Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 september 2014

Valet 2014

Ett aldrig fullbordat inlägg från den 2 september...


Dygnet den 14 september 2014 är den behållare TID inom vilken svenska folket tror att de väljer sitt öde för de kommande fyra åren. De som hunnit två steg ytterligare i sin tankeverksamhet vet förstås att Makten - den verkliga - ALDRIG kommer att låta folket bestämma över Resurserna. 

De verkliga makthavarna, de rika, bankmän och industrialister styr den här skendemokratin med järngrepp. Det är därför Stefan Löfven redan har inspekterats och kanske inte befunnits helt värdig av Bilderberggruppen - det internationella Storkapitalet. Varför tycks alla pengar annars lagda på att få förloraren Reinfeldt att hinna först till målsnöret ännu en gång?

Sverige är delat i två valdygnet och gränsen går strax söder om Hudiksvall. Dem norr om den här gränsen kommer att ha ett annat dygn än de söder om den eftersom jordens kurvatur gör att midnattstimman ser olika PRINCIPER stiga i öster.

Här är några orter från söder till norr:

1. Malmö 55n36 19Gemini
2. Stockholm 58n20 28Gemini
3. Hudiksvall 61n44 0Can134. Sundsvall 62n23 2Cancer
5. Karesuando 68n26 15Cancer

Sveriges nordligaste bebodda ort, Karesuando, är således nästan ett helt zodiaktecken före malmöiterna.

Å andra sidan kryper ascendenten bakåt ju längre västerut man rör sig så att det horisontella strecket på karten egentligen är missvisande. En ort lite väster om Hudiksvall befinner sig fortfarande i Tvillingarnas tecken vid midnatt.

Hur filosofiskt eggande detta fenomen än är - frågan om människor på olika sida av den egentligen vågformade gränsen besjälas av skilda "tidsandor" eller om detta bara tidens egna vågor utan referens till något specifikt jordbundet - så finns inte tid att forska i effekten av det astrologiska nät man kan lägga över tid och rum för att utsäga saker och ting. Inlägget ska handla om horoskopet för valdagen.


*****


Och efter den inledningen hann jag inte mer.... Och jag var egentligen inte intresserad av det här horoskopet heller... Här är kartan, nyritad på själva valdagen. 




Det ser i sanning inte ljust ut för svenska folket. Det kollektiva psykets Måne har nått Oxen vid midnatt och träffas exakt i veka livet av Satans korruption. Storfinansen har talat. 

I Sverigehoroskopet enligt den här bloggen aktiveras i dag en exakt SATANISK AXEL via Mars transit, så att svenska folket nu tycks vara dummare än någonsin och bara rösta efter sin plånbok. IGEN !!!

En annan tolkning av fanskapet i luften är att SD återigen får en vågmästarroll, vilket också stämmer väl med den degraderade tankenivå som den sataniska axeln så ofta indikerar. Andra huset står nu för fosterlandet eller den mark vi tycker att vi äger bara för att våra förfäder kom hit från utlandet lite före dem som idag rör sig i världen.

Eller: Är Mars exakta påhälsning via opposition just den missnöjets sporre som får den släpiga Ox-Mars-svensken att mobilisera för krig mot den sittande makten? 

Men varför skyddas då den sittande makten (10e huset) av Förmögenhetens planet Jupiter? Eller betyder Jupiter i empatins Kräfta i tionde att valresultatet kommer att vara en framgång för de som hyser empati snarare än dem som likt en krabba stängt in sig i Rosenbad och vägrar reformera sin egen odugliga kurs?

Kort och gott: bloggaren slösar bara din tid. Jag har inte den blekaste aning om hur man ska tolka dagens positioner ut nationell synvinkel. Enklare hade varit att ha korrekta horoskop för vart och ett av partierna och bedöma om de hade flyt eller oflyt den här dagen...



*****


Det enda intressanta inför det här valet är den serie tidningsartiklar man kunnat läsa om hur ARBETSKRAFT och JOBB inom kort kommer att vara omoderna ord. Datorisering och robotisering av hela arbetslivet kommer att lämnad de Stormrika med miljoner och åter miljoner människor i Sverige utan jobb. Tror någon att dessa då kommer att vilja vara med om att betala för folkets uppehälle och överlevnad? Tror inte jag. 

Miljöpartiet har i SvD och ETC återigen lyft frågan om medborgarlön men jag skulle vilja se familjen Bonniers samarbeta med staten! Det här sekulära, västerländska experimentet kan ta slut snabbare än man trott. Ett litet virus på rätt ställe medan de Stormrika håller sig undan, och genast är världen en glest befolkad och behaglig värld för de besuttna. 

Vem vet, Bilderberggruppen kanske redan nu sitter med en världskarta och funderar på vilka folkslag och länder man ska slå ut för att banta ner världen till en liten och mer hanterlig grupp slavar till eliten - för en mänsklig slav kommer innebära högre status än någonsin i den snara framtid då robotar är vardagsmat.

*****

Tillägg klockan 18.00, valafton:

Eftersom båda tronpretendenterna är födda i "trygghet på hemmafronten" (Kräftan), blev jag nyfiken på vilken av dem som gynnas mest av lyckobringaren Jupiter i tionde huset för "den rådande ordningen" (makten) i horoskopet för detta dygn.

Den obehagliga känsla sedan jag haft sedan jag vaknade i morse (Månen direkt bestrålad av Satans stjärna Algol vid midnatt) och upptäckte att en släkting (förmodat borgerlig) med ett dygn "kapat" eller förekommit mitt försök att hjälpa min gamla mor att rösta (rätt), en känsla som späddes på under dagen av lyssning till The O'Jays skrämmande album om den vite mannens förslavande av de svarta (Ship Ahoy från 1973), den känslan kanske får sin förklaring i det här resultatet:

Jupiters lycka strålar maximalt över Fredrik Reinfeldt i dag - den står gradexakt med slavdrivarens Sol i Kräftan!

 


Lyckligtvis är det här troligen ett feltänk. Det är inte ett personval, men hade det varit ett sådant hade Reinfeldt rott hem en seger!


Om de tydliga tendenserna till en slavdrivare i Fredrik Reinfeldts horoskop har jag skrivit tidigare. 

Att upptäcka samma axel aktiverad (men inte av samma planeter eller tecken) när jag för första gången någonsin lyssnade till soul-klassikern Ship Ahoy - axeln mellan sjätte olyckshuset och det tolfte huset för exil och förluster i denna världen - bara bekräftar vår slipade och falska statsministers hat mot människor och vilja att låsa och binda dem. 

Jag ser bara en förklaring: han har antingen själv varit en slav i tidigare liv och vill nu ta ut det på andra, eller också är det ett exempel på hur en tidigare slavdrivare ännu har "gröna linjen" och ondskan tilläts fortsätta verka genom själen. Snart kommer Reinfeldt att ha slut på kredit och då slår den negativa och ansenliga karman till. Håll avståndet, han kommer att krevera av sitt inre elände!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Min gissning är att de röd-gröna tar hem segern i natt MEN... om alla siffror stämmer så kommer SD bli stora och då är det frågan om de kommer att bli vågmästare, och redan här kommer ju den djävulska biten in... Kanske S, V och MP måste börja samarbeta med demonen Reinfeldt och hans alliansare? Alla dessa etablerade partier har sagt att de INTE kommer att samarbeta med SD och då kommer i så fall S, V och MP inte kunna komma undan ett samarbete med Reinfeldt & Co. och då är det lika förbannat den djävulske Reinfeldt som återigen kommer att stå med ena foten inne i Rosenbad!

Låt oss hoppas att vi slipper allt det här! det ska i alla fall onekligen bli spännande att se hur valet slutar. Jag kommer då följa valvakan idag. Det kommer bli onekligen en rysare.

Anonym sa...

... och så råkade jag glömma att tillägga att kräftan för den nordliga delen av landet röstar mer med hjärtat än vad södra delen gör med tvillingarna, lufttecken kan vara lite "hit och dit" (jag är lufttecken själv så jag vet att vi kan känna kärlek men också anpassa oss till rådande situation och vända på steken mitt i allt s a s). Tvillingarna går mer på Reinfeldts snack så jag tror att södra delen helt klart tar emot Moderaternas / alliansens flirtar mer än vad den nordliga delen kommer att göra. Vi norrlänningar kommer att rösta mera traditionellt d v s mer till vänsterblocket som vi brukar göra, och jag tror ännu mera i år, och den södra delen tvärtom.

Eller blir det en blandning av alltihop som är så typiskt för tvillingarna? Ja, det kan man inte veta på förväg förstås så vi får se i natt...Södra delen är helt klart mera osäkert tycker jag. Jag tror på en mer blå-röd-grön-SD röra där.

Seaward sa...

Titta på mitt tillägg - en jämförelse vem av Löfven eller Reinfeldt som står närmast lyckans stjärna i Kräftan... Frågan är verkligen vem som är vinnaren i denna härva!

Havsörnen sa...

Samtidigt lägger väl Saturnus i Vågen sordin på Rensvälts Jupitertransit. Gudrun af Skyrman (Oxe) har f ö Saturnus i Kräftan.

Havsörnen sa...

Juholt i SVT's valvaka. Karln är ju dubbelt så sympatisk som Sjöstedt, till och med. (Och en miljon gånger mindre obehaglig än Mona Sahlin). Vad fan håller sossarna på med?

Seaward sa...

Juholt var en litterär, insiktsfull människa. Högerdrevet anförda av AB blev panikrädda för en som direkt motsade sig vård- och skolvinsthelvetet. Offret av Juholt till trots hamnade ändå folkviljan där han stod. Lite av Jesus-martyriet - ett dödsoffer som ger bränsle åt en rörelse, en tanke.

Havsörnen sa...

Varken S eller V har rört sig ur fläcken (trots att S-rösterna som gick till M vunnits tillbaka) sedan föregående val. Rent tekniskt är det alltså SD som avsatt Den Store Ledaren och gett Löfven makten, om än i minoritet. Men det fick de ju inga applåder för! :) Detta syns som nämnts i valdagens karta med fokus på Oxen och Algol, jokern. Vi har ju ingen aning om hur regeringsbildningen kommer att te sig dagarna framöver.

Men som sagt, hur tolka Lyckostjärnan i gradexakt konjunktion med Reinfeldts Sol?

Anonym sa...

Oj då, "norrlänningarna skulle rösta med hjärtat".... jag borde ha räknat ut att SD skulle gå hem "överallt" MEN... summa summarum är att S, V, MP FICK förtroende av folket att bilda regering (och även av norrlänningarna, riksdagsmässigt). Vi får en ny statsminister! Min gissning är att även V kommer att tillhöra regeringen (borde göra det, det är ju folkets vilja!).

Min käre mor sa under valvakan och innan de första rösterna hade börjat visas på TV, att det ryktades om att Reinfeldt har blivit erbjuden ett EU-jobb. - "Jaha, sa jag - Då kommer han nu att sluta som partiledare också och inte bara som avgående statsminister".
Det skönaste är att det gör han nu. Är det ett önsketänkande i själva ryktet eller?
Kanske blev denna valnatt en mer personlig seger för Reinfeldt om det kommer bli så att han lämnar Sverige och flyttar utomlands, eller åtminstone börjar jobba där? eller får en framgångsrik post här i Sverige? Eller struntade han bara i allt och lämnade in när han såg denna parlamentariska röra som har uppstått i Sverige, där SD kan få en vågmästarroll om inte vänster- resp högerblocket börjar samarbeta?
Hur som helst. Samarbete mellan blockgränserna eller inte? ja det kommer bli frågan. Alliansen vill vara med varandra och inga andra sa de under valnatten. Frågan är om de gladeligen VILL stjälpa vänsterblocket samtidigt som de brottas med oket att "tänka för Sveriges bästa" och då kan man inte göra det?

Samtidigt måste luften har pyst ut lite grann för alliansens del när beskedet kom av Reinfeldt att han lämnar in nu. Men det fanns ju ett budskap i hans tal; att han önskar att alliansen består och fortsätter hålla ihop...
Att Reinfeldt har varit styrande som statsminister under 8 års tid mot andra ministrar kan väl inte vara någon hemlighet idag? Det kom ju ut under alliansens första tid i regeringsställning, från någon minister i själva alliansen, att Reinfeldt var ganska så styrande och bestämmande av sig.
Maud Olofsson (C) gjorde inte heller någon hemlighet av när hon slutade som partiledare att hon och Reinfeldt inte riktigt gick ihop (men hon och Göran Persson gick ju inte heller ihop med varandra). Reinfeldt körde helt enkelt över henne eller åtminstone behandlade henne tidvis som luft.
Ryktet gick ju också i början av alliansens regeringstid tillsammans att Annie Lööf hade fått smäll på fingrarna av Reinfeldt. Chefen hade alltså talat.

Om allianspartierna väljer att motarbeta vänsterblocket så kan vad som helst hända i politiken. De måste samarbeta med vänsterregeringen om de verkligen vill isolera SD.
Frågan bli snarare om det blir ett lyckokast för allianspartierna att Reinfeldt nu avgår som partiledare, så att alliansen kan börja tänka mera "fritt" och blir klok och börjar samarbeta med den nya regeringen? Rysaren fortsätter alltså.

Seaward sa...

Om Reinfeldts vidare öden och äventyr (under dessa transiter) spekulerade jag lite i måndagsmorgonens inlägg.

Seaward sa...

Du tänker nästan samma tankar som jag plitade ner i måndagsmorgonens inlägg angående avgående Reinfeldt!

En EU-post tänkte jag inte på (och hade inte hört något om). Men stoppa in även EU i det nypublicerade resonemanget. EU är en enda stor Moder som söker smörja Närigheten. En genuin ALIEN med andra ord, till skillnad från alla de fattiga människor EU nu bevakar sina gränser för att mota bort.

Anonym sa...

Jaha, jag hade fel och det hade säkert många med mig... Vi som trodde att V på ett naturligt sätt skulle ingå i en regering med S och MP.
V ska nu INTE ingå i en regering tycker Löfvén. Det var något oväntat som hände här alltså... V har hängivet stått på S sidan under detta val, som så många ggr förr, och naturligtvis måste Vänsterpartiets ledare känna stor besvikelse nu, men det har ju också kommit fram att när Mona Sahlin var partiledare för S, så ville inte hon heller ha V på sin sida, men gav visst efter för protesterna. Var dessa protester kom ifrån (från det egna partiet?) det vet jag inte...Så det här verkar ju inte vara någon tillfällig händelse att S tvekar på att dela regering och ministerposter med V.

Jag känner som så att vi alla vänsterblockets väljare; vi som röstar på det vad vi tror på vart fjärde år - oavsett om vi väljer S eller V - kan känna oss ordentligt blåsta nu. Vi har fostrat oss till att tro att det inte hade någon betydelse om man röstade S eller V, för dessa två partier hörde ju ändå ihop s a s när det verkligen gällde.

Men någonstans efter vägen så har saker och ting hänt med de etablerade politikerna inom S, det har man i alla fall fått bevisat NU när Sverige står i ett känsligt parlamentarisk läge, och Löfvén ska göra så gott han kan för landet och bilda regering. Att ett samarbete med åtminstone mittenpartierna ska komma att ske förutser man idag, men jag förutsåg aldrig att V skulle lämnas helt åt sidan i detta läge och inte ingå i en S-regering, det kom som en överraskning.

Men vi vänsterblockets väljare har varit alltför naiva av oss när vi fortfarande trodde att det skulle vara som "förr", för det är ju inte det längre. S väljer bort V för att de vet att mittenpartierna inte kommer att vilja ingå i en regering om V 'r där. Löfvén måste ha siktet inställt på att få in C / FP i en regering, och om KD också vill vara med på ett hörn så kommer säkert S ta emot dem också. KD tror jag man väljer att bortse ifrån idag men kommer med all säkerhet att accepteras ändå om de själva vill.

Jag ser det här som att en samlingsregering i Sverige, inom en inte alltför snar framtid, kommer att bli det enda raka i Sveriges riksdag. D v s om inte SD kommer att bli som ND (NY Demokrati) var på 80-talet, de dök upp som en sol , kom in i riksdagen för att 2 val efteråt vara totalt ute och knappt ett parti längre.
Om SD däremot växer och växer som parti så kommer en samlingsregering bland hela vänsterblocket (och då räknar jag även med FI här) samt högerblocket vara oundvikligt, om de ska fortsätta att isolera SD.

Seaward sa...

Det enda jag ska kommentera här, är att jag så smått börjar se SD som en legitim om än dunkel protest ur folkdjupet mot en politik bakom vilken egentligen EU-ordningen står.

Det är EU och den globala Kapitalismen som får alla högertidningar (till vilka AB hör, förutom några små stackare på en isolerad "politisk redaktion") att avlossa den ena kampanjen efter den andra mot SD.

Högern låtsas bara värna om "främlingen" och öppenheten så länge storfinansen har pengar på att ta emot perfekta framtida låglönearbetare här. Jag börjar se det scenario SD-folk troligen i djupet hyser: Storfinansen bryr sig inte om dem, om etniska minoriteter, de ser bara pengar som ska tjäna pengar och om inte svenskarna är "lönsamma nog", då öppnar vi dörrarna tills den här, i Reinfeldts mening, mentalt efterblivna befolkningen, har spätts ut. Jag har sagt det förr på den här bloggen: nazismen är här igen, och det är inte egentligen SD som står för den utan Rovkapitalismen.