Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 12 juli 2015

Den typiska penningmänniskan och bedragaren?


 
Klassisk skurk-look


Interpol efterlyser bedragaren som grundade en bank, lät ryska staten rädda den med befolkningens pengar och sen tog pengarna och drog (DN). Klassisk ohyra som kapitalismen lockar fram med andra ord. 

Födelsetimman saknas på Sergei Pugachev, men månkartan - det lite diffusa "begärsfyllda sinnelaget" - är så tydligt att man kan fundera om vi här ser den typiska bilden för en manschettbrottsling.


Det som i likhet med fd finansminister Anders Borg drar uppmärksamheten till sig att sinnet eller psyket (Månen) har ett gott öga till åttonde huset eller "andras pengar"! Har man inga egna kan den maktkåte alltid försöka manövrera sig fram till en position där man har möjlighet att handskas med stora värden. Så resonerar de dubbelt korkade människor som både låtit sig luras av drömmen om det monetära och sedan väljer skuggmänniskans sätt att i sin fantasi bli något på dessa pseudo-termer.

Skillnaden på en bedragare och en sol-och-vårande ekonom med rutten samhällssyn, en sådan som  Anders Borg, kan ligga i det faktum att Borg föddes då sinnelag identifierade sig så hårt med penningen (Månen i Oxen) att han ständigt var för långsam när han sökte styra skutan Sverige efter den ekonomiska recessionen 2008. 

Den febriga och opportunistiska Sol i Skytten som skulle kunna ha givit honom en sådan fingertoppskänsla och framförhållning begränsas av att placeras i åttonde huset för "andras pengar". "Låt andra starka solära motorer sköta riskkapitalismen", tycks Borgs sinne ha upplevt saken, "jag sätter mig här på statens pengakista och identifierar mig med penningens makt". Det är ett pinsamt och extremt improduktivt fantasiliv, så typiskt en människa som skiljer sig för att sen börja dejta en porrig dominatrix, någon som kan piska Borgs månoxe och driva på honom, en kvinna som motsvarigheten till den andres egendom, som Borg ändå lite lystet vill ha del av. Varför är det så lätt för de mediokra att göra karriär i Sverige? 

Ryssen Pugachev föddes istället med sinnet väl lämpat för en aktiv bedragarmentalitet. Visserligen har inte Månen i Tvillingarna utmärkt sig i bloggens försök att finna kvantitativa belägg för astrologins sanningsanspråk och indisk astrologi till och med anser att denna typ av sinnelag skulle vara filosofiskt (filosofi är ett motgift mot marknadsmentalitet och tjuveri). Förklaringen är att sinnet i Tvillingarna blir en spelplan som disponeras av intellektets Merkurius, en budbärare men också det intellekt som förmår konstruera sammanhang och genom sin rörlighet skänka de perspektiv som Anders Borgs Oxe, som bara sätter sig och demonstrativt säger, Jag Äger, saknar förmåga. 

Ofta löser nästföljande zodiaktecken en del negativa baksidor med föregående tecken. Tvillingarna behöver t.ex. själv en hamn som lindrar deras rotlöshet och den hamnen ser vi i nästa tecken, Kräftan eller havets sköte, vars härskare Månen således Tvillingarnas Merkurius kan förädla i filosofisk och tänkande riktning. Inte undra på att Svenskt Näringsliv ser filosofi och tänkande människor som sin fiende! Intellektet krossar den simplistiska samhällsmodell som bygger på pengar och ägande - en slags förskolenivå av tänkande som till denna dag håller mänskligheten i sitt grepp.

Varför Pugachevs sinne inte når den sublimitet som man borde förvänta sig av en placering i Tvillingarna beror naturligtvis på den massiva påverkan från "andra individers pengar" - åttonde anknyter till Skorpionen och möjligen till Satan som en frestare och testare av karaktären. I samband med imitatörens konst fördes just axeln Tvillingarna/Skytten på tal. Imitatören blåser upp bubblor och om jag där nämnde den moderata bedragaren Ulf Kristersson som ett exempel på falskhet inom politiken. 

Givet så mycket Stenbock i åttonde huset för andras pengar (Stenbocken som, måste man minnas, också vill äga och kontrollera Jordelementet, dvs. de materiella resurserna), är det inte svårt att se hur "bubbelblåsaraxeln" Tvilling/Skytt mycket väl kan beskriva en "confidence trickster", en kriminellt sol-och-vårare som "tar pengarna och drar". Både Tvillingarna och Skytten är kända som resande tecken. 

Särkilt invandrarhataren Tobias Billström illustrerar med Solen i expansiva Skytten kortsluten av Månen i den kontraktiva Stenbocken den trubbiga kollision som uppstår i världen när "den fria siktens" Eld säger "kusten klar, låt oss expandera via lång resa och nå lyckan", meden återstudsen från Månen i Stenbocken representerar en organisatoriskt, kroniskt sluten kontrollmekanism som förvägrar Skytten alla idéer om att det skulle finnas något sådant som en fri lunch.

Hade Tobias Billström blivit tulltjänsteman istället för att fiffla och berika sig med fastighetsaffärer i kraft av sin politiska karriär (samtidigt som han förnekar andra rätten att bete sig som lycksökare), då hade han kanske aldrig urartat på det sätt han nu gjort i sitt liv. I samband med vissa horoskoptyper är det verkligen "tillfället som gör tjuven".

Stora välgångens Jupiter i Billströms 1a hus,
men ägs av snåla Saturnus i 6e fiendehuset.
Sin egen värsta fiende?

En viss skillnad går att detektera mellan Billström och Pugachev. Billströms träiga psyke har Solen i expansiva Skytten "bakom ryggen" i tolfte huset för förluster och fängelser. Det är således inte vilka expansiva typer som helst som den egendoms- och fastighetskåta Månen i Stenbocken hatar utan FATTIGA UTLÄNNINGAR SOM SÖKER EN NY CHANS. 

En ond människa som äger mycket kommer naturligtvis att instinktivt uppfatta att FATTIGA människor är det stora hotet. Både Pugachev, Anders Borg och Tobias Billström har således ur sina psykens perspektiv en tendens att se ANDRAS AKTIVITETER (Solen) som onda och skadliga, sjätte, åttonde och tolfte är "onda" hus, negativa för ascendentteckets målsättning.


Tills ägandet kriminaliseras kommer mänskligheten att fortsätta denna dystra dans. Detta hade Jesus moderorganisation Ljusets barn klart för sig och det är också därför Jesus - enligt Nya testamentets minst sagt luddiga historiska rekonstruktioner - praktiserar EGENDOMSGEMENSKAP (kommunism), exakt som samtida historiker och senare de upphittade Dödahavsrullarna indikerade att hans moderorganisation gjorde. All alla äger allt, blir kriminalitet och sol-och-vårande för pengar helt meningslösa sysslor!

Det är inte konstigt att Ljusets barn intresserade sig för den ondska som de trodde emanerade ur Oxens tecken och som bloggen kopplat till stjärnan Algol. Denna stjärna kan i rollen som Satan antingen fungera som en vedersägare eller anklagare som testar själen så att människan faktiskt upptäcker att man är något annat än materia och att det monetära tänkandet är under den verkliga människans värdighet. 

Men Satan kommer lika ofta som Frestaren som tvärtom söker locka själarna ännu djupare in i materialismens falsifikat. Se Svenskt Näringslivs horoskop för ett perfekt exempel på Algol som denna falskhet.
 
*****


Bonusspaning

Från den kvantitativa studie av brottsdömda jag helst låtit bli att redovisa om jag varit bedragare av samma snitt som ovannämnda, ska jag återvända till undergruppen ekobrottslingar. Efter lite städ- och sorteringsarbete i horoskopsamlingen har denna grupp vuxit till sig från 66 till 112 kartor.


Sol och Måne hos
  112 ekobrottslingar

13 6
4 12
16 8
8 7
9 13
8 15
6 8
13 5
5 10
9 8
10 14
11 6
Snitt:
9,3
Signifik.
rel. snitt
(±70%):
<=2,8 e.
15,8

Den nära dubblerade datamängden med små set illustrerar perfekt hur vilt slumpen svänger på dessa nivåer. Vissa tecken ökade knappt något, Solen i Oxen fick bara en ytterligare medlem medan Solen i Tvillingarna gick från 7 till 16! Alla signifikanta överrepresentationer suddades ut (t.o.m. med det godtyckligt satta men vida "fönster" som accepteras som naturliga slumpvariationer). 

(Möjligen ska det här fönstret krympas något med ett dubbelt så stort dataset så att psyket i självtjänande Jungfrun alltjämt står som passande sinnebild för den ekonomiskt ohederliga människans sinne.)

Men det här inläggets ärende är inte att försöka övertyga någon utifrån osäkra dataunderlag utan att med samma ynkliga underlag och som en anekdotisk pilotstudie se om månhoroskopets åttonde hus för andras pengar uppvisar någon iakttagbar egenhet (iakttagbar utifrån den astrologiska spelregelsuppsättning som betraktaren kan tänkas förfoga över). Då ska man minnas att det säkert finns några felaktiga månplaceringar i den här lilla gruppen eftersom födelsetid är en sällsynt lyx i dessa sammanhang.

Man skulle kunna undersöka aktiviteten i åttonde - enligt Månens "irrationella begär" (den biologiska sublunära sfärens "direktiv" att främst sörja för sin egen överlevnad). Eftersom detta är helt ovetenskapligt med så få datapunkter tar jag bara några stickprov, Merkurius och Venus kan bara ligga i närheten av Solen och kräver komplexa sannolikhetsberäkningar. Mars, Jupiter och Saturnus utanför Jordens krets kan röra sig över hela zodiaken och har samma sannolikhet för att hamna i åttonde huset, förutom om hela dataunderlaget är hämtat från en alltför snäv tidsram! (Saturnus behöver nästan 30 för ett varv och Jupiter 12.)

ASC  SO  MA  JU  SA
ARI  00  00  01  00
TAU  00  01  00  00
GEM  00  00  01  02
CAN  00  00  02  00
LEO  01  00  01  02
VIR  00  01  01  00
LIB  02  01  01  01
SCO  00  00  00  00
SAG  02  02  00  00
CAP  01  03  01  01
AQU  01  03  03  02
PIS  00  00  00  00

Att materialistens eller "förvärvarens" Saturnus som psykascendentens härskare (Stenbocken och Vattumannen) leder till en stark aktivitet i åttonde huset är av visst intresse! Även om det är slumpen vi ser är det ett träffsäkert budskap. I synnerhet Månen i Vattumannen som leder till mest åttondehusaktivitet av de tre psyk-typer där alla fyra undersökta planeterna har minst en placering i åttonde. 

Att negativa Saturnus i Stenbocken inte "vann" den här striden om sämsta och mest materialistiska natur (skurkens natur) var kanske otippat, men minns den indiska astrologin som kopplar "förmögenhetsansamling" inte till Stenbocken som har med ren tiondehusmakt att göra. Förmögenhet kopplas istället till Vattumannen som varande maktens ekonomiska utdelning. (Vattumannens naturliga 11e hus kan betraktas som 10e husets "2a ekonomihus".)

Att också månascendenten i Vågen finns med i täten skulle möjligen kunna rationaliseras som att Saturnus dock är upphöjd i detta tecken, så att jämviktens princip faktiskt hyllar lodet som ska skänka stabilitet och hjälpa vågen att förnimma när ojämvikt råder. Men i fråga om ekobrottslingar BÖR man räkna med att den här mekanismen är skadad.

Men som sagt, detta är rationaliseringar utifrån ett mycket litet dataunderlag. Och skeptikern skulle, med viss rätt, kunna påpeka att "the deck was stacked" och föga mer än en funktion av antalet månar i vart och ett av förstahusen! För hur skulle månascendenten i Oxen med bara fyra placeringar kunna hävda sig här?

Men frågan blir i så fall: varför gav inte den dominanta Månen i Jungfrun mer än två placeringar i åttonde? Om den antisociala och självtjänande Jungfrun ligger hotande nära ekobrottslighet, borde inte detta tecken tendera till ett livligt åttonde hus? Inte nödvändigtvis. "Multipel attestering" är ett primitivt sätt att räkna förekomster för att övertyga sig själv att något visst pågår i ett enskilt horoskop. Om vi nu bara tittar på predisposition till ekobrottslighet är det inte säkert att man kan anlägga samma resonemang - de astrologiska Principerna, när de står i fokus, kan inte behandlas på samma sätt som när man använder dem flexibelt för att försöka begripa sig på ett personhoroskop. 

Mån-Jungfruns tendens till ekonomisk ohederlighet står så att säga på egna ben och allt det här lilla testet möjligheten säger, är att åttonde huset som "andras pengar" inte verkar figurera i Jungfruns lunära fantasivärld. Beror det på att Mån-Jungfrun är så extremt självcentrerad att den inte ens funderar över andras ägodelar utan som en flitig myra är programmerad att agera som den slav eller tjänare astrologin beskriver tecknet och dess naturliga sjätte hus som, är den perfekta nyttiga idioten och arbetsnarkomanen? Kort och gott: är Jungfrun korttänkt? Kommer den inte längre än till sitt eget fundament, "gagnar detta mig?"? Så är det - i så måtto vi diskuterar zodiaktecken som unika Principer. I ett mänskligt horoskop kan alltid förståndet växa till sig via altruistiska placeringar vad gäller tecken eller hus...

Det skulle med andra ord inte så mycket avund inför andras ägande (8e) som driver Månen i Jungfrun till ekonomiska övertramp utan helt enkelt dess bristfälliga förmåga att se igenom sitt eget grundläggande motiv: hungern efter att få skörda sina händers arbete. 

Inte konstigt att Nya Moderaterna - det "nya arbetarpartiet" - uppvisar en fysisk Jungfruascendent med "stor men ond förmögenhets Jupiter" i första huset! Människor helt fast i myten om "ett hederligt arbete" eller att "arbetaren är värd sin lön". Dessa stackare är alltid slavar och nyttiga idioter som i slutändan luras av de stora Finanskapitalisterna som utnyttjar ALLA, även sina underställda och t.o.m. jämlikar för att gå segrande ur kapitalismens stormiga och nyckfulla hav (se vilken otippad Måne som jag oftast hittade i horoskopen för direktörer).

Tittar man på vår ovetenskapliga studies etta och tvåa vad gäller aktivitet i åttonde för "andra människors pengar", så är båda dessa saturniska månar i allra högsta grad "omvärldsbevakande" och "universalistiska" (globala) sinnelag, dvs. i teorin mer benägna att trampa över gränserna mellan sina egna och andras egendomar. 

Inga kommentarer: