Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 juni 2015

Swedbanks it-kollaps

En passande totalkollaps under den sataniska fullmånen! (Sök bloggen efter tidigare inlägg om andra markanta tilldragelser.)


Bisarr stjärnhimmel fullständigt
försvuren åt det materiella...


En olycka kommer aldrig ensam och detta är samma fullmåne under vilken Sepp Blatter får FBI på sig och hastigt lämnar en maktposition. Se föregående inlägg om "Pytons axel" (även kallad "den sataniska axeln"). Det rimmar mycket väl att det är en bank och en korrupt maktmänniska som skapar de stora rubrikerna under denna onda period.

Bankhaveriets tionde hus visar också med all tydlighet att folkets välmående drabbas (Jupiter i Kräftan) och i synnerhet i fråga om pengar (Venus). Kräftan eller Vattenelementet är ju smörjmedlet som håller den döda och knastertorra materiella tillvaron (Jord) flytande. Men då Kräftans härskare Månen passerar den kalla och dödande Saturnus stannar flytet av. Och lägg till ytterligare problem i denna Pytons axel - vi har olycksbringaren Mars på plats och korruptionens stjärna Algol som i angrepp mot Saturnus skapar korruption.

Sedan Skatteverket börjat dansa efter privata näringslivets pipa och kräver att användarna köper nya datorer regelbundet för att BankID ska fungera, bytte jag under inre protest ut mitt utmärkta Windows XP till snart åtta år gamla Windows 7 i helgen. Jag vägrar ta i Windows 8, detta totala hjärnsläpp så fult att världens alla designers borde åtalas som i samma trend nu fördummar sajterna på nätet med närighetens simplistiska design avsedd att vara begriplig för treåringar - det ska böjas i tid... (Det är så genomskinligt att IT-fascismen och Storfinansen nu försöker ta över t.o.m. mycket små barns psyken. Dessa människor kommer sedan att vara mentala fångar i hela sina liv eftersom hjärntvätt så tidigt inte går att operera bort.)

Fullmånen var under uppsegling i helgen och även jag drullade till uppdateringen trots noggranna förberedelser. Men det kunde ha varit värre än att tappa de senaste 8 veckornas mejl. Jag har tidigare uttryckt misstankar mot Satans stjärna, att den kan bidra till stupiditet och här angriper den faktiskt det organisatoriska tänkandets Saturnus - en förnuftig och dömande (omdöme) planet. I samband med IT kan ett enda kommatecken på fel ställa få närmast oöverskådliga följder, till skillnad från det mänskliga skrivspråket där många människor har förmågan att läsa sig förbi felstavningar och t.o.m. defekta meningsbyggnader. Det här lärs ut på universitet och kallas "välvillighetsprincipen". 

Men välvillighet har datatekniker inte råd att kosta på sig. Har studerat iPads konstruktion i samband med ett enkelt datajobb nyligen. Appen jag byggde fungerade inte i läsplattan och det visade sig till sist att Apple typiskt sitt storhetsvansinne eliminerat en HTML-tagg (som användes i min kod) eftersom den störde sig med DERAS lösning av pekskärm. Tänk om världen fungerade så: att man struntar i överenskomna standarden bara för att man inte orkar tänka om angående sin egen modell. Men vänta... Är det inte så den sjukliga människan nästan alltid beter sig?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ubuntu eller Linux Mint rekommenderas. Funkade med BankID, men

stöds inte längre av dem, med motivationen att de inte har råd...

Default Win 7 konfig är onödig och du kan direkt stänga ner hälften av

processerna, blackviper.com tex. visar hur.

https://wiki.ubuntu.com/SwedishTeam/Support/E-legitimation

http://www.blackviper.com/service-configurations/black-vipers-windows-7-service-pack-1-service-configurations/

http://www.blackviper.com/2009/10/01/black-vipers-windows-7-super-tweaks/

https://wiki.ubuntu.com/SwedishTeam/Support/E-legitimation

https://www.bankid.no/Hjelp-og-nyttige-verktoy/Problemer-med-a-bruke-BankID/Plattformstotte/

https://www.bankid.com/om_oss/nyheter/bankid-linux-fasas-ut