Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 april 2016

Tyvärr Väst, jihadisterna tycks ha den moraliska rätten på sin sida

I antiken skattade begåvade människor inte en människas levnadsår på det sätt som t.ex. kineserna naivt såg rikedom och ett långt liv som något gott i sig, utan utifrån vilken nivå av insikt hon eftersträvat och nått under de levnadsdagar som nu gavs henne av ödet (heimarmene)....

Dess ljusare en brand lyser, dess snarare är dess utslocknande."

En dag i den bildade människans liv varar längre än den längsta livstid för de obildade."

Stoikern Seneca, den yngre, från brevsamlingen om moral

Man kan ta en AB-krönikan av Wolfgang Hansson som ett måttfullt men typiskt svenskt mainstream-uttryck för det obegåvade kinesiska sentimentet. Eller den mer rabiata Anders Lindbergs krönika i samma tidning ("Sverige måste sluta exportera terrorister"). Med spelad "vi vuxna har kontroll över situationen" är Hansson "inte förvånad" att också Sverigefödda, som malmöiten Osama Krayem bidragit till terrorstatistiken. Vi är med andra ord återigen inne på Sveriges favoritämne: den rädsla för döden som lamslår styrande och undersåtar utan varken filosofi eller religion och gör dem till idioter och de verkligt omoraliska.

Med en analys utifrån en slik sekulär världsbild kan Hanssons ord bara falla platt och saknar övertygelse. Det är dumma teser ämnade att övertyga dumma människor: "Radikaliseringen handlar ofta om kompisgäng och äventyrslystnad." 

Det skulle alltså inte handla om mer att kasta smällare och skrämma vettet ur en pensionär. Hansson söker förringa ungdomens förmåga att tänka "utanför lådan", deras klarsyn för att de är fullständiga offer och dömda att bli förlorare i den värld de fötts in i (i det här fallet det hyperrasistiska Sverige).

Osama Krayems horoskop bekräftar vad bloggaren redan sett i samband med stickprov på några så kallade "terrorister". Dessa horoskop vittnar om hög intelligens och en moralisk integritet som man sällan ser i yrkespolitikernas kartor! Man ska minnas att Gud inte är god på det sätt veka borgare tror godhet ser ut. En generation kan offras för att världen ska lära sig något av det. Den offrade generationen bar i sig en kollektiv karma som skulle göra deras öde mer begripligt, om någon kunde se och beskriva orsakskedjor som kan sträcka sig över tusentals år och ett folks andar vilka under tiden hunnit byta "nationalitet" flera gånger om.

Låt oss titta på den "radikaliserade" Osama Krayems födelsedag ur både Månens (sinnets) och Solens (viljestyrkans/intelligensens) perspektiv!

Även om man kanske känner igen "människan" eller hennes stämningslägen bättre via månkartan, är Solen dock hennes intelligens och individualitet. När bloggen för sju år sedan valde månkartor för att "Solen befinner sig 30 dagar i ett och samma tecken och därför säger mindre", var det en förenkling. Hinduismen är väldigt vaken för att Solen (och alla planeter) skiftar karaktär beroende på var i tecknet de befinner sig. 

Att studera Solen via de 27 nakshatras (månhusen), och tillskriva dess skiftande kvaliteter inflytandet från denna "sekundära zodiak" syns mig dock rätt obegåvat. Det vore som att säga att ingen på jorden kan undgå att få sin intelligens skadad av den sublunära regionen och detta inte sant! De flesta människor når visserligen inte in till sin egen själ (Solen) och brister därför i både intelligens och omdöme. Men det beror på att vår kapitalistiska kultur från första början sållar ut barnen utifrån prestation och belönar psykopaterna men inte de reflektiva och stilla förstående. Kvinnor vet allt om denna djupgående sjukdom i nästan vilken som helst civilisation man väljer att studera.

Däremot finns diverse gamla schemata av dekadtypen, inte bara ett som stammar från Babylon (styvmoderligt beskrivet av egyptiern Claudius Ptolemaios som var mer intresserad av att i Tetrabiblos lansera sitt eget förvirrade system). Mitt astrologiprogram rymmer också ett dekanatsystem från Persien och även såväl ett traditionellt som modernt hinduiskt.

Osama Krayems sideriska Sol i Lejonets första grad är enkel, i första dekanatet (tecknets första tio grader) är detta ett "rent" Lejon, ledaren eller kungen i dess renodlade form. Man kan påminna sig om att passande nog kungastjärnan Regulus ligger ungefär i mitten av det första dekanatet (Lejonets sjätte grad).


Solen/själen/intelligensen:

 
Det intressanta med en födelse 1992 är att den lysande intelligens och den genuina gudfruktighet (Jupiter i Lejonet i första huset!) som denna solascendent skapar en ödesmättad konflikt med den världsliga maktens Saturnus hemma i legalistiska och obegåvad rutinmässiga Stenbocken. Stenbocken eller den världsliga auktoriteten hamnar av nödvändighet i olyckans och fiendens sjätte hus vid en soluppgång i Lejonet (här: en hypotetisk soluppgång). 

Men det går inte att missta sig på att detta är en av Gud utvald krigare för det Gud vill med världen i denna tid. Nionde huset för "universell dharma" går i krigets tecken (Väduren = Mars) och givet att solkungen stiger med de högsta värdenas Jupiter blir det förstås "heligt krig" och inget småaktigt käbbel om territorier eller rofferi av andra nationers resurser - som när den onde materialisten krigar (t.ex. USA). Detta Lejon med tillhörande krigar-dharma är så nobelt och så över västerlänningens förmåga att tänka att det är lönlöst att ens söka argumentera. Dä måste man gå tillbaka och återberätta hela västerlandets allt mörkare utveckling - genom Satans försorg naturligtvis beskriven i omvända ordalag som "upplysning" och "framåtskridande"!

Till sist måste noteras att Mars mycket passande intar ett hörnhus - maktens tionde hörn - i Surya lagna-horoskopet. Mars i Oxen är aggression på lägsta och mest primitiva nivå (Jord-elementet), men det finns en besynnerlig dragning mellan dessa två vitt skilda element, Eld för den rena gudomliga varseblivningen (djupt seende och djupt förstående) och Jord för ett materiellt slutresultat. Eld och Jord ger ofta en "brutalisering" - härdade nypor - och det är väl denna som en sekulär bedömare skulle kalla "radikalisering" eftersom den sittande makten själv skaffat sig monopol på våldsutövandet och nu utmanas i frågan om vem som är herre på täppan (vem som äger tionde huset).

Månen/psyket:



Byter man fokus till Osama Krayems sinnelag ser vi Månen tecknet för samhällets olycksbarn, de som bara kan kvida och vittna om sitt lidande (martyrium = bära fram ett vittnesbörd). 

Vi ser även i detta horoskop en ljuvlig Jupiter - religionens och det rena samvetets planet - men tyvärr inträngd i olyckans och motgångens och fiendskapens sjätte hus. Ja, hela frågan om ens andliga identitet svartmålas här och utpekas som något dåligt och fientligt. Det till martyrium disponerade Fisk-sinnet löper således extrem risk att redan från barndomen (Månen) få en negativ självbild inpräntad av det omgivande samhället, att man är en oönskad typ - i det fall man äger ett Lejons hjärta och dessutom ett hjärta som klappar i unison med Gud! (Jupiter).

Notera hur den samhällsanpassade dussinmänniskan (Saturnus-i-Stenbocken) här står som ett ideal som hålls fram för dussinmänniskan (Månen) i de fattigas (Fiskarnas) tecken. Som högertidningarna skriver: rösta långt åt höger så ska ni ynkliga nog få se att några brödsmulor från den rike mannens bord faller ner även till er. Faktum är att Fiskascendentens ideal för årgången 1992 ser ut som rena hånet. Saturnus i härskarläge är bara dum indoktrinering, planeten beskriver övermaktens propaganda eftersom Saturnus inte spelar mot någon extern disponent som kan fördjupa berättelsen. Vem kan därför bli förvånad över att den rådande maktens tecken i 11e idealhuset är EN OND KRAFT när Fiskarna intar första huset - Saturnus är inte bara en naturlig illgörare utan blir nu också VERKSAMT OND! 

Jag har tidigare prövat tanken om den hellenistiska astrologins tal om 12e huset som den "onda daimonens hemvist" och 11e huset som "den goda daimonens hemvist", men denna tradition går svårligen att förena med hinduisk astrologi. Här är således Osama Krayems sinnelag (med rätta) övertygad om att den svenska sekularistiska propagandan aldrig kommer att göra honom till annat än en av samhällets förlorare. SvD:s högerledare talar om "brödsmulorna" bara de rika får lov att bli ännu lite rikare - allt detta är Lögnens ande och det vet Månen i Fiskarna. 

Men eftersom Osama Krayems välståndsskapare Jupiter står i olyckans sjätte hus finns alltid risken att man luras av det onda idealet om att tillhöra ett falskt samhälle som inte gör martyrerna något gott (jfr Alliansregeringens pennalistiska "arbetslinje" som just satte in all energi åt att trakassera samhällets olycksbarn ännu hårdare, och lät dem försmäkta medan medelklassen gynnades - detta var en ondskas regim så långt från antikens hedersamma kulturer där varje god kung särskilt skulle sörja om "änkor, de fattiga och faderlösa").

I extrema fall skulle man kunna börja uppfatta sin egen identitet (Solen i sjätte) som något ont och olyckligt och göra allt som står i sin makt för att sudda ut sig själv. Judarna gjorde detta i 1800-talets Europa för att få del av maktpositioner - hycklande bytte de till västerländska namn och t.o.m. låtsades konvertera till kristendomen. Och se vart det ledde dem: Förintelsen!
Nej, martyrerna ska sträva efter en ärofull död, ständigt vittnande om Sanningen. Detta hade judarna förstått och den rika antika judiska litteraturen omvittnar detta, men de glömde med tiden sina rötter och blev förgiftade av den västerländska urartningen. Se bara huset Bonnier i Sverige av idag! En cynisk protifjägare som inte alls bryr sig om kvalitet.

Här är dilemmat: utan klockslag står vi nu och vacklar. Dels har vi en månkarta som varnar för att samhällets underklass så berövas sin stolthet att man köper flock- eller dussinmänniskans onda ideal, man blir en anpassling som försöker se ut och bete sig som den mediokra medelklassen. Denna månkarta innehåller dock i fallet Osama Krayem så mycket positiv kraft i sjätte huset och andliga Jupiter är alltjämt en kraft för det goda, för frihet, även om den smutskastas som något ont och olyckligt i de samhällen som samtidigt håller fram det ONDA SEKULÄRA IDEALET (Saturnus i 11e) för den absoluta botten av underklassen.

Dilemmat består i, att lika kritisk och internt konflikterad som månascendenten antyder att Osama Krayems familj och eget sinnelag varit, lika tydlig, stark och stolt är reaktionen på den degradering svenska samhället utsatt hans och de sina för, när han själv börjar vakna upp som individ (Solen). 

Ur Solens och Jupiter exceptionellt intelligenshöjande perspektiv råder det inga tvivel om vilka som är de verkliga kriminella: det är svarta, svarta själar som "terroristbekämperskan" Mona Sahlin och i princip alla de svenska politiker bloggen granskat och i allmänhet befunnit vara närmast makthungrande psykopater eller egoistiska jägare efter egna fördelar. 

Så tyvärr Väst, när din tid är ute blir det Historien själv som visar att du valde fel värderingar. Materialism kommer aldrig att vinna över andligt grundad insikt om moralisk rätt. Alla kulturer utom det förvekligade Sverige har bekämpat ondska, så att läsa svenska journalister om självmordsbombare är som att be om en inskränkt och perspektivlös partsinlaga från det som de militanta judarna vid Qumran kallade "de som söker de lena och medhårs tingen" - de mest föraktansvärda kreatur en civilisation kan framavla, livsstilsmänniskorna. Det är dessa ringa typer som ylar "rör inte min champagne!" i DN och SvD varenda gång en bomb i Väst briserar. De verkar helt enkelt inte ha intelligens nog att sitta ner och verkligen fundera över varför världen mår så dåligt och vilken del de själva har i detta...

Se också den franske filosof som i SvD förklarar att Europa förlorat sin "berättelse" och jämför med Senecas tanke om den konsumistiska pöbeln som knappast värda det liv de förunnats... Väst sjunger på sin sista vers och många vet det. Om 100 år finns inget av detta banala varumärkesdyrkande kvar på jorden, mänskligheten får just nu hjälp av "terrorn" att växa upp. Den andliga världen (den verkliga världen) har en väldigt annorlunda moral än den ofta hycklande och självtjänande fabrikationer människor svänger sig med... Himmelen är inte partisk.





Inga kommentarer: