Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 april 2016

Svensk liberalism göder intolerans och diktatur


Vädurens tecken har en historia av omogen intolerans

Det har gått några år sedan Liberalen Lotta Edholm senast registrerade på denna näthinna. Tidigare har det varit för det kulturhatiska uttalandet om att förbjuda niqab på Komvux (rasism!) och vansinnesåsikten att lärare ska lönestraffas - se SvD 2012 - om deras elevkullar (läs: invandrarbarn) inte når upp till förväntade resultat (rasism!).

Så vem blir förvånad när denna satmara från helvetet nu stiger fram och dundrar att "inte en skattekrona" ska gå till föreningar som inte samlas för studier kring ämnen som de allt mer fascistiska Liberalerna anser vara goda värderingar. (AB)

Lotta Edholm är faktiskt sju resor värre än "extremismbekrigaren" Mona Sahlin som heller inte har alla hästar hemma i stallet. Ingen av de här kvinnorna har förstått att det är delar av den svenska modellen som är extremistisk på ett sjukt sätt, nämligen den omöjliga kombinationen av folkets ingrodda främlingshat och en kapitalistisk massinvandringspolitik. 

Edholm med flera har troligen inte ens medfödd intelligens att förstå vilken världsbild hon försvarar. Hon tänder positivt på ordet "demokrati" och sen slocknar lågan och lämnar fältet fritt i hennes själ för låga och själviska och rent usla krafter. Se nedan hur lite vettigt som händer efter den generationstypiska placeringen "Saturnus i samhälleliga Vattumannen"! 


Mars i fiendens/olyckans 6e äger psyket (Månen) och
förstör det totalt i sin attack. "Andens brutalisering."


Utan att gå in i detalj tillhör horoskoptypen "egenmäktighets- eller diktatorskomplexets" typ, med inskränkt egoprincip (Väduren) och så makthungriga och dömande Stenbocken med dess krav på universellt genomförande av dess gränsdragningar. Diktatorn, som Charles Chaplin en gång så härligt visade i filmen med samma namn, är således ett litet barn (Väduren) som febersjuka allmaktsdrömmar. 

Och på den här groteskt omogna nivån syns Liberalerna vara. Det har mer och mer slagit mig att partiet numera drar till sig rena borderline-människor. Inte för att Jan Björklund någonsin utmärkt sig för något vidare omdöme. Ja, Björklund är också egocentrisk Vädur, likt diktatorn Adolf Hitler.

*****

Översittaren Lotta Edholms stöveltramp kommer såldes av en kombination faktorer som samverkar till något som blir sämre än summan av delarna. Det är den agendasättande Sol-Stenbocken som anser sig ha sista ordet (särskilt med disponenten Saturnus i ideologiska elfte huset) men den drivkraften, den  härskarlaten, uttrycks via sinnets sjukt egoistiska perspektiv då Månens disponent Mars står i diskriminerande och trångsynta Mars-Jungfrun i fientlighetens sektor. I vissa fall kan en stark och rättrådig Sol övervinna ett grumlat psyke, men titta en gång till på den här kartan! Månen och JUPITER båda skadade via aspekt av sin egen disponent! 

Jag tror alla dessa kvinnliga utlänningshatare alla har haft svåra uppgörelse med sina fäder och nu överför hatat på samtliga män från s.k. patriarkala kulturer! Alternativt bär dessa kvinnokroppar på rena djävlar till själar och deras trångsynta version av "normalitet" beror på att de faktiskt varit diktatorer över något pluttrike eller kanske bara oansenlig statsstad av föga demokratiskt slag i ett tidigare liv. Nu kommer de tillbaka till jorden och ska försöka göra rätt för sig, men så blir det precis samma visa igen!

Jämför Lotta Edholms kaputta Vädur med elegansen i Hitler-häcklaren Charlie Chaplins horoskop. Det är dock en äpplen-och-päron-jämförelse eftersom Chaplins födelsetid är känd. Men som Edholms månascendent visar, är t.o.m. denna vagare horoskoptyp påfallande träffsäker. Kvinnans hela uppsvullna psyke är helt fixerat vid sin egen hatiskhet mot fula främlingar som stör hennes "liberala" Sverige. Kvinnan borde borde hjälpas till ett tvåstegsprogram: 1/ kraftfull ideologisk avprogrammering och 2/ flerårig terapi.


Tillägg 160419

Ett fristående inlägg som bjuder på intressanta paralleller och kontraster till tokliberalens horoskop är det för "mediamatriarken"
Jeanette Bonnier.


Inga kommentarer: