritation - som en konung snarare än en politisk ledare.

Någon som känner att det ringer klockor kring Löfven här? Han börjar i mina ögon alltmer likna en uppblåst despot. Wikipedia nämner att någon placerat en krans på huvudet på en staty av caesar och att detta var opassande. Enbart All-Fadern Jupiter/Jove och adeln förärades en hyllningsgest av detta slag. Det var den här incidenten som skulle ha slagit rot i Julius sinne och lett till fantasier om hans upphöjdhet...

Jupiter spelar en negativ nyckelroll i horoskopet och är både härskare över soluppgångstimman och 10e politiska makthuset! Månen, den ordinära massans symbol är här tillfällig ägare av det 5e huset som är reserverad för kungen och noblessen (hinduisk astrologi placerar just noblessens Jupiter som en av femte husets signifikatorer). Eftersom också Månen står i senatens tecken Vattumannen och i 12e huset för världsliga förluster, ser man ett dygn med många purkna deltagare. Som bäddat för ett litet undanröjande.

Jag föregår naturligtvis den potentiella händelseutvecklingen. Löfven har idag  valt att bita sig fast vid sin nominella roll som regeringschef. Politiska kännare som saknar kontakt med Ödet kallar hans offer av 2 självklara och en tredje mindre betydelsefull figur för "listigt" även om ingen verkar ha fattat eller kommenterar hur småskolaktigt partiet resonerar: "oppositionen krävde 3 huvuden och vi gav dem 3". Men de gav dem ett annat än Hultqvists, den stora landsförrädaren, eftersom borgarna också vill vara med om profiten NATO:s närvaro alstrar, så att de rika tt sig ännu fetare Slaktens Dag stundar.

Detta är den sanna historien om det taskspel som regeringen Löfven och bakomliggande maktmän idag framförde. Alla som "är något" är nöjda och belåtna med utfallet.


Tillägg

Just som jag skrivit klart och tryckt ut det här, har historien rullat vidare. Oppositionspartierna eniga om framhärda i sitt misstroende mot Hultqvist (DN). 

Det här kan vara det bästa som hänt Sverige på länge, högern föröder landet och skapar regeringskris liknande den Trump ställer till i USA. Grundtanken är att Ödet gått vidare och inte längre efterfrågar efterblivna regimer baserade på det kapitalistiska systemet, på förrädiska oligarker och en skendemokrati som mörkar att vi lever i en plutokrati. Låt hela skiten rämna. Bara en gigantisk, global kris kommer att kunna locka fram det bästa i människosläktet. Det kan behövas ett Tredje världskrig för att mänskligheten ska komma vidare. Varför stoppa i huvudet i sanden om den saken? Fegspelare som Löfven är så igår.

15 kommentarer:

 1. Nej, inte tänkte jag då på Löfven apropå mordet på Cesar. "Uppblåst despot"? Han har ju utmålats som en svag nickedocka här på bloggen förut. Att han kaxade sig idag (och dessutom hutade åt någon i publiken som inte höll tyst) får väl tillskrivas mars transit genom hans sol/mars-tecken...

  Däremot kommer man ju osökt att tänka på Macron! Du ser honom som själve Fan, men Macron ser sig själv som Jupiter! Det står om saken t ex här: http://www.newstatesman.com/world/2017/07/macron-con-1-french-presidents-unhealthy-obsession-symbolism
  och några stycken in i artikeln: "In an interview ... he compared himself to Jupiter, the king of Roman gods, declaring that “France needs a 'Jupiterian' head of state.”
  Macron är skytt även med tropisk zodiak, och känner säkert till att jupiter styr detta tecken. Och i den zodiaken, och med Placidus hussystem (som syns på Astrotheme) ligger jupiter i det lyckosamma 5:e ledarhuset. Den arma saten vet väl inte att jupiter i själva verket ligger i fiendehuset och solen i exilens och förlusternas hus... och att jupiter dessutom inte är någon verksam välgörare för hans (även i tropisk zodiak) stenbocksascendent... som upplagt för ett drama... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidigt statsminister klagade någon satirtecknare (tror jag det var) på att Löfven inte gick att göra något roligt av, hur skruvar man till en potatis? Men jag vet precis vad detta är, just en gammal romersk diktator av sämre sort! Våldet finns hos Kräftan under stress även om det nu bara nådde ilska sedan löfven satts under press. Vänsterskribenter i AB, som känner övergripande ansvar att hålla Systemets stabilitet bakom ryggen, jublar och tyckte han kom till sin rätt - de gamla lärde suckade, en som tappat coolet är ALDRIG i sitt bästa jag.
   Din iakttagelse om Macron är intressant, särskilt om man kombinerar EU som ett överstatligt påfund – vilket påminner om Jupiters expansiva natur – med tanken om kungen över ett imperium…

   Det finns så många typer av hussysytem (i västerländsk astrologi) att man blir helt yr. Min västfavorit, Charles Carter, är minsann skyldigt till att ha adderat en egen beräkningsgrund, han också. Men det är något befriande enkelt över det äldsta systemet som hinduerna har och som bloggen återanvänder. Särskild den sydindiska kartan (som jag gav upp efter några år) som fixerat zodiaktecknen på samma ställen och sedan låter ascendenten vandra runt under ett dygn. Som om de valde att se rymden som den fasta konstanten och jorden som den roterande och ostadiga (både per dygn och som orsak till zodiakens långsamma precession över tid).

   Radera
  2. "Kungen över ett imperium" - ja Macron jämför ju sig själv med Napoleon också, framgår av artikeln jag citerade. Och även med "Kung Sol" - han samlade hela parlamentet ute på Versailles där han lovade en "complete reshaping of the political landscape" och om inte parlamentet går med på förslagen ska de gå till folkomröstning. (Trots allt går det ju inte att göra sig till enväldig kejsare på 2000-talet, fast han skulle säkert gärna vilja...) http://www.reuters.com/article/us-france-politics-idUSKBN19O1AN

   Ja, det är verkigen befriande enkelt med det hussystem som bloggen använder, jämfört med alla andra - och dessutom tycker jag att det stämmer mycket bättre in på mig själv! Jag hade solen i 10:e i den västerländska (i alla hussystem jag kollade, vad jag minns) och jag hade svårt att få det att gå ihop, för det finns inte tillstymmelse till karriärist i mig. Men jag väntade länge på mitt genombrott ändå - tills jag fann denna blogg, och jag slapp vänta längre :-) Men solen i 12:e föll pusselbitarna på plats! (Ascendenten och månhuset stämmer bättre också.)

   Så det kanske finns anledning att tro att Macron inte kommer att bli en så kraftfull och lyckosam ledare som han ser sig själv som...

   Radera
  3. Tittade på din Reuters-länk, ja Macron verkar ju framåt och lutar sig (likt Reinfeldt) mot "folket, vars förtroende han uppbär" eller hur Stridshingsten nu formulerade sig på sin baktunga byråkratsvenska.

   De gamla "helhusen" glimrar till mer för vissa än andra. I mitt fall förblev planeterna i husen närmast oförändrade då jag från början valde Ptolemaois likahussystem (det nästäldsta) och hade en tropisk ascendent bara några grader in i sitt tecken.

   Men de flesta skulle säkert uppleva det du upplever, särskilt med Placidus som på oklara grunder blivit "norm" i väst fast det är det sämsta av alla system (slutar fungera nära polerna).

   Jag har flera bekanta och tydliga 12e-hushoroskop (enligt helhussystemet). Alla är vänliga och tillbakadragna! Någon en smula nervös och oberäknelig eftersom Kräftascendenten stänger inne Månen-i-Luft i 12e. I ett fall en "kunde-ha-blivit flickvän" som istället landade med en bonde på landsbygden. Tolfte borde rimligen kunna tolkas som bondland eller glesbygd - det är nu närapå "exil" jämfört med det urbana livet! :-)

   Radera
  4. Hmmm... så har jag aldrig sett på saken - alltså att landsbygdsboende = exil. Det faller sig nog naturligare för en stockholmare... :-)

   Jag bor ju för all del på landet, flera mil från närmsta stad, men känner mig inte exilerad. Det kanske inte är så konstigt när man också är uppväxt, inte på rena landet, men på en mindre ort flera mil från närmsta stad.
   Och när jag bodde i stan (Uppsala) vantrivdes jag visserligen inte, men av nån anledning blev jag aldrig ihop med nån akademiker fast jag i början studerade, ja aldrig ens med nån Uppsalabo, utan bara med lantisar... :-)

   Radera
  5. PS: Min far med solen i 12:e föddes i Göteborg, flyttade senare till Uppsala där han mötte den inflyttade bonddottern som blev min mor, och lämnade stan och bosatte sig på hennes födelseort :-)

   Radera
  6. Och sen dikterar din starka Saturnus en fortsättning på "fädernas inslagna väg". Klart som korvspad! :-)

   Radera
  7. Just det! Och inte nog med det - våra respektive lantliga makar liknar varandra till sättet (och horoskopet) en hel del, som jag nämnde häromsistens. :-)

   Radera
  8. Kontentan? Vi är bara spelpjäser som rullar på över ett med matematisk exakthet performerat bräde som får oss att hoppa till och kränga runt, och ha oss. :-)

   Radera
  9. Inte riktigt. Det finns nämligen fler sidor och aspekter av både mitt liv och ett människoliv i allmänhet. Det handlar mycket om inre attityder och inställningar (du är vad du tänker) med även gärningar förstås.

   Radera
  10. Men, invänder jag mig, det är "ödesterrängen" som utlöser allt det sekundära, det man kallar "sina" känslor och tankar. Jag hintar här om det sista falsariet som den lokaliserade människovarelsen har att genomskåda: nämligen fantasin om att hon är sin egen. Inte förrän alla själar vaknat till medvetande om sin verkliga identitet har "Kristus blivit alla i alla", enligt den judiska mystikern Paulus. Då, först, går den materiella kulissväggen upp i rök och "Världssjälen" är fri att agera sin roll som bruden till brudgummen (Nous). Den brutala naturen, måste upphöjas till Natur och denna i sin tur perfekt spegla sitt upphov. Paulus esséiska lära var närmast renodlad "allmänorientalisk" mystik.

   Det var med andra ord ett stycke teologi jag lyfte fram. Det ser ut som att du bemötte med Jungfruns perspektiv – principen om den enskilda människan (och, tillade du för säkerhets skull, andra alla som lever och verkar inom den fysiska barriären). Är det något jag försökt nå fram till i problematiserandet av mina Oxford-spaningar på bloggen (vem vill göra anspråk på att ha varit en enormt berömd författare i ett tidigare liv?), så är det andevärldens gåtfulla beda-abeda-konstruktion (sanskrit) - den samtidiga åtskillnad och icke-åtskillnad mellan varelserna som råder i det kosmiska Intellektet (Nous). Slitna ord du säkert läst flera gånger på bloggen.

   Alla är potentiellt allt (Plotinus), medan karmiska strömmar griper varelserna och för dem i olika riktningar. Många jordiska kroppar kan bära på samma själ (Plotinus) och en själ kan bära på flera andra svagare själar (spansk-judiska kabbalismen). Introducerar man tidsperspektivet så kan samma själ också uppträda vid olika tidpunkter ("reinkarnationsperspektivet") eller sammansatta själar här och nu öppna till andra varelser via själva aggregationen. ”Alla är potentiellt alla.”

   Men bara tanken om att Kristus är allt i alla, ger den sista insikten som jordelivet har att erbjuda. Efter det finns ingen mer anledning att återvända till ett fallet kött (Jordelementet) eller ens den låga psykiska världen (Naturen som en osedd förgård där karma sparas). I termer av elementen är man sedan en frilagd Eld/Luft-ande.

   Läser just hur "Shakespeare" låter den jupiteriska men avsatta hertig Prospero som under sin Fisk/tolftehusexil på en ö lär sig magi och frigör Luft-anden ARIEL ur ett träd (Jordelementet), i vilket anden suttit fängslad i 12 år (en Jupitercykel!). Jupiter/befrielse och 12e husets "exil" (på ö mitt i havet) är ledtrådar till att "Shakespeare" byggde sina pjäser utifrån perfekt insikt i astrologin!

   Priscilla Costellos Shakespeare and the Stars är en angenäm bok. Hon sammanfattar handlingen i sex pjäser bättre och visar hur författaren bygger in astrologisk symbolik. Läste Martin Lings The Sacred Art of Shakespeare för en 6-7 år sedan, en genomgång av 10 pjäser ur ett mystikt perspektiv. Men Costello har en lättare hand och är nästan mer givande. Hon placerar skickligt pjäser som utgår från planeterna i deras turordning i solsystemet och bygger på så sätt upp sitt eget litterära universum. Rekommenderas! Bara 250 kr via svenska AdLibris och gratis frakt dessutom.

   Radera
  11. Tilläg och inströmmad efterklokhet:

   Jungfruns tecken behärskas ju av Merkurius, i hinduismen med namnet Buddhi, intellektet som föregår världens materiella form men också är inneboende i den.

   När hinduerna parar denna Buddhi med ett Jordtecken som domänen för dess upphöjelse, då är det som att betona BEDA, åtskillnaden mellan ting och människor som, om materialism är människornas synsätt, leder till en så platt figur som Reinfeldt (Jungfruascendent, merkurius försvagad i 12e "icke-merkuriska" huset). Han sökte alltid se händelser som "isolerade" och "enskilda" för att slippa upptäcka hur hans politiska system skapade mer ont än gott. (Jfr Spica, "den ensamma" eller isolerade stjärnan i Jungfruns stjärnbild, placerad i kornkärven i Jungfruns hand. Shakespeare beskriver i Stormen inte bara hur Luftanden Ariel fångats i ett träd utan hur exilhertigen Prospero (Jupiter får saker att ”prosper”, blomstra) förtrollar en person att SLÄPA PÅ TRÄSTOCKAR (som ett test på äktheten i hans kärlek till hertigens dotter).

   Materialet trä är Shakespeares sätt att tala om fångenskap och slaveri i Jordelementet (som han härjar mot så fort han får en chans i sina pjäser!) och om den jordbaserade Merkurius missbrukas upplever sig själen snart som Jungfru-stjärnan Spica - ensam och isolerad och inom kort destinerad att bli våldtagen av Hades och bortförd från de gudomliga ängderna och nedsänd i Underjorden (vår materiella värld). Den som fallit ner till slaveriets och olyckans tecken Jungfrun måste med andra ord "upphöja" sin Merkurius eftersom balanssinnet (Venus) redan är rubbat. Klart intellekt är själens enda väg hem när nu affektionen redan vanställts (Venus fallit) så att själen bundits vid Jordelementet.

   Med allt detta vill jag ha sagt att jag förstår vad du menar: Merkurius ger en autonomi visavi den knaggliga livsbana Ödet iordningsställt. Merkurius är en intelligens som fanns före världen formades av de fyra elementen och står alltid (oavsett element) för möjligheten att distansera sig från världens stök. (I praktiken är Jungfrun kanske det mest lättretliga av alla zodiaktecken, men det beror på att kombinationen "fallen Venus" och "supertaggat intellekt" tycks ge en otroligt lättstörd typ som inte klarar obalanser, den merkuriska kritiken ligger aldrig långt borta med så mycket detaljprocessande och så lite venusiansk avvägning. Kanske därför Jungfrun presenteras som en solitär som söker hålla sig långt borta från stadens oväsen. Naturen är rätt miljö för den jordbundna intelligensen att utföra sitt mest precisa arbete.)

   Radera
  12. Det var långa utläggningar på mitt korta replik... Och eftersom du läser mig som Fan läser Bibeln så blev det uppenbarligen en missuppfattning: "Det ser ut som att du bemötte med jungfruns perspektiv -principen om den enskilda människan....". Det jag menade var kort och gott: "Livet beror inte bara på hur man har det, utan också på hur man tar det." En djup sanning i enkel form.

   Sen var det en sak som jag glömde nämna i hastigheten: Jag tror att vi som desinkarnerade i andevärlden är medvetna om vad vi i stora drag kommer att möta och vad vi har att arbeta med i den kommande inkarnationen. Alltså vårt "öde" om man så vill. Det formas inte utan vår (vårt högre jags) vilja och samförstånd. Och det kan nog modifieras "under resans gång", utifrån vårt agerande och våra tankar. Så några viljelösa spelpjäser tror jag inte att vi är.

   I övrigt säger jag Amen till predikan ;-)

   Radera
  13. En predikan där du uppenbarligen sov sött i kyrkbänken efter några rader då min rättelse (text 2) gick ut på att fördjupa Jungfruns symbolik för att bereda plats för det perspektiv du givit på tanken om livet som rent mekanisk fatalism i såväl det yttre som det inre.

   Det goda - även då pärlor faller för döva öron - är att tankarna vandrade vidare och utläggningen om Prospero har en fortsättning i dagens inlägg om spioner och ateister. :-)

   Radera
  14. Tack för att du inte kallade mig för svin...

   Nej, jag sov faktiskt inte under predikan, för jag sa ju Amen till den. Och med det menade jag, fast det kanske var för kort och kryptiskt, att jag håller med om det som står där. Så pärlorna föll varken för döva öron eller svin. :-)

   Radera