Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 19 juli 2015

Chattanooga-morden, återfödda slavars hämnd?

Bloggaren har f.n. Saturnus passerande Skorpionen där hans medfödda Saturnusdisponent (Jupiter) befann sig. Givet Saturnus roll som gränsdragare skulle detta i teorin kunna täppa till den goda Jupiters förmåga att rädda och välsigna. I avsaknad av Jupiters essentiellt goda vilja som sin bas skulle då Saturnus som en psykotisk Gränsdragare kunna bete sig som EU-pamparna betett sig mot Grekland nyligen, som tortyrmästare bara för glädjen att få tortera! 

Men Saturnus-i-tiden har förstås inte bloggarens Jupiter som disponent! Under de fruktlösa sex månaderna av förhandlingarna mellan Grekland och ett EU som redan bestämt sig för att statuera exempel inför andra med grekerna (stålbad/austerity som djävulskapitalisternas enda väg), har disponenten till Saturnus i Skorpionen hunnit passera flera tecken före folkomröstningen med Mars, Solen och Merkurius i Tvillingarna och vänsterregeringens svek mot folkets nej till fortsatta terrorsanktioner. Intressant nog avgick den skarptänkte grekiske finansministern med psyket/Månen och Mars i Tvillingarna under denna massiva kraftansamling i sitt sinnelagstecken.

Jag noterade nyligen att jag saknar giltigt anställningsavtal med en hårt samhällssubventionerad arbetsgivare (Saturnus) - och detta sedan mannen, som själv tog ledigt på midsommarafton, inte kunde unna sin anställde mer än en halvdags ledighet trots att samhället betalar merparten av den kvalificerade hjälp jag bistår honom med. Sånt kan hända i Sverige efter att regeringen Reinfeldt förstört landet via allsköns terrrorhandlingar mot folket i syfte att sänka den svenska lönenivån till Asiens slavliknande förhållanden. Den själviska småsnåla svensken - den gamla fattigsvensken - steg fram med Reinfeldt!

Jag har annars slutat lista händelser som kan härledas till Saturnus i dödens tecken Skorpionen, man kan bli negativ av att bara sitta och räkna exempel på hur den skoningslösa Saturnus yttrar sig i det stora (EU:s terror mot Grekland) och det lilla (året började illa med ett omen via en fullständig invasion i min lägenhet flera våningar upp i huset av svartfärgad silverfisk - det var väl kylan som drev in dem genom någon springa i lägenheten).

Men Saturnus finns där och kyler ner Jupiter som försöker värma det iskalla Skorpion-Vattnet, det är helt klart. Efter ett telefonsamtal i torsdags om två dödsfall i den närmare och vidare vänkretsen - en fantastiskt varm och vänlig 44-årig kvinnas plötsliga död i hjärnblödning och en manlig 50-plussares bortgång efter en tids cancer - missade jag pga. distraktionen helt nyheten om massmördaren i Chattanooga som sköt mot ett militärt rekryteringskontor och dödade fem militärer. Han förklaras i efterhand ha lidit av depression, vilket naturligtvis är en saturnisk åkomma om man bortser från att det betungande är dålig karma som själen återföds med som en börda.

När jag nu tittar till den exakta attentatstiden ser jag till min förvåning att där människor blivit rädda för Döden tycks den gamla astrologin bejaka t.o.m. mord under vissa omständigheter. Det var stickproven på några terrordåd som förbluffade genom att det nionde huset, GUDENS HUS, gav klartecken. Och så nu även kring detta dödsdrama som riktade sig mot amerikansk rekrytering av yrkesmördare. 

Apropå den gamla låten Chattanooga Shoe Shine Boy som idag ger en frank ögonblicksbild av den amerikanska söderns ohöljda rasism, slår mig tanken slår mig att "den ensamme gärningsmannen" kanske var en återfödd svart slav som här sökte reglera oförrätter han utstått i ett tidigare liv - kanske just i denna delstat. Horoskopet ger i vilket fall attentatet Himmelens högsta gillande.




Det är ascendenttecknet som sätter tonen. Attacken mot militärförläggningen äger rum ett dygn då kungavärdighetens stjärna Regulus bestrålar Venus gradexakt och Lejonets tecken är i stigande. Även den stora välgöraren Jupiter har just nått Lejonet, vilket borde betyda skydd för chefer och andra i dominant och synlig position. 

Men Jupiter är i sitt världsligt svagaste läge i öster medan Liemannen (Saturnus) faktiskt kan sägas vara starkare i sitt fjärdehushörn från vilket den kastar sin "gammalt groll"-aspekt (gammal karma) mot Lejonascendenten. Döden kommer för att hemsöka dem som gör anspråk på att vara den rådande ordningens garanter. Gudens eller samvetets hus är helt rent. När det vilda Lejonet stiger i öster gäller djurlivets lagar och Guden (9e) betecknas här av Mars, olyckan eller krigaren. 

Mars själv står dock i människornas rationella Luft-element och i 11e idealhuset. Attacken mot militären sker således med idealet om mänsklighet framför ögonen. Attentatsmannen strök med i tumultet, men han hade säkert känt att "det var en bra dag att dö" på. 

Himmelen bekräftade korrektheten i hans symboliska handling. (Hans medspelare, dödsoffren, blickar nu ner på det skedda och kanske förstår de alla vilket karmiskt drama från slaveriets Södern de nyss var med om.)

Efter 4-5 stickprov på "terrorattentat" där alla utom ett hade ett starkt nionde hus, verkar detta vara ett lovande fält för en större studie. Är det så att västerlandets hyckleri, dess maning till fredlighet hand i hand med dess lukrativa vapenindustri, avslöjas av dessa horoskop. 

Det kanske verkligen finns "bra dagar att dö på" för den som vill komma till himmelen och sedan välsignad av sin trohet mot det största goda man kunde tänka sig återfödas till jorden? I så fall är moral något helt annat än de styrande söker lära ut i syfte att själva behålla makten över pengar eller vitala samhällsfunktioner. 

Graden av djävulsbesmittelse varierar naturligtvis från land till land. I vissa länder har de strebrande karriärpolitikerna fallit pladask för de löftesrika viskningarna från "denna världens herre". Inte sällan har Djävulen gjort gemensam sak med näringslivet, så att dess globalisering nu tecknar till de lyhörda att den "sista striden" mellan Gud och Djävulen närmar sig... Postkapitalismen står för dörren.

Inga kommentarer: