Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 28 juni 2015

Tillmäle: Vekhjärta

Bloggen konstaterar den blodiga fredagen att borgaren ryser i sina rum, ty det är terror i världen. På söndagen ser jag att Aftonbladet kopierat en nyhet från Expressen som beskriver just detta: den kvintessentielle högerpropagandisten på SVT, den politiska "kommentatorn" Mats Knutson fick en hjärtinfarkt samma dag! Den journalisten kallade jag för drygt tre år sedan "mycket obehaglig" i anslutning till hans horoskop, helt dominerat av den ständigt hungriga och begärande Vegetativa Själen och en trevare mot "tillväxtfaktorn" (Skytten) som bara inte vill sig i olyckans och fiendskapens sjätte hus.

Det var sannerligen något ont i luften den blodiga fredagen. Mig hände det som aldrig hänt tidigare, att jag drullade bort avin till ett viktigt paket på vägen till postombudet. När jag kom fram och talongen inte låg kvar i fickan, spårade jag mina steg tillbaka hem dock utan att få syn på den. Vände i dörren och började gå samma väg en gång till. Då fick jag syn på ett papper som tittade fram under en parkerad bil. Det var avin, redan överkörd och smutsad. Upprepar: det har aldrig hänt i hela mitt liv att jag drullade bort ett värdepapper på detta vårdslösa vis!

Inför den smärre synkroniciteten att själva förkroppsligandet av skyldig borgarmentalitet drabbats av Guds vrede i formen av en hjärtinfarkt - det är dock Knutson och hans patologiskt kalla parhäst till kvinna som drar sitt strå till Storfinansens stack - gick tankarna direkt till det jamaicanska begreppet "weakheart". Att översätta med "vekhjärta" förmår dock inte fånga kontexten. 

Ordet "weakheart" kommer från rasta-terminologin och syftar på en gudlös ateist, en sekulär människa som åtminstone i nuet tappat kontakten med sin egen själ och tillhör de fördömda. Vad som helst kan hända ett vekhjärta när inte själen längre är med! Reggaemusiken från det politisk-religiösa 70-talet är fylld av vällustiga texter om allt ont som drabbar dessa mänsklighetens uslingar. (Vad säger det om bloggarens fumlande med ett papper som ledde till ett paket av stort värde för honom? Ett omen om att han själv var i riskzonen men att makterna nöjde sig med att ge honom lite skrämselhicka?)


Smågangstern Leroy Smart ägnade i sin ungdom halva tiden åt att sitta på kåken för brott han tvingades begå när det inte gick att leva på inkomsterna från karriären som sångare (sken-)heligt lovprisande Gud Fader!

Här kan man höra den råbarkade och oskolade rösten på YouTube i en riktigt laidback och lojt gungande sak från 1977. I "Back Out Weakheart" dömer han faktiskt inte de otrogna till helvetet utan nästan välvilligt förmanar dem att förstå vilka spelregler som gäller i livet. Lyssnar man på den här sträva sångaren (begåvad med det mest rudimentära sinne för melodier) får man ibland känslan att det är hans bättre jag som adresserar hans eget kriminella jag! 

Det var många fattiga musiker som kombinerade rasta-religiositet med extrainkomster från brottslighet under reggaemusikens "gyllene Bob Marley-år". Bloggen har redan tittat på den öken det själviskt fifflande Jamaica-horoskopet är - så likt det nymoderata horoskopet från 2005 (se jämförelsen av kartorna i detta inlägg)!

Nå, åter till vekhjärtat Knutsson - den bokstavliga uppfyllelsen av reggaemusikens tal om den vita kapitalistens underlägsenhet som människa betraktad. Det visar sig att han föddes med närighetssjälens indikation Månen-i-Kräftan, vilket naturligtvis omedelbart involverar honom i den blodiga fredagens speciella astrologins komplex - den ömsesidiga receptionen mellan Kräftans och Vågens härskare som här förvandlas till den distinkt bortstötning pga. de involverade elementen Vatten och Luft. Jag återkom till och förtydligade tankarna i föregående inlägg om Hitchocks Fåglarna.

