Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 april 2016

Dussinet skattesmitare från Panama-skandalen

Har så här långt sett tolv namn från den monstruösa skattesmitarskandalen som avslöjar världens rika för de skitar alla alltid visste att de var. Merparten av dem i SvD:s plagiat på en norsk artikel.

Ian Cameron;12.10.1932;12:00 - den slemme högerledaren David Camerons far, en börsmäklare, vad annat?
kung Salman of Saudi Arabia;31.12.1935;12:00
Pilar de Borbón;30.07.1936;12:00
Jérome Cahuzac;19.06.1952;12:00
Jackie Chan (Chan Kong Sang);7.4.1954;12:00
Néstor Grindetti;24.02.1955;12:00
Mauricio Macri;8.02.1959;12:00
Petro Porosjenko;26.09.1965;12:00
Bjarni Benediktsson;26.01.1970;12:00
Kojo Annan;25.07.1973;12:00
Sigmundur David Gunnlaugsson;12.03.1975;12:00
Leo Messi;24.06.1987;12:00


När jag matade in födelsedagarna och sparade namnen, noterade jag en trend väl värd att visa!

Cameron      So-Vir / Mo-Pis / Ma-Can
Salman       So-Sag / Mo-Pis / Ma-Cap
Borbon       So-Can / MoJu-Sco/Ma-Gem
Cahuzac      So-Gem / Mo-Tau / Ma-Lib
Chan         So-Pis / MoJu-Tau/Ma-Sag
Grindetti    So-Aqu / Mo-Pis / Ma-Ari
Macri        So-Cap / Mo-Aqu / Ma-Tau
Porosjenko   So-Vir / Mo-Vir / Ma-Sco
Benediktsson So-Cap / Mo-Leo / Ma-Pis
Annan        So-Can / Mo-Tau / Ma-Pis
Gunnlaugsson So-Aqu / Mo-Aqu / Ma-Cap

Varför jag tittar på den lilla illgöraren Mars - en omoralisk planet - men utelämnar den stora illgöraren Saturnus beror på att den senare inte visat någon svarsvilja under alla de kvantitativa test bloggen så här långt utfört. Mars, däremot, har stuckit ut näsan några gånger och tycks fungera mer eller mindre bra i vissa sammanhang. Man får inte glömma att en "naturlig illgörare" alltid medför vissa problem, även om den tekniskt fungerar som en "verksam välgörare" i ett enskild horoskop. 

Samlar man en större grupp bör man alltså skönja Mars problematiska natur. Varför tidens (och därmed dödens) herre Saturnus inte vill spela med i bloggens tester, har jag halvt på skämt förklarat med att den dock är "diktatorn", den böjer sig inte för någon.

Det här lilla testet med 36 mätpunkter är förstås bara förströelse, men likväl är det intressant att se de fyra elementen och framförallt den grundläggande delningen på den sublunära och den supralunära orienteringen. 

Bara 11 poäng för den supralunära världen men hela 25 för den sinnliga eller t.o.m. giriga sublunära världen dit låga eller omogna själar störtar ned för att vada i materialism.

För den rättfärdige är riktningen som månens väg tar sig ljus, men för syndaren är den mörk.

Ur Henoks bok, III, 1-3 & XLI, 6 - förkristen judisk text i vilken en obskyr astrologi skymtar


Tänk att det krävdes en massiv insats för att avslöja världens rika ohyra för att den här självklara astrologiska tudelningen skulle bli tydlig! Det bekräftar exakt framlidne mästerastrologen Charles Carters tanke att man måste undersöka EXTREMA grupper för att tydligt se de astrologiska teserna komma till liv. Om nu det här preliminära fyndet kvarstår med betydligt flera namngivna från Panamadokumenten, då blir det riktigt intressant!

Inga kommentarer: