Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 september 2014

Moderaterna och överklassens korruption



Aftonbladet är sannerligen något intressant på spåren! När nu Carl Bildt blånekar till att han skulle vara inblandad - via Kreab och deras ockeravtal med georgiska staten - till sitt positiva väsnande i sociala medier om Georgien, har kvällstidningen ett trumfkort på hand

Bildts mångårige vän, en friherre ut den högsta kasten här i Sverige, visar sig svårt insyltad i samma korruptionshärva! Inte undra på att han ser så diffus ut på bild, denne mörkerman. Och vad är hans bokförlag Corbeau för slags mörkläggningsapparat? En sökning på AdLibris visar att förlaget inte har en enda titel i handeln. 

Han driver också aktiebolaget Stockholms Hjärnverk från samma gatuadress i närheten av Stockholms stadshus. Dess slingriga verksamhetsbeskrivning låter förstå att friherren ägnar sig åt professionell framställning av rena rök- och dimridåer: "Vi tillhandahåller bok och tidningsförlag som fokuserar på dina behov." Företaget startade 1994, men lustigt nog är det "Moderaterna i samarbete med Medborgarskolan" som ger ut hans egna bok "En öppen tid" (frihandel) från 1996.

Friherrens horoskop är som vanligt utan födelsetid, men i det här inlägget man det passa att ta upp en sak som nämndes utan att beröras in inlägget Den svinaktiga friskoledirektören några dagar tidigare (där rubriken olyckligt blev både feltänkt och felstavad till "föreskoledirektören").

Om man utifrån en spektakulärt usel människas handlande via den "naturliga zodiaken" söker utröna vilka "idéer" eller motiv som kan förklara lågheten, hamnar man i en del bryderier.

Den dolska friherren är född tolv år före förskoledirektören så återigen hittar vi den stora välgöraren Jupiter i sitt negativa härskarläge i Fiskarna. 

Det här borde betyda stor framgång med samhällets olycksbarn (vilket är vad Fiskarna i grunden representerar, om man ser till deras naturliga tolfte hus som försakelsens hus). I fallet med friskoledirektören gick jag inte in på Jupiters funktion i horoskopet, betraktat som några olika "idékomplex", men det är uppenbart att människan tjänar stora pengar på de rika barnen genom att aktivt välja bort samhällets olycksbarn. Anette Parts bromsar Jupiters välgörande inverkan i riktning mot de olyckliga.

Men hur kan en tekniskt så fin placering som den goda Jupiter hemma i sitt enda härskartecken så i grunden misslyckas bidra till välvilja och omtanke om samhällets svaga? Det måste bero på att den naturliga zodiakens tolfte hus som är ett hus över vilket inga välsignelser regnar! "Åt den som har blir mer givet och den som knappt något har förlorar t.o.m. detta lilla." Jesus talesätt har tydligen korrumperats och har varit djupt missförstått. Till skillnad från högern är inte detta en rekommendation utan bara en utsaga om hur ödets svänghjul fungerar. Den som är inne i en svacka kommer att förlora mer och mer, tills botten är nådd. Så fungerar ödets lagar.

Och det kommer därför kanske som en chock för många, att höra den här tesen: Jupiter i sitt negativa härskarläge favoriserar förlust och idel förlust! Den här årslånga "generationen" blir skickliga på att antingen satsa på fel häst gång på gång eller - om de tillhör Djävulen själv - styra och verka så att samhällets svaga gång på gång på gång snuvas på sina chanser att få del av en medvind.

Det är detta som Jupiter i Fiskarna i tolfte säger enligt den naturliga zodiaken, zodiaken som en idé. Det är också därför indisk astrologi så insiktsfullt kallar detta ett "befrielsehus". För om inte världen bjuder människan en enda favör, då återstår bara att gå i exil eller gå i kloster (för att nämna två andra tolftehussignifikationer).

Men notera, det är bara i den naturliga zodiaken, där tecken, planet och hus sammanfaller som budskapet "expanderande förlust" blir aktuell. Eller som här: en djävul på att fursteslicka och agera snål djävul mot dem som inte kan favorisera företagskvinnan Anette Parts. 

Tillbaka till Carl Bildts mystiske vän, friherren. Intressant nog har vi, precis som med friskoledirektören, att göra med en tydlig femtehusorientering mot samhällets mer framstående individer. Här har vi den simplaste sortens välsignelse av kungamakaren Regulus (=friherre!): Venus som vänslas med högdjuren och ingratierar sig i deras mitt. 



"Negativ sensationalism" mellan Väduren och Kräftan:
"Snälla, se mig inte, titta åt ett annat håll."

Att det här är en genuin doldis, ser man av den "kollapsade sensationalismen". När bloggen föreslog att folk med Eld och Vatten i direkt beröring var veritabla stormhärdar, var det tyvärr en förenkling. Under åren som gått påpekades i vissa inlägg hur Eld och Vatten kan inta olika förhållande till varandra, bl.a. beroende på vilka planeter som är inblandade. Hos friherren är psyket i Väduren skenbart yvigt och ystert som en bagge. 

Men detta bekräftas på inget sätt av Vädurens härskare Mars, som här har "fallit" ner i det tecken som är mer angelägen om att se om och skydda sitt hus än dö en ärorik död för en god sak och förena sig med gudarna i paradiset. Den här friherren kommer att dö ynkryggens död och återvända till myllan vartefter han reinkarnerar som ett småfolk. 

Enbart en fallen Mars i Kräftan medger inte så drastiska domsord, men här har vi en "negativ sensationalism" som innebär att psyket i världserövrande Väduren korrumperats av sin egen disponent att i SMYG OCH UTAN ATT UTSÄTTA SIG FÖR FARA DRA HEM KRIGSBYTE TILL DET FJÄRDE HUSET FÖR STORA BESITTNINGAR.

I indisk astrologi sorterar stora kapitalvaror under fjärde huset, medan andra huset enbart representerar pengar och finanser och elfte huset kan handla om förmögenhetsuppbyggnad. Men det fjärde huset handlar om besittningar som är frysta i egendom, vilket kan förklara varför Sol-Kräftan i elfte idealhuset hos Reinfeldt är det bästa landets lilla klick av superrika kan tänka sig: tänk, en lågutbildad civilekonom som brinner för ägande och att plöja in pengar i eget boende - Reinfeldt är de svenska fattighjonen i medelklassen som kämpar som djur för att köpa allt mer kapitalvaror tillverkade av allt mindre, billigare och sämre material till sitt överbelånade boende. Medelklassen är en konsumismens kloak.

Överherrarna på gårdar och gods finner det utmärkt att Reinfeldt sprider deras besittningsideologi ut bland folkmassorna. "Alla ska absolut ÄGA sitt boende". Så förgiftas folkmassans psyken så att de inte förstår att de dragits med i en ond rörelse tillbaka till det gamla fattig-Sverige då vi hade en handfull Ehrenkronor och drivor av fattighjon. När den stora smällen kommer hamnar hela Sveriges befolkning på gatan och bankar och Ehrenkronor kan raka åt sig hela landet. Jag varnade er.

"Den onda daimonen" som den hellenistiske 200-talsförfattaren Claudius Ptolemaios utan någon som helst förklaring knyter till tolfte huset, skulle därför ha sin representation i Jupiter i Fiskarna i den naturliga zodiakens tolfte "förlustsektor". Jupiters tendens att maximera allt, blir därför "maximal otur eller förlust". Detta måtte väl vara den "onda daimonen" i ett nötskal. De där lägena är allt är som förgjort och hur man än försöker reda ut knipan, blir det bra värre.

Jag har själv en verksamt ond Jupiter (verksamt ond baserat på att den dragit en nitlott och tilldelats ägarskap över dåliga hus), och varje gång jag försökt höja värdet på någon efterfrågad pryl jag har genom att reparera och snygga till den, har det slutat med att jag förstört den mer och sänkt värdet. Det händer sällan eller aldrig när prylarna är av obetydligt värde och skillnaden mellan mina restaurationsbemödandens framgång beroende på varans värde, har till sist gått upp för mig. Jag rör numera inte saker med skavanker på sällsynta pappersbaserade sällsyntheter, även om jag en del om hur man snyggar till dem. 

Jag har inte en lyckosamma Jupiter med mig i livet. Handlar det bara om att öka värdet på ett objekt kickar denna onda rikedomsstjärna in och sänker istället värdet på föremålen efter att jag lagt min hand vid dem.

Om nu den himmelska "idén" bakom friherren aktiverar tilltagande förlusters onda daimon (det onda i denna världen är till själens fromma), ställs denna "pyspunka" mitt emot gränsdragaren Saturnus, en konservator och bevarare av den rådande ordningen. 

Medan Jupiter här är en stor välgörare: lyckosam i arbetet på att beröva människan all världslig besmittelse (för att hjälpa hennes själ att åter tänka klart eftersom det materiella ägandet alltid förstör en människa), tycks Saturnus opponera sig och vilja motverka den onda daimonen, och kontrollplaneten gör detta inom ramen för Jungfrun, det pragmatiska tecknet som arbetar för att få komma åt vinsten. Tänk Jungfruascendenten Reinfeldt: "det ska löna sig att arbeta", med särskilt dolt hat riktat mot alla de goda nät ett mänskligt samhälle byggt upp för människorna. 

Jungfrun är sin egen lyckas smed och vill introvert inte delta i det kollektiva (den sociala instinktens Venus anses "fallen" i Jungfrun) och surar högeligen över att samhället ändå tvingar henne att bidra genom skattsedeln. Reinfeldt är som gamla tiders åkerbrukare som for in till staden med det gården producerat. De deltog inte i stadens aktiviteter (till skillnad från Stureplans-Centern i Stockholm som är något katten släpat in, korrumperade och falska).

Men Jungfruns "naturliga" sjätte hus är sannerligen inte ett lyckosamt hus med friskoledirektörer som direkt efter att skolan gått i konkurs skålar i champagne över den vinst de lyckades krama ur verksamheten innan den kollapsade. Det sjätte huset ligger med sina betydelser "fienden" och "olyckan" närmare missväxt på Jungfrus åkrar, eller kanske ödeläggelse av hela odlingen till följd av invasion och krig. Det är sannerligen inte i sjätte huset man bärgar en rik skörd. Positiva resultat av nedlagt arbete beskrivs på andra ställen i horoskopet. Sjätte huset tecknar bara vedermöda och slit, det är slavarnas sektor.

Se inlägget om Fredrik Reinfeldts horoskop och hans förhållande till slaveri.

Som bloggen sagt tidigare: glöm att Reinfeldt spelar motståndare mot rasdiskriminering och får de klentänkta svenska journalisterna att lovprisa åtminstone "ett äkta engagemang" hos stridspitten. Men det är inte en merit att ha en bråkdel negerblod i sig. Den dagen han agerat starkt mot något som inte låg i hans egenintresse hade man kunnat tala om hjältemod. Den dagen kom aldrig. Allt han gjort är att klandra näringslivet som ett "särintresse". Det var bara en rökridå. Moderaterna hänger i allt väsentligt ihop med storkapital och bankväsende.

Friherrens Saturnus i sjätte huset för trälande undersåtar är samma "idé" som i Reinfeldts horoskop och symbolen är märklig. Det anstår inte maktplaneten Saturnus att gå ner i lorten på detta sätt. Varför söker makten kontrollera tjänarna med sådan närgången "mikrostyrning"? (Arbetslinjen! Herre min gud, friherrens horoskop ser ut som Moderaternas strategier i ett nötskal!) 

Husbonden Saturnus står mitt bland slavarna för att hindra svinn bort till tolfte huset och pyspunkan där. Eller kanske för att "skadebegränsa" förlusten i det olustiga tolfte huset (och som "goodwill-experten" Kreab gjorde, ta ohemult betalt för det). Eller är Saturnus i sjätte för både friherren och stridspitten en sammansvetsad symbol som i grund och botten säger: det vore en större olycka att låta dessa slavmentaliteter kopplas till makten (Saturnus som 10e makthusets herre).

Och den läsningen öppnar genast för Moderaternas absoluta hat mot arbetare! De förnedrar arbetarna dubbelt genom att ta ifrån dem identieten och kalla Nya moderaterna ett arbetarparti i den infama förhoppningen att arbetaren är en sådan idiot att han bara därför förflyttar sig i riktning mor partiet bakom vilken lurar De Gamla Pengarna och de få Storsvenskarna som med avsikt håller svensken dum och obildad. De sitter säkrare sadeln så.

Fiskarna/Jungfrun är också en ofta uttalat främlingsfientlig axel (om inte individen själv är invandrad - då får man istället känna på diskrimineringen). 

Denna simpla matematik, som bara ser till vinst/förlust i materiella termer, verkar genom friherren. Troligen stämmer Aftonbladets grävande journalistik. Han och svenska moderatföretaget Kreab har sökt berika sig på det fattiga Georgien. Landet har betalat löjligt stora pengar för att Carl Bildt ska sprätta iväg ett och annat gott ord om den förre korrupta ledare i sitt ändlösa twittrande.

Sveriges friherrar och moderater är inget annat än simpla bondfångare! Och de fick svenska folket att anamma deras sketenhet och livsstil. "Äga sitt boende" - vilket pseudomerit!

5 kommentarer:

Susanne sa...

Jag gjorde lite resarch om Ehrencronas förlag: Det har gett ut fyra titlar, och en av dem finns faktiskt på Bokus.com: Att lyckas i politk: En analys av fem moderata framgångsprojekt. En annan är skriven av Christian Gergils: "Respekt!" som handlar om hans tid som dokusåpadeltagare i "Farmen". Vissa gjorde jobbet medan andra låg och latade sig på bryggan, och det ser Gergils som en symbol för välfärdsstaten. Den tredje är skriven av Gunnar Hökmark och handlar om EU. Den fjärde är en bok om psykiatri där hans fru Marika Ehrenkrona är en av författarna.

Anonym sa...

Corbeau förlag, registrerad 2003, och har gett ut endast 4 titlar? Ja, Ehrenkrona var väl tvungen till det. Annars hade det sett lite väl iögonfallande utmed ett förlag som inte ger ut några böcker. M a o så är jag övertygad om att detta förlag är en dimridå för något annat i slutändan.

Anonym sa...

Ja, bolaget bedriver också annan verksamhet, det framgår av info på allabolag.se. Bolaget ska nämligen "bedriva kapitalförvaltning och därmed förenlig verksamhet". Samt "tillhandahålla medierådgivning och publicistisk rådgivning". Bolaget går med fet förlust, så inte verkar det så bra på att förvalta sitt eget kapital... men det är säkert något skattetricks bakom. Det är bara ett dotterbolag till Stockholms hjärnverk AB, som visar ett bättre resultat. Bolaget har samma rådgivnings- och kapitalförvaltningsverksamhet som Corbeau, och ska dessutom producera manus till böcker osv. Varför ett spec bolag för manusproduktion och ett annat till utgivning, kan man fråga sig. Det är säkert något skumt, det tror jag också. Fru Ehrenkrona är förresten styrelseordf i båda bolagen, medan herr Ehrenkrona påstås vara bosatt utomlands. Men han är tydligen skriven i Sverige i alla fall för hans finns ju på Birthday.se

Seaward sa...

Medierådgivningen är ju precis vad Georgien inte fick från moderaterna i Stockholm. 18 miljoner för lite klottrande från Bildt. De här svenskarna skrattar hela vägen till banken (men nu skriver AB att Georgien ska utreda Kreab-dealen).

Hoppas någon grävande journalist råkar titta förbi och ser din kommentaren - eller tipsa AB själv.

Susanne sa...

När jag kollade uppgifterna jag återger i senaste kommentaren tänkte jag just att det är synd att jag inte är grävande journalist! :-)
Jag kan för lite om ekonomi och juridik för att veta om det är något olagligt (el åtminstone i en gråzon), som Ehrenