Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 8 juli 2017

DN så usel propaganda att man blir alldeles matt

DN-anställda Clas Svahn och någon inhoppare vid namn Anton Kasurinen står båda som författare till en låång artikel som pedantiskt listar alla detaljer under de pågående upploppen i Hamburg. 

Efter att ha plågat mig igenom hela artikeln tror jag knappt jag läst rätt. På DN har man tydligen INGET SOM HELST INTRESSE AV ATT FÖRKLARA VARFÖR DET PÅGÅR ETT UPPLOPP. 

Tala om billig propaganda på slaskpressens nivå: det handlar bara om att ingjuta upprördhet hos borgaren/läsaren mot marodörerna.

Jag tvingas gå till en utländsk tidning för att få vetgirigheten stillad, och blir än mer stärkt i tron att Sverige verkligen ägnar sig åt storskalig desinformation, beställd av Storkapitalisterna.

För naturligtvis är upproren av den antikapitalistiska sorten. Folk i Europa har börjat tröttna på den Rike Onde Mannen:
40,000 people gathered under the banner of the anti-globalisation ATTAC movement.

ATTAC coordinator Thomas Eberhardt-Koester told Reuters that the movement wants to "bring criticism of the G20 and alternatives for fair global policies onto the streets".http://www.express.co.uk/news/world/826336/Hamburg-g20-protests-what-is-Antifa-demonstrations-protestors-Welcome-to-Hell

De som bråkar tillhör dock inte Attac-rörelsen utan en militant rörelse som ser upplopp som det enda sättet att adressera världens onda. Kapitalisterna blir ju bara värre och värre för varje år som nyliberalismen och globaliseringen pågår.

Jag återvänder till DN:s tvivelaktiga Clas Svahn som tidigare uttryckt sig arrogant och nedlåtande om den asiatiska konsten Feng Shui och påminner mig vilken banal överhetens lakej som horoskopet tecknar:
För den som vill tjäna den bestående ordningen, oavsett hur ond och illegitim, måste filosofins och andlighetens tecken Skytten utgå. Så sker här med en sinnelagsascendent och aggressorn Mars i Stenbocken. Vi ser här en tydlig indikation om att Clas Svahn anser att överheten ska ha våldsmonopolet. Men nu uppstår problem när frihetliga och kommunistiska Skytten (all frihet åt alla) offras för en känsla i lag & ordning-tecknet Stenbocken: det är nämligen Skytten som är bärare av grundbulten till lag & ordning. Så här fimpas samtidigt fundamentet till Clas Svahns underdånighet inför överheten. 

Vad betyder ett sånt märkligt omen? Enkelt uttryckt att människan saknar en fungerande världsbild. En som börjar som ordförande i en UFO-klubb men samtidigt är skeptiker visar hur många motsägelser den här människan måste bära på.

Kartan visar att orange kvaliteten Rajas - passionen - dominerar på ett förödande sätt och att Stenbockens arrogans attackerar jag-principens Vädur så att den här människan faktiskt vingklipper sin egen logik och kommunikation från tid till annan... 

Samtidigt är makthungern (Jupiter + Rahu i 10e) generande och denna ONDA Jupiter driver hans Sol, vilja och dagliga aktivitet. Vi kan därför eliminera den gula och kunskapstörstande (Sattva guna) Sol-Fiskarna. Den ägs av en dåraktig passion för makt och inflytande, vilket sannerligen inte har med Sattva att göra. Även den andra gula/sattviska placeringen går bort eftersom, som sagt, Saturnus i Skytten befinner sig i den sektor som måste offras om 1a huset ("förstafiolen") spelar upp rollen som fursteslickare.

Venus i Mörkrets kvalitet är en rätt betydelselös position i det här horoskopet, så vad som i praktiken gäller är en människa med för mycket passioner och för mycket oklart och luddigt hackordningstänkande. Jupiter "allt gott åt alla" fungerar inte alls som tänkt här utan blir symbol för den rike onde man vars grupp Clas Svahn så gärna velat tillhöra om han haft kontakter och begåvning.


Komplext horoskop! Journalistplaneten Merkurius i
svårt läge, attackerad av båda de naturliga
illgärningsmännen Mars och Saturnus.

Hans sidekick Anton Kasurinen är ett nytt namn men har tydligen gjort små inhopp på en och annan tidning tidigare. Hans medförfattande till den här  obalanserade artikeln matchas av precis samma obalans som Fredrik Reinfeldts horoskop uppvisade: Solen i Kräftan är som att säga huvudet under vattnet, offer för passioner och lidelser och en stark vilja att rättfärdiga och försvara sig själv. 

Men Solen ägs av Månen i Lufttecknet Vågen så att det blir värre än så: precis allting EFTERRATIONALISERAS, på samma sätt som borgarna under Reinfeldt blundade och fumlade med staten och sen efterhandsrationaliserade och kom med förklaringar i efterhand. Ibland rev man helt sonika ner kontrollstrukturer i efterhand så att ingen skulle kunna avgöra om politiken fungera!

Kasurinen lyckas till och med upprepa Luft/Vatten-dissociationen två gånger om eftersom omoralen och förvirringens position Mars-i-Vatten-Fiskarna attackerar den annars så skarpa logiska positionen Merkurius-i-Luft-Tvillingarna. Som bäddat för texter som verkar välskrivna tills man upptäcker att hela perspektivet är upp och väggarna galet.

Med två såna här författare är det inte konstigt att undertecknad trodde han drömde. Hur är det möjligt att INTE vilja ge läsaren en kontext till demonstrationer? DN huserar ett gäng riktigt fula fiskar även sedan Wolodarski verkar ha trillat av pinnen. Skriver han numera sina skeva ledare enbart i pappersupplagan eller för dem bakom prenumerationsgrinden? Eller sitter han bara och rullar tummarna på sitt kontor, som Reinfeldt i Rosenbad efter att denne utfört sin onda Överherres uppdrag: blockera svenskarna från facken för att söndra motståndet mot rovkapitalismens transport av rikedomar från folket till de få på toppen?


Tillägg

DN har en typisk anonym ledare som med sitt allra mest nedlåtande tonläge mot vänstern och dess spektrum av yttringar nämner manifestationens antikapitalistiska uppsåt. Dessutom riggar den usla anonyma författaren en halmdocka - kör med ohederlig argumentation - när han-hon förnekar att G20 är en "rikemansklubb" genom att hänvisa till att t.ex. Kina deltar - det landet representerar numera statskapitalism av grövsta sort!

Också DN:s val av position påminner om Sverigehoroskopets bisarrt onda härskarSol som nu under ett år granskas. Se vidare En midsommarnatts mardröm - G20-länderna "är" denna usla Sol ur det svenska perspektivet, och naturligtvis identifierar eliten sig med sig själv. DN väljer att utgöra ett hinder mot världens ljusnande framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar