Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 5 juli 2017

Annie Lööf-typen - några andra fall

En fristående fortsättning på föregående inlägg om Annie Lööfs mentalitet.

För att undersöka om Lööfs lömska sinne är typisk för en "dubbelt ond" Mars i Tvillingarna i attack mot psykets Måne i Jungfrun - vid bruk av Månen som en ascendent - sökte jag genom 9700 horoskop i jakt på fler exempel. Jag inkluderade även Jungfruns härskare Merkurius i Kräftan från Lööfs karta eftersom den äger båda de tecken som är involverade i störningen.

Vatten är ett närigt element och det är begripligt att starkt Vattendominerade individen har nära till företagarperspektivet i en kapitalistisk och vinstorienterad kultur. Noterade på avstånd en f.d. kvinnlig bekant som givit sig in i skolverksamhet för profit - började där man förnekar sig nu inte när samhällsdekadensen uppmuntrar folk till girighet. Typiskt fall: Månen i Vatten i sitt fallna tillstånd i Skorpionen och t.o.m. Månens disponent Mars stod fallen i Vattentecknet Kräftan. En hel del Jord...  Den klassiska jordbundna materialisten.

Addera nu Luft, en läggning för abstrakt tanke och slug planering och vi har i Lööf en spektakulärt vriden version av närighetsminister Damberg, mer äregirig och ambitiös än den menlösa Damberg som sannerligen är kapitalismens nyttiga idiot och ett tecken på att socialdemokratin inte längre existerar annat än som ett dåligt varumärke. (Se SvD: Regeringen villig släppa frågan om vinsttaket i välfärden. Hur många gånger ska botten behöva ramla ur innan alla ser haveriet? Finansministern dementerar samma dag: AB.)

Sökningen på tre planetplaceringar skar ner utbudet rejält och kvar blev följande 11 samt minstingen Lööf:
 • Verner von Heidenstam;6.7.1859;12:00
 • Paul Dirac;8.8.1902;12:00
 • Holger Tillberg;14.8.1915;12:00
 • Gösta Borg;14.8.1915;12:00
 • Vincent Carlsson (?);20.8.1947;12:00
 • Anthony F. Earley, Jr.;29.07.1949;12:00
 • Fredrik Belfrage;29.7.1949;12:00
 • Leslie Easterbrook;29.7.1949;12:00
 • Francis S. Blake;30.07.1949;12:00
 • Abigail Spencer;4.8.1981;12:00
 • Pernilla Magnusson;4.8.1981;12:00
 • Annie Lööf;16.7.1983;12:00

Äldsta kartan tillhör poeten Heidenstam, nationalist och rasist med markant judehat. Det stämmer väl med den förhöjda elakhet jag noterade för flera år sedan hos en del journalister när båda de kritiska merkuriustecknen är aktiverade. Nu har visserligen Lööf stått upp till judarnas försvar i Almedalstalet, men med en så bakslug och falsk människa låter det här mer som ett försök att plocka poäng på AKB:s fadäs med sin utsträckta hand mot rasistpartiet SD. Lööfs sinnelagshoroskop var så sjukt makthungrigt att falskspel av det här slaget för att vinna över besvikna moderater är att vänta sig. Jag menar att Heidenstams ondska är en bra parallell till Lööf.

Dirac vann Nobelpriset i fysik 1933 trots (eller tack vare?) sin autism. Här ser man Mars i Luft skada psykets Måne på ett helt annat sätt...

Tillberg en källarmästare och målare extremt lik filmregissören Ingmar Bergman. Måste ha hämtats från någon banal kvällstidningsartikel, minns inte omständigheterna och inte mycket att säga. Dock hade Bergman också Månen i Jungfrun men Mars inte i attack utan samlad i psyktecknet. Han sades ha varit en mycket elak människa. Kartan påminner därför om vad som spekulerades vara en halvbror. (Svårmodet hos Bergman syns i att Merkurius i Vatten dessutom tyngs ner av depressionens Saturnus i Kräftan...)

Samma dag som Tillberg föddes Borg, en svensk nazist som gick med i SS. Behöver knappast förklaras närmare utifrån horoskopsignaturen under inspektion!

Vincent Carlsson är ett osäkert datum, men vilken fullträff om detta är den kroniska lögnaren och bedragaren! En manlig Annie Lööf som ber om ursäkt en miljon gånger för sin djupt sittande oärlighet och sedan fortsätter arbeta för den mörka sidan...

Earley, en vd för energibolaget Pacific Gas & Electric, en av världens rikaste kapitalister.

Belfrage, hur rik lyckades tv-personligheten bli? Född samma dygn som Earley. Likt Lööf upplever jag hans blick som kall och förslagen - en stark upphängning vid Merkurius ger den här tänkande vessle-vibben som kanske inte ingjuter förtroende - utom Lööf inför svenskarna som verkar helt ledda av mediernas vinklingar. Nu Lööf rumsren som ersättare till AKB och genast rusar alla huvudlösa borgare till den ringhörnan. Skamlig befolkning!

Easterbrook - den rent skrämmande inte-så kvinnliga utan mer "butch" polisen i banala komedin Polisskolan från långt tillbaka. Kylig utstrålning även där och tredje fallet av samma dag 1949.

Blake, lägg på ett dygn och vi får ännu en stormrik vd, nu för amerikanska butikskedjan The Home Depot. Ska jag påminna om att Merkurius står för krämare och Vatten är ett närigt element. Merkurius i Kräftan, hemmets tecken, passar ju bra för en som säljer hushållsrelaterade prylar.

Spencer är en mager och tanig aktris som figurerat i tv-serien Mad Men (som jag inte sett och inte kan uttala mig om, men från tidningar har jag fått intrycket att ett genomgående tema var den falska och hårda amerikanska företagsvärlden på 1960-talet och om så passade Spencer in i serien precis som Lööf är näringslivets påläggskalv). Inga andra uppgifter om Spencer förutom att hon har hård blick, precis som flera andra i den här sökningen.

Magnusson föddes samma dygn i Sverige som Spencer i USA. Ingen som helst look-alike-faktor här, men svenskan figurerade i någon kvällstidning där hon berättade om hur hon övervunnit sin anorexi men istället trillade dit och blev besatt av fitness. Hon var även yrkesmilitär under många år - jämför Easterbrook som Polisskolans butch superkvinna här ovan!

Går det att urskilja något minsta gemensamt mönster här? Inte för alla, men ett tema är viljan att tjäna pengar och ett annat än diskriminering, från Lööf sida mot alla arbetande trotjänare på företagen som hon menar ska kunna avskedas utan pardon närhelst arbetsgivaren vill skära i lönekostnaderna. 

Ingen kan missta sig: Centern leds av ett rent svin och lustigt nog är hon född i samma "snåla" småländska stad som en f.d. arbetsgivare som försökte nästan samma sak som nu Lööf föreslagit - försämra arbetsvillkoren för att få ut mer arbete för lönekostnaden ur de anställda! Här dominerade också Kräftan och Jungfrun, en kombination som tycks kunna ge en veritabel Damberg, fast på plats ute i handeln, där den här typen  hör hemma. 

Som butiksanställd eller i annan underordnad funktion i näringslivet kan man inte kritisera den här rätt ordinära personlighetstypen, men det är när politiker och arbetsgivare inte har någon annan vision än att effektivisera och förhöja profiten man blir beklämd av den själsliga fattigdom dessa människor uppvisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar