Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 27 juli 2017

Hylikerna - ett återbesök hos de fallna köttmänniskorna

 


En rubrik i DN beskriver hur den sekulära, materialistiska kulturen förstör såväl ungdom i sexuella urspårningar (tredje, fjärde, femte typen av kön), som folk som borde ha lärt sig något, med infantila föreställningar. Här är en människa vars självkänsla helt gått i exil och felaktigt klibbar fast vid externaliteter, t.ex. kroppen. 

Jag minns den extrema materialisten Henrik Fexeus som skev en cynisk bok hur man raggar genom att manipulera kvinnor genom sitt kroppsspråk och förvånades inte över att hitta antikens föraktade material (gr: hyle) som astrologisk förklaring till Fexeus sätt att objektifiera sig själv och andra.

När jag nu kollar upp den förledda arma mannen hittar jag en från årgång 1961 som jag tidigare spekulerat i som den generation med lägsta mentala takhöjden i mannaminne. Detta var ett år då båda de stora ödespenslarna Saturnus och Jupiter trängde in människan i Jordelementets begränsade "realism".  

Som inte det räckte uppvisar den här nyfrälsta fitnessdåren också "den sataniska axeln" som jag för att mildra intrycket "förklarat" som en ohälsosam, nej, rentav exklusiv fixering vid det materiella! 

Det finns fler saker att säga om det här lågvattenmärket i tidens eget flöde, men vana besökare ser själva vad som saknas eller spårat ur på kartan. Horoskoptypen är ganska vanlig och dyker typiskt upp när rubrikerna handlar om något som Djävulen och samhället är eniga om.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar