Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 24 juli 2017

Kräftan och föreställningar på drift samt mer om landsförräderi

Eftersom jag inkluderade Miss Li i min bok som exempel på hur Kräftans tecken lever mer i fantasin än i verkligheten och gasar och bromsar lite annorlunda än omgivningarna, blev jag nyfiken på vad Expressens tv-recensent Anders Björkman hade att säga om något framträdande av Miss Li som jag inte sett. Jag hade faktiskt inte sett Björkmans namn heller trots att han skrivit recensioner för Expressen sedan 1969 (tv är inte min grej).

Förvånande nog inte den minsta lilla bild på Miss Li i artikeln men däremot tre på recensenten! Lilla bildbylinen längst ner, en större bildbyline halvvägs, och på topp en jättebild på gubben - som det var om honom texten handlade. Är det bara ett gammalt gubbslem som värmer upp vid åsynen av Miss Li? Han har dock sexualitetens Mars i Kräftan och hon föddes under nymånen i Kräftan - lustigt nog samma nymåne som dygnet då Björkman publicerar sin krönika.

Här måste det vara något som inte riktigt fungerar och typiskt nog saknas Wikipediaartikel med komplett födelsedag - en mörkerman. Birthday.se gav flera alternativ för samma år och Stockholm. Jag granskade vad pöbeln på Flashback hade att säga och det är sannerligen en elak ton och låg mentalitet på detta forum. Till sist bröt sig någon in och frågade hur låg svenskmentaliteten egentligen är - det här folket är ju överlag halvt alkoholiserat så hur konstigt är det då att vittnen ser en packad journalist på Söders krogar?

Samtidigt gav inläggen vatten på min spaning och frågan om hur man styr och ställer för att få tre självporträtt i samma artikel men ingenting på ämnet för rapporten... Om man snyggar till svenskan och stryker de värsta meningarna, träffar den här kommentaren (nu 9 år gammal) kanske rätt:
du e inne på rätt spår där. deppigt att i björkmans ålder inte ha åstadlkommit mer med sin karriär än att tycka till om teve i expressen. klart som fan att han dränker sitt misslyckande i sprit.

att han skulle va en vass krönikor är ju bara rent nonsens. han sågar det mesta fast djävligt finesslöst. läs croneman eller gamle harry amster på svd. de är/var vassa. Källa

Pusselbitarna "fastkörd i slentrian" och omnämnandet av vissa söderkorgar får mig att fastna för ett födelsedatum som ger följande stjärnhimmel. Krönikans publicering 21.58 under nymånen och Månen mer exakt i Kräftans 13e grad tycks fungera som en trigger som belyser krönikörens medfödda "fallna" Mars i Kräftans 14e grad så jag tar detta som en himmelens bekräftelse på att rätt födelsedag hittats.Den "fallna" Mars i Kräftan en definitiv varning för att degradera till svamlande (vare sig i beskänkt eller nyktert tillstånd). Lyssna bara till Stefan Löfven som också har samma låga energi och stark betoning på det omogna barnets tecken Väduren. (Hos Löfven en fallen Mars istället bakom en Måne i "se mig"-tecknet Väduren.). En gammal bekant hade samma allmänna kombination av Vädur och Kräfta (via Venus resp. Mars), och jobbade en gång bakom ridåerna på SVT. Hennes stora sorg var att hon ratades i uttagningarna till tv-hallåa trots ett sött ansikte. Mars-Kräftan var ALLTFÖR introvert och pratade för tystlåtet. 

Kombinationen av Barnet/Väduren och Modern/Kräftan ger Eld och Vatten och ett förhöjt stämningsläge som egentligen bara har ett mål: "Se mig, mamma!" Det är som med det sorgliga ödet med den bortadopterade Stefan Löfven, ambitionsnivån är så lågt satt att livet mest kommer att handla om egocentrisk självbekräftelse (och Barnets sulkande när inte uppmärksamheten från omvärlden upplevs som tillräcklig). Sätter man ribban på den nivån kan man förstå att Björkmans harvande som en meningslöst tv-recensent givit ett liv som  närmast liknar en godartad cancersvulst (Kräftan) - livet går vidare år efter år, men inget blir av det.

Det här är exakt samma tanke som jag ventilerade om Löfven apropå IT-skandalen, hur statsministerns kombination av Väduren/Kräftan ger motsatta impulser av att "starta" och "stanna" så att han fastnar i steget och blir en särdeles ineffektiv ledartyp. Därför, menade jag, är landets högsta befälhavare ytterst ansvarig för att Transportstyrelsens hjärnsläpp hamnade i långbänk. Landets ledare sätter på något närmast övernaturligt sätt tonen för landets öde. Nu befinner vis oss i menlöshetens period där bristen på en auktoritativ och stark identitet (Solen) exploderar i Sveriges ansikte. Det är ett under att inte de brittiska tidningarna börjat återge om Sveriges sensationella säkerhetshål ännu...

Månens placering är A och O för en tv-recensent som använder det absorberande sinnet som arbetsverktyg. Stämmer det att Kräftans Måne står i slutet av Tvillingarna med långvariga Saturnus, passar det ypperligt med en karriär som bara handlar om att glo på dumburkens sprakande färger och ljud och kommunicera intrycken vidare. Måne i Luft ägd av Merkurius i Vatten samt den fallna Mars i Vatten ger just den typ av slirighet som kan associeras till alkoholister som söker tysta de malande rösterna i huvudet...

Lady Gaga var en annan som hade en intensiv varvning av instinktiva och begärsfyllda Vatten och rationella lager av Luft, en symbol för att man känner starkt sug som man söker rationalisera (intellektualisera) och att det resulterande Luftslottet I SIN TUR föder nya begär - man har råkat i okontrollerbart malande mentalt spinn och har troligen sömnstörningar.

Se även: Gaga ett sinnessjukt geni (2011) 

Den kvinnan har nog missbrukat det mesta, sin kropp, sina känslor och andra människor. Men ur det inre kaoset tycks hon ändå producera musikaliska passager som hennes  producenter genom några framgångsrika år lyckades rama in på ett säljande sätt. Om jag inte har helt fel var hon inte skapare av sina största hits, och kanske kan liknas vid ABBA-Agnetha på sin tid, som hade med någon egen anspråkslös liten sång som utfyllnad på sina soloskivor.

Likt Gaga har Justin Bieber just förbjudits att uppträda i Kina av statens kulturråd som varande en degraderad och degraderande influens på folket (Expr). Hur fascinerande är det inte att ta en minnesuppfriskare av hans horoskop och upptäcka att också Bieber har en graverande koncentration (likt Elton John, se nedan) på den sociala utstötningens kombination av Vatten och Luft!

Stor skillnad mot Gaga: tv-recensent Björkman har en dämpande effekt från Jupiter i Jordelementet (barlast) vilket kan läsas som att han haft tur (Jupiter = tursamhet) i sitt yrkesliv som obemärkt brödfödeskrivare (obemärkt: Fiskarna, skribent: Merkurius). Lady Gagas horoskop är helt ute och cyklar, Björkmans är mest "småttigt"... Nå, inte alla kan bli en Beethoven eller Shakespeare i varje liv och uttryckslöshet eller medelmåttighet är naturligtvis mänsklighetens utgångsläge... 

För den som inte har någon förankring i Jordelementet alls (artisten Madonna är ett exempel) krävs så mycket styrka och stabilitet i de övriga tre elementen och bloggaren (själv helt utan Jord) misstänker att verklighetsuppfattningen hos en ren Vatten/Luft-situation som Gagas kan vara helt förödande. Musikaliskt begåvade men degraderat homosexuella Elton John är ett exempel besläktat med Gaga. Extrem röra råder via kopplingarna mellan instinktens Vatten och rationalitetens Luft i hans horoskop.


Jag återger kartan här eftersom det finns en dos av förrättat och gapigt barn (Väduren i 6e olyckshuset) hos Elton John som påminner om tv-recensenten som enligt Flashbacks bidragsgivare också mest skriver skräniga krönikor som klankar ner på allt och alla. 

Och nej: bloggaren har inte det skrikiga Barnets arketyp i sitt horoskop för den som tycker det går 10 negativa på ett positivt inlägg! Däremot har han den universella pliktens symbol (hus 0), i hans fall ägd av Saturnus, och den tunga och begränsande planeten står stark på hans himmel men tar avstamp från en ond disponent - den onda rika mannen (Jupiter) - i olyckans och fiendskapens 6e hus. Bloggarens funktion är således att vara "sänd från himmelen" för att påpeka problemen i denna tid, med kapitalismen och Sveriges odugliga ledarskap! En domsprofet, en Jeremia i vår sekulära värld. Ett ringa och otacksamt livsöde kan tyckas, men fortfarande bättre än tv-recensentens...

Beträffande Elton Johns horoskop har jag tidigare kommenterat den onekliga fördel han har med en verksamt god Jupiter i dess starka östliga läge, och hur denna via synergi med Sol-Fisken i Vatten ger en fenomenalt stark libido eller sexualdrift vilken här kanaliseras genom det kreativa femte huset. Elton Johns problem är att han föddes med Djävulens blick riktad mot sig, och genom den onda stjärnans placering i öster har Elton John blivit ett totalt offer för materiens korruption, vilket han förnekar genom att projicera demonin på andra (7e allianshuset). 

Givet att den onda stjärnan Algol också kan framträda som Frestaren är det möjligt att den har ett finger med i homosexualitet eller allmän förvirring i relationer. Jag har utöver Elton John flera fall av Skorpionascendent med en aktiverad Algol i 7e hos hbt-individer. Bob Dylans kropp (asc.) är märkt av Algol men är ändå hetero. Här verkar han istället använda sina bekantskaper till stoff i texterna (Sara med flera!) och i största allmänhet fungera som en Satan, en Åklagare (likt Elton John men inte med udden egoistiskt riktad mot religionen eller skatteverket). Dylan är så skicklig på att maskera och röra ihop sina källor på ett absurdistiskt sätt att först det "staighta" tacktalet till Nobel avslöjades som ett troligt plagiat av en ungdomssajt på nätet.

Som ett talande exempel på det låga begäret i Vattenelementet kan man påminna sig något alla idag har glömt: att Elton John var en sketen liten skattesmitare under de framgångsrika åren under 1970-talet. Storbritannien hade likt Sverige vid samma tid höga marginalskatter - de verkliga rika förväntades bidra mer till det goda samhället än de som knappt hankade sig runt en månad. Detta tyckte nu Elton John så illa om att han hysteriskt ylade mot staten på samma sätt som han senare med ett förgiftat emotionellt Vattenelement hatat kristendomen för dess heteronormativa världsbild (som naturligtvis är hur Naturen själv är konstruerad). 

Om jag inte missminner mig tillhörde Elton John de många kända britter som lämnade England under 1970-talet och bosatte sig i USA för att slippa betala skatt till stöd för det egna landet. Den som studerar horoskop för spioner och landsförrädare kommer sannolikt att hitta problem med det begärsfyllda och giriga Vattenelementet eftersom Månen och Kräftan - passionerat Vatten - är själva kärnan i idén om en sluten och begränsad nation eller klan. Några inlägg på den här bloggen styrker detta:

Landsförrädaren Kim Philby och parallellen till Anders Borgs horoskop (2016)

I Kim Philbys karta ses delar av Elton Johns horoskop upprepa sig! Några år tillbaka hittas inlägget Spionen Stig Bergling och Carl Bildt (2013) Också Bildt har ett Vattenelement som kan kopplas till den begärsfulla profitören som sviker landet för att tjäna egna intressen medan spionen Stig Bergling upprepar Elton Johns själviskhet med en annan variant av samma kris mellan Skorpion och Vattuman - det "sociala utstötningssyndromet" (skattesmitaren Elton valde själv att vara syndabocken som lämnade sin sociala miljö eftersom Djävulen korrumperat hans stora rikedomsalstrare Jupiter).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar