Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 8 september 2014

Samma rasism, samma astrologiska signaturer, del 2

Det här är ett appendix till föregående inlägg, som bör läsas först. Efter de häftiga reaktionerna på den rasistiska sverigedemokraten kollade jag födelsedagen för den unga obildade kvinna som sprang runt med en nazi-bindel runt armen och lär få äta upp det under lång tid framöver.

Som noterat i förra inlägget är det två zodiaktecken, vilka båda representerar den negativa dragningen ner mot materialistiska och provinsiella synsätt som dominerar människor som låter sig luras av rasismen, skär som grisrosa västerlänningar eller maskerad bakom ekonomiskt mumbo-jumbo om "kostnader" kontra "intäkter". Det är antikens simpla "Vegetativa Själ" som tagit kontroll över sådana människor, så att de förlorat sin autonomi som intellektuella varelser. Allt de säger kommer från Biologins herre Djävulen.

Och när jag nu tittar på kvinnan som tvangs avgå i fredags pga. SD:s påstådda nolltolerans, vet jag inte om jag ska gäspa i ett "vad var det jag sa?" eller häpna över hur den SIDERISKA ZODIAKEN berättar vad människor egentligen håller på med. 



Här hittar vi då den andra av de två månplaceringar som nämndes i föregående inlägg som särskilt sårbara för inskränkta och främlingsfientliga attityder: Månen i Kräftan. Som herre i sitt eget hus tar det här psyket inte order från någon annan, vilket ofta innebär att varelserna är distinkt mångalna åtminstone några dagar varje månvarv. 

Hur galna avgörs av Solens förmåga att leda. Här, precis som med rasisten i föregående inslag, hittar vi Solen i det instinktiva Vatten-elementet och nu också tillsammans med Skorpionens härskare Mars. INTENSIVA OCH NEGATIVA HATKÄNSLOR så fort Månen i Kräftan signalerar "hot mot det egna". Här är faktiskt Naturens instinktiva försvarsmekanism i övertaggat tillstånd.

Men sedan inträder galenskapen. Skorpionen är under attack från Saturnus i Vattumannen, vilket innebär att skorpionens hat och vilja att överleva för egen del triggas av ideologier den inte känner igen sig i. Kvinnan är med andra ord född att ta på sig rollen som rättshaverist. Men inte utan att den illvilliga Mars sticker elakt med sin 90-gradersvinkel mot Vattumannens tecken, som vi nu så väl vet att den representerar människor i samförstånd, samhället som sådant (sociala grupper) eller en intellektuell överbyggnad som håller ihop ett folk.

Mars och Saturnus kastar ömsesidigt illvilliga aspekter mot varandra och det uppstår återigen en oändlig negativ spiral av hat och utanförskap, mer hat och mer utanförskap. 

Det är svårt att förstå hur man kan födas under så illvilliga himlar utan att ta själavandringen i beaktande. Ett rötägg återföds inte plötsligt som ett helgon och mänsklighetens bästa vän. 

På en annan nivå synes kvinnan lida av hormonstörningar. Vattumannen är också ett blueprint för kroppen och här har något skurit samman i "översättningen" ned till den biologiska sfär som Vattenelementet representerar. Handikapp av olika slag är inte alls ovanliga med denna koppling av utanförskapets Skorpion och gruppgemenskapens Vattuman. Jag har hittat både medfödd blindhet (med galopperande cancer i ögonen) och dövhet under det "sociala utstötningssyndromet" för att inte tala om fall av ren sinnessjukdom.


Det kan faktiskt räcka med att Vatten och Luft blandar sig och horoskopet i allmänhet är svagt för dårskap. Ungdomslöftet Amanda Bynes i Hollywoods filmvärld skar senare ihop totalt och arresterades åtskilliga gånger innan diagnosen schizofreni stod klar. 

Innan jag färglade kartan såg problemen inte så farliga ut, men tanken slog mig att Solen i egosvaga Vatten-Fiskarna står slirigt via en Luft-Jupiter-placering samtidigt som psyket i ytliga och formalistiska Stenbocken greppas från instinktiva Skorpionen av sin egen disponent Saturnus.

Jag fattar inte vad de nybörjarböcker i indisk astrologi talar om som hyllar en teckenhärskare som aspekterar något av sina egna tecken! Gång på gång hittar bloggen istället ytterst olyckliga livsöden när detta händer (och sammanfaller med ytterligare problem).

Sedan färglade jag överpedagogiskt husen med både påminnelser om att t.ex. 1a huset har en eldnatur och 12e anknyter till Vatten. Att dessutom lägga in färgklickar som påminner var tecknets härskare själv befinner sig i för element (tecken), fick bägaren att rinna över. Det här horoskopet är hur komplicerat som helst!

Min misstanke om vad som splittrat upp hennes hjärna (schizo phrenes) tror jag nu är störningarna i de splittrade eller dubbla tecknen: Utifrån psykhoroskopet - månascendenten - befinner sig nämligen Mars, splittraren, i den onda daimonens tolfte hus, där allt som förnekas uttryck ligger och pyr. Mars kastar från det omedvetna en illvilig aspekt mot Solen i egosvaga Fiskarna och det kan räcka, eftersom Solen i Vatten här står lika instabilt som Fredrik Reinfeldts, när intelligensens och livskraftens symbol disponeras från en planet som sjunkit ner i biokemins osunda Vatten.

Mitt i sin sinnessjukdom som hon oförstående förevisar på nätet, råkar Amanda Bynes oavsiktligt ge ansikte åt västerlandets kollektiva sinnessjukdom i dessa kapitalismens och ego-kulturens krampande sista år. Så här sjuka är de, västerlänningarna, drivna hit av "marknadens" behov av avsättning för sina senaste produkter:


2 kommentarer:

Susanne sa...

Apropå utstötningssyndromet så blev ju armbindelskvinnan utstött av försvaret också, läste jag. Hon sökte sig till utbildning inom försvaret, men blev inte antagen. Ändå kallar hon sig för soldat på valsedeln. Önsketänkande och att leva i sin egen lilla fantasivärld... det verkar väl stämma bra...

Seaward sa...

Där ser man. Jag har en del andra iakttagelser som tyder på att den här synboliken har en tendens att skära rätt djupt i en individs liv. Det kan blir rättshaverister av dem, eftersom Skorpionens harm påverkar den typ av ideologi eller totala tankevärld Vattumannen symboliserar. Minns bin Ladin som odlade upp ett hat mot USA. Han var inte ens i närheten av den här märkliga aspekten där Mars och Saturnus attackerar varandra som i ringdans.