Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 25 juni 2015

Strax efter midnatt...


Astrologins version av klimatväxling för
Vandraren (Tvillingarna)


Strax efter midnatt den 14 juli lämnar välviljans och bananskalets (tursamhetens) Jupiter den moderliga Kräftans tecken och går in i det handlingsorienterade Lejonet. "Det finns inget sånt som en gratis lunch", kan nu arbetsledaren förklara.

Kvar inom den Vegetativa Principen (Vattenelementet) blir då armodets och det hårda slitets Saturnus. Jag har tidigare förutspått att det här datumet blir en milstolpe för Sverige. Nu är EU-tiggarnas "sötebrödsdagar" över och istället för Jupiters balsam i den kalla och ständigt behovsfyllda Vegetativa Själen återstår bara slavägaren Saturnus i den formidabelt iskalla Skorpionen, det tecken där hungern övergått till ett besatt tillstånd och där den Lägre Naturen enbart söker sitt eget, enbart söker hålla sina egna arter vid liv.

Nu tycks Löfven-regeringen ha förekommit det här datumet med några veckor genom sitt klargörande att ÄGARE ska slippa få sina ÄGOR infesterade av tiggare som bygger läger. Men vad dom dem som inte ÄGER? Som vanligt adresserar fähunden Löfven enbart de Överherrar han, den lille fursteslickaren av folket, är. För en gångs skull håller jag med moderaterna, som vill mer. 

Inte minst Anna König Jerlmer påpekade häromdagen i DN (tror jag) vilken soptipp Sveavägen i Stockholm blivit, med lumpiga madrasser utspriddda och hyresgäster i omkringliggande bostäder som upplever att staden blivit osäker. De möter dagligen en stad som "de andra tagit över" - allt för att Löfvens ÄGARE tvingade med Sverige in i EU för ett antal år sedan. Själv innerstadsbo har jag mött upp till tre passiva tiggare med skramlande burkar innan jag ens passerat det torg hyreslägenheten mynnar ut mot. Jag har visserligen inte känt "osäkerhet" utan ledsnad och ilska över att Sverige så underdånigt valt att degradera sig till detta bara för att få spela en minimal roll med de stora i EU. Det är en skam det politikerna sysslat med fram till nu.

Lena Mellin skriver en eländig krönika i Aftonhoran där hon klankar på regeringens beslut utan att komma med någon annan lösning på tiggerisituationen än att man ska fortsätta stötta lycksökarna som i bästa fall hört att EU medger "fri rörlighet i tre månader" och i värsta fall bara agerat på ryktet om att det finns lätta pengar (Jupiter) i landet Sverige. 

Törs man gissa att Mellin själv har en bostadsadress som inte ligger i närheten av de stråk där den här smärre farsoten härjar?

Farsot är den enda vettiga beskrivningen på fenomenet, som såväl i innerstäder som kommunala eller privat ägda närområden är ett samhällsproblem. Mellin vägrar dock när det passar henne att se samhällsdimensionen och gör som den klassiska högerparasiten: talar om att individuella tiggare drabbas av regeringens nya och skarpa möjligheter för markägare att avhysa olovliga bosättningar. 

I bästa fall kan man säga att Mellin reducerar sin egen relevans genom att låta som en blödig fattigdomens beskyddande riddare. Och så är det nog, så opolitisk Mellin än kallar sig, applåderar hon helhjärtat EU och de ökade skillnader mellan rika och fattiga som de drivande krafterna bakom detta EU vill se. Hon lämnas således bara med ett ynkligt välgörenhetsargument när det svenska samhället nu vaknat upp och ser att EU-medlemskapet har gjort livet fulare för dess befolkning. Och det är Kapitalets önskan: att kärlek till hemlandet inte längre ska vara en giltig bevekelsegrund, enbart trohet till Kapitalets vindlande vägar genom världen på den globala monsterkapitalismens spelplan!

Beklagar att inlägger låter som om det kunde ha författats av en sverigedemokrat, men i vissa frågor tycks friska människor ha mer av samsyn med dessa än de duperande styrande med gröna dollarsedlar à la Joakim von Anka flimrande för sin inre blick.
Kapitalisten skinnar sitt eget slag med
blicken på den hägrande vinsten

Men när den värmande Jupiter försvinner ur det kylslagna och begärsfyllda Vatten-elementet uppstår i stället ett möte i Lejonet mellan de båda välgörarna Jupiter och Venus. Betyder inte detta att den faderlig kärlek sänker sig över världen? Nej, för indisk astrologi anser att Venus med sin önskan om komfort och behaglig balans i nuet inte alls gillar Jupiters expansiva tendenser! Varje gång Jupiter närmar sig Venus möter den en planetär fiende

Detta ger en annan och mer komplex bild än enbart "de två goda möts i ett godhetens famntag" och jag skulle vilja påstå att vi här ser en astrologisk signatur på MARKÄGARNAS veklagan hos den nu så lyhörde Löfven (han som samtidigt opportunistiskt lyssnar på knorret från det allt starkare SD-lägret).

Nettoeffekten av den här konjunktionen mellan de två essentiella välgörarna gagnar således bara de som representeras av Lejonet, dvs samhällets starka ledarskikt. Och det kanske är detta Lena Mellin ser men som den falska Makten medlöpare hon är, inte vågar skriva rakt ut.


PS. Bloggaren är medveten om att Joakim von Anka på bilden plockar en gås och inte en anka. Det är därför jag skriver "slag", ett lagom diffust ord.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Lena Mellin bor i Skarpnäck. Hur det står till med tiggeriet där vet jag inte...

Det slår mig att tiggarna kanske också är ett fenomen som hör till hämndänglar och Harmageddon, som du nämner i ett senare inlägg, apropå undergången för västvärldens civilisation. Varför skulle fattiga, utstötta människor stanna hemma när de som medlemmar i "Europeiska gemenskapen" kan resa till mer välbesuttna länder och ta chansen att skrapa ihop lite smulor från "rike mannens bord?" Men det var inget som EU-propagandan 1994 nämnde... (Rumänien m fl länder var inte ens medlemmar då).

Kapitalet är lättrörligt ja, och "kärlek till hemlandet" är inget rovkapitalismen ger ett smack för. Men samtidigt har vi ju tjuren på Wall Street... oxen som symbol för ägande och kapital. Och oxen vill inte röra sig ur fläcken, och älskar sitt eget territorium. Så det där går inte riktigt ihop för mig...

Seaward sa...

Det var kanske min allra första kommentar (någonstans på bloggen) om det tilltagande tiggeriet: att det, precis som IS, är den Skugga som följer Väst i dess felaktiga värderingar och vandel.

I den meningen uppfyller de - utan att förstå den djupare meningen där de sitter och skakar burk för att köpa statussportskor eller medel för en förbättring av huset därhemma - en större plan som inte handlar om dem utan om Väst.