Låt oss se Mats Knutson för vad han - och vi är - rena bihang till det enda verkliga, nämligen den process av kvasiexistens som Fader Tid driver på. Vi lägger därför den första av fredagens tre terrorattacker centralt, i kartans inre krets och låter Knutson sväva som ett bihang i yttre kretsen. (Tidpunkterna för samtliga tre attacker gavs i N.Y. Times, Knutsons födelsetid är okänd.)




Det första man ser är vilken kuslig astrologisk tajming det är på den första attacken, den i Frankrike. Jag tog av lättja Lyons koordinater och här ser man Kräftans 28 grad föra upp Jupiter i 27 graden i tajt konjunktion med Venus över horisonten, samtidigt som Månen gör entré i venusianska Vågen. När jag i respons på radionyheterna snabbt rafsade ner en karta för lunchtid i  fredags, hade jag ingen aning om att det Luft/Vatten-komplex jag misstänkte också VAR symbolen. Nu med det inledande attentatshoroskopet bekräftas detta via Kräftascendenten.

Knutsons födelsetid är okänd men hans Psyke i Kräftan står i 20 graden vid lunchtid. Det är frestande att spekulera i en födelse sent på dygnet så att hans hjärtattack exakt koinciderade med första terrordådet, där en fick huvudet avhugget.

Symboliken i "huvud" är viktigt och de följande attentaten, 27 döda i Kuwait City och 38 på stranden i Tunisien, är så att säga bara de skyldiga anhängarna till USA - det var en amerikansk fabrik i Frankrike. Kuwait City var inte enbart ett eggande mot Islams ena huvudriktning utan, menar jag, i första hand mot Kuwait i bemärkelsen lydstat till USA. I tredje anfallet fick de nesliga anhängarna till mördarstaten - britter och tyska medlöpare - sätta livet till. 

Här skiljer sig IS tillvägagångssätt från den klassiska höviska kampstilen. I den 2.000 år gamla kinesiska furstemanualen Förvandlingarnas bok, rekommenderas t.ex. länsherren att "ta huvudet" på de skyldiga men skona (de korkade) anhängarna. IS menar tydligen, i genuin hederstradition att ett entourage är lika skyldigt som förövaren.

Knutson är en skyldig medlöpare, och hans attackplanet Mars i ohälsans och fiendens sjätte hus stod under stark påverkan från samma Mars i opposition. Knutsen är en uppenbar främlingshatare, vilket ofta Månen i Kräftan blir, när inte intellektet är starkt nog att tänka förbi den Vegetativa Själens instinkt, att sluta sig inför faror mot det biologiska livet. Den Vegetativa Människan äger inget högre direktiv från sin egen själ, hon verkar ha tagit som livsuppdrag på jorden att bara leva ut drömmen om att vara en grönsak som stretar på! Knutson har både Sol och Måne i den vegetativa nivån (Vatten) och hjärtats planet Solen är som synes skorpionisk, dvs. direkt informerad av attackplaneten Mars (hjärtats pulser eller rytm) - en planet som här opponerades via en mäktig Sol/Mars-konjunktion. 

Kräft-Månens tendens till provinsialism och snäva sympatier gör vittberesta och expansiva Skytten till en fiende - tecknet hamnar obönhörligen i sjätte fiende- och olyckshuset när Kräftan intar första huset. Det var alltså Knutsons uslaste eller mest problematiska sektor som triggades i hans PSYKHOROSKOP. 

Ja, Månen, psyket eller fantasin kan göra förunderliga saker med den syndfulla människan, vilket jag antydde genom rubriken "Borgaren ryser i sina rum" - och här avslöjar Sveriges värste folkförvillare inom Public Disservice i sin hjärtattack hur kraftfull autosuggestionen är. Det var naturligtvis hans egen själ som gav honom denna puff i sidan, precis som bloggaren i tillfällig sinnessvaghet stoppade ner en avi slarvigt i fickan. Vad Knutson från sin sjukbädd kan lära sig av den här möjligheten till tankepaus, är oklart. Kommer han vid reflektion att upptäcka att Almedalsveckan - som han var på väg till - är helvetet på Jorden, uttryck för den travesti svensk demokrati blivit, kapad av kapitalismen?

Inga kommentarer: