Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 11 juli 2017

Stenar mot fordonsterrorn i Stockholm
DN berättar att man hissat ner tio stenbumlingar för att säkra shoppingstråket Drottninggatan från ekonomiskt bortfall och hålla stockholmarna lugna och på köphumor. Ja, vad säga... Blixten slår sällan ner två gånger på samma ställe.

Publiceringstiden för den här "feelgood-nyheten" ger lustigt nog nationalhoroskopets Vågascendent vilket är varför jag drar in handelsmännens perspektiv. Vågskålarna är en klassisk symbol för transaktioner på marknadsplatsen och vad är äktenskapet (Vågen/7e huset) om inte ett ömsesidigt "köpeavtal"? 

Sverigehoroskopet har missat det här med själsdjup, påstod jag nyligen. Venus i Stenbocken i 4e huset för hemmet gör att de djupa känslorna binds upp och kanaliseras som en kärlek till hemmet i dess materiella och välordnade aspekt, hemmet som en hus- eller lägenhetskonstruktion som ser vacker ut. Svensken går genom sina rum och rör vid gardiner och bordsytor och känner sig nästan verklig...

Stenbocken är ett hantverkartecken och det förklarar varför befolkningen inte är värst intresserad av att deras subventionerade och helt onödiga köksrenoveringar finansieras av landets fattiga... Var och en menar att deras hem är deras borg. Samhörigheten sedan länge död i detta land, gatorna ett otryggt ingenmansland - precis som i USA där bara de fattiga reser kommunalt och utsätter sig för gatans verklighet.

Se hur intressant det själsdöda 4e huset för hemmet i nationalhoroskopet återskapas i kartan för DN:s nyhet:


Här ser vi Månen passera huset under natten och vid artikelns publicering, symbolen för folkets känsloliv. Här är uppdraget att stilla känslorna: så i terrorns tecken Skorpionen - passande nog i kommunikationernas och färdvägarnas 3e hus - står överhetens Saturnus och söker kontrollera folkmassans/Månens oro. Nervigheten syns i krigsplaneten Mars i otrygghetens tecken Kräftan och den attackerar medborgarnas mentala balans (Vågascendenten). 

Att det är riktigt risigt ställt med den psykiska hälsan i Stockholm ser man av att ascendenthärskaren Venus är inspärrad i syndarnas och dödens 8e hus, här i ett Jordtecken för att understryka den materiella nivån, eller döden som brutalt närvarande möjlighet närhelst man "vågar" sig ut för att shoppa i stan.

Ett påfallande starkt fall av torgskräck hade delar av det här horoskop, nämligen Mars i febrilt inbilska Kräftan i offentliga tionde hus och samma attack ner mot den egna personligheten i Vågens tecken. En passande parallell till vad den här "feelgood"-nyheten söker rå på. 

Jag säger inte att tilltaget är helt cyniskt, men självklart vill inte Stockholms stad att Drottninggatan ska dö som den turistfälla den var före fordonsterrorn...

Går du igenom horoskopets byggbitar en gång till ska du se hur nästan sjukt väl kartan illustrerar de smarta manövrer som alla bottnar i Jord och Vatten - materialistiskt tänkande från Stockholms stads sida! Och att det är stenblock som ska rädda stockholmarna och turisterna från fordonsterrorn passar på prick med just Stenbocken och dess härskare Saturnus, materiens princip och känd som en blockerare för högre andlighet. 

Här parkeras således tio stycken saturnusfenomen som blockering... Tiotalet skulle kunna knytas till just Stenbocken som det tionde tecknet och det tionde publika huset där vi just nu har den neurotiska Mars i irrationella Vattenelementet... Spel för gallerierna för kommer terrorismen åter till Sverige lär nog målen vara nya och mer symboliskt laddade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar