Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 september 2014

Reinfeldt drog järnet under förlossningens stjärna




Horoskopet för valdygnet visade på framgångens men också den snabba och lätta förlossningens Jupiter i Kräftans 19 grad, exakt över Reinfeldts medfödda Sol.

Min kommentar till detta var att om den tunga Saturnus samtidigt låg i hans måntecken och kylde ner svenskarnas vilja att höra mer om hans närighetstjafs, hans arbetslinje eller det psykopatiska kallsinne han utsatte befolkningen för i syfte att göra dem mer produktiva för en ekonomi han älskade mer än människorna, då var lyckostjärnan Jupiter som en flyktdörr. 

"Snabba döden" utan någon jobbig långvård. Själviskt agerande och ett lysande mönster för Annie Lööf som ju redan lärt sig mycket av författaren Ayn Rand, den patologiska ryskan som ville bli ett lika fett ego som det Amerika hon älskade.

I DN-artikeln som fokuserar förvirringen över den normalt iskalle Reinfeldts plötsliga avhopp, läser man att den unge "Fredrik Reinfeldt ledde långa krig med plastsoldater på övervåningen när föräldrarna arbetade en trappa ned.
– Fredrik styrde leken. Men det gick aldrig ut på att döda, utan det var strategispel det handlade om, säger Birgitta Reinfeldt i Ulf Kristoffersons bok om Fredrik Reinfeldt från 2006."


Det säger väl allt. Psykopat-generaler bryr sig inte om offren deras arbetslinje skördar, det enda Reinfeldt kunde se och förstå var "strategispelet".

Eftersom det korrekta födelseklockslaget uppenbarligen varit offentligt på nätet en tid (och det var så det hamnade på den här bloggen), kan den före detta "Landsfaderns" planetära cykler studeras. Dessa dashas är en slags första grovsållning av astrologins komplexa språk och en hjälp att fokusera vilken fas i livet man befinner sig i och vad som är att förvänta av denna.
Vimsottari Dasa:

 Mercury MD:  2000-09-09  -  2017-09-09

  Antardasas in this MD:

  Mer:  2000-09-09  -  2003-02-03
  Ket:  2003-02-03  -  2004-01-31
  Ven:  2004-01-31  -  2006-12-03
  Sun:  2006-12-03  -  2007-10-11
  Moo:  2007-10-11  -  2009-03-07
  Mar:  2009-03-07  -  2010-03-05
  Rah:  2010-03-05  -  2012-09-25
  Jup:  2012-09-25  -  2014-12-30
  Sat:  2014-12-30  -  2017-09-09


Här ser vi att Reinfeldts hela politiska karriär som partiledare och sedan statsminister utspelade sig under hans livs enda huvudcykel i den lille tjuven och lögnarens Merkurius tecken.

Ja, i det här påståendet ligger redan en tolkning av födelsehoroskopets Merkurius, normalt symbol för intellektet och kommunikationsförmågan. Det är kanhända "räknenissens" egen planet.

Någon i DN-artikeln hävdar att Reinfeldt "var flera steg före" i sina ränker, vilket är mycket svårt att tro på. Däremot kanske han hade tid, och möda - om han var en total sociopat - att tänka ut olika "krigsscenarier" och förbereda en lögnhistoria för var och en av dem. Först nu efter avgången och nymoderaternas vrede och besvikelse är vi kanske i position att fatta exakt vilken horribel ledare vi valde 2006. Den här bloggen har påpekat detta hela tiden, utifrån ett mindre än gynnsamt födelsehoroskop.

Att hans politiska karriärkulmen under desinformationens Merkurius har att göra med dels Merkurius svaga position i den onda daimonens hus, en daimon som likväl var fullt ute i ljuset eftersom den var Reinfeldts eget soltecken i närighetens element Vatten och dessutom placerad i det elfte huset för ideal. Reinfeldt stack aldrig under stol med att han var en vidrig vinstjägare, det enda han gjorde var att med sin kluvna tunga använda bedrägliga ord för det han ämnade göra och också gjorde med landet.

Och här kommer dråpslag två eftersom desinformatören Merkurius också är hans horoskophärskare via Jungfruascendenten. Men i Jungfrun steg den omoraliska brottslingen Mars i öster och för en Jungfru är denna planet inte bara en naturlig illgörare utan också verksamt så. Ur Reinfeldts ego/persona strömmade en ständig perversion av normal kommunikation (hör ekot av en Reinfeldt som konsekvent kallar socialförsäkringen "bidrag"). Samtidigt hukade Merkurius i det dolda tolfte huset, vilket DN-artikeln väl beskriver som att han var svår att läsa.

Det är överhuvud så mycket negativa budskap i horoskopet att man förstår skämtet om att han var autisten i den lilla klubb som skapade den nymoderata lögn som så grundlurade svenskarna. Det verkar som om hans förfader, "Negerkungen" som sol och vårade svenska kvinnor innan han landsförvisades var en genetisk gåva till Fredde föredetting.

Men den här långa dasha-cykeln av twistad kommunikation som (i tätt samarbete med Stockholms moraliska härdsmältor till pr-folk) gav oss lögnen om "det nya arbetarpartiet", kan studeras i närmare detaljer genom subcyklerna.

Eftersom jag är dödstrött på den här människan (och vet vi efteråt inte kommer att mötas i någon himmel eller helvete som ens gränsar till varandra) hoppar jag över den astrologiska rekonstruktionen av hans politiska kulmen och går rakt på den sista subcykeln, den som styrs av, minsann, Jupiter. Samma Jupiter som stod gradexakt över hans Sol vid den svidande valförlusten, en öppen dörr som han var snabb som en iller att fly ut genom.

Hur i hela friden kan en människa förlora ett val så rejält med tursamma och lätta framgångens Jupiter så perfekt synkad med de egna milstolparna (Solen = milstolparna, Månen = veckolunken)?

DN-artikeln och andra har givit övertygande svar om att det var praktvurpan när han återigen skulle spela Landsfader och beordrade folk att öppna sina hjärtan. (Lika misslyckat som att sjunga "We shall overcome" i en förort med samhällets diskriminerade och nedtryckta svenskar.)

Men astrologiskt kan man inte tolka det som annat än en komplex process där den nej-sägande Saturnus påverkar hans psyke (Månen i Vågen) och där den bejakande Jupiter i "rädda-dig-själv-tecknet" Kräftan står exakt vid hans viljekrafts planet Solen. Beslutet var säkert taget en tid innan.

För Jungfrun i första huset är inte stora rikedomars, filosofins eller religionens Jupiter till någon hjälp. Den ensamma lilla fuhrern visade prov på hjärnsläpp redan då han anklagade sitt partis största mecenat Svenskt Näringsliv för att syssla med "särintressen". 

Nej, de stormrika hade ingen vän i den enkla medelklassmänniskan Reinfeldt och hans nymoderata (nyliberala) arbetslinje och varje försök för trälens tecken Jungfrun att sätta på sig förmögenhetens ensignier, att blåsa upp sig bortom arbetarens nivå, slutar illa. För där hade ju Reinfeldt ändå en poäng, när han gick till sin egen Jungfruascendent, upplevde han där en slitsam arbetare. Han flyttade över ordet arbetare till sitt manschettyrke.

Jungfrun gör således i sin småaktiga jakt på vinster den stora förmögenheten till något ont (inte minst för att jakten på småpengarna gör att man aldrig når den storhet i tanken som motsvarar stor förmögenhet). En liten träl skadas bara av att söka det stora. För Jupiter kopplar stor förmögenhet också till en vinnande personlighet och en värdig människotyp som också får andra att känna sig rika. Och det kunde inte den här lille materialisten, hur mycket han än sökte köpa folkets kärlek med jobbskatteavdrag ett, två, tre, fyra...

Med en verksamt ond Jupiter i sitt horoskop finns risken att bubblor brister varje gång man förväntar sig lätta pengar, lätta vinster eller Nobelpris och andra utmärkelser. Det var därför den gradexakta Jupiter över Reinfeldts Sol - i Jupiters subcykel - aviserade att tiden kommit för en större bubbla att spricka. Därför lämnade han också partiledarrollen så oskickligt att han får skörda ovett, ilska och besvikelse från t.o.m. sina egna. 

Men så är det ofta med tomma bubblor när de till sist brister. För visst hör sol-och-vårandet till Jupiter. Se bara Tiger Woods horoskop, en aning besläktat till Reinfeldts genom att båda har Jungfrun i öster. Men hos Woods ligger Jupiter i sjunde allianshuset och förklarar inte bara alla de varumärken han horat för utan också den sjukliga otrohetstendensen som var stora rubriker för några år sedan. Ond Jupiter blåser upp falska bubblor i rasande takt och jonglerar med mängder med skalbolag och älskarinnor.

Också Tiger Woods "militärdrillades" för övrigt likt Reinfeldt (se DN-artikeln). Kan det ha att göra med att redan Jungfrun som ascendenttecken drar in ett tonläge från dess naturliga sjättehus som ju handlar om fiender? Jungfrun och sjätte huset är kanske de platser i astrologin som är mest övertaggade i frågan om att vinna eller förlora. (Tolfte huset är ett resignationens hus och i den meningen var förstås Reinfeldts förlusttyngda Merkurius "ute i det öppna" i hans första egohus via transit på valdagen.) 

Bland planeterna är Mars den som strider hårdast och fulast och hos Reinfeldt fanns illavarslande omen både i tecknet som söker vinst och bävar för förlust  ("stridshingsten" Mars i Jungfrun) och i sjätte fiendskapshuset (slavdrivaren Saturnus i Vattumannen som för Reinfeldt tydligen betydde socialdemokratisk solidarisk ideologi - Vattumannen är så olik Jungfruascendenten som vill sköta sitt utan massornas inblandning).

1 kommentar:

Anonym sa...

Tellus till Jupiter - Jupiter till Mars - Mars till Tellus - står stadigt - sen Tellus till månen