Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 6 juli 2017

Kungen av avfall - vilken sopa!


Den japanska spindelkrabban.
En asätare.

Här är den nedriga vd:n för sophämtarbolaget som försökte vara slug och tänka i två steg: först koppla säkert grepp på sina sopgubbar genom att kräva in deras know-how för att lätt kunna avskeda och ersätta dem om de inte accepterade hans planerade lönesänkning (SvD). Ännu en gris som söker berika sig ännu mer på underordnade och på samhällets "enkla jobb".

En dag kommer en sån här konflikt på arbetsmarknaden att tända en eld i hela det låga och mellanlåga samhällsskiktet så att den vanvettigt korrupta överheten i Sverige får det hett om öronen.

Horoskopet är en fantastisk studie i en uppblåst nolla som tror sig vara kung men har saknar medvetenhet och kontroll över sin näriga och giriga lägre natur - den antika astrologins Vegetativa Själ (Vattenelementet). 


Det är fascinerande att jag bara igår nämnde en person som med liv och lust kastat sig in i "låt oss berika oss på vårdsvängen"-spelet som pågår i Sverige, och då noterade hur horoskopets psyke tappar höjd två gånger genom först en "fallen" Måne i Skorpionen och sedan också  psykets disponent Mars fallen i Krabban/Kräftan. Här dyker samma emblem upp igen hos avfallschefen. 

Intressant också att vattensymboliken kopplar till "the bottom feeders", kryp och asätare på havets botten, vilket är en praktfullt träffsäker simil för denna kungen över sopåkare!  Hans horoskop indikerar att han tänker på en lägre nivå än normala människor.

Inget ont om avfallshanteringen som är en livsnödvändighet (livets baksida så att säga). Men allt förakt för denna man vars horoskop helt klart ger en falsk signal om en "kungavärdig" ledare (Sol på direkt linje med stjärnan Regulus). Det är dominansen av Vatten och bristen på intellektuell ärbarhet (Luft) som gör det här horoskopet så otroligt obalanserat. En smula Jord för realism hade heller inte skadat - den här vd:n har inte en susning om vad som händer utanför sitt eget giriga psykes turbulens! Fattar inte att det finns människor där ute!

*****

Se också fristående uppföljningen: Andra födslar vid tiden för "kungen av avfall".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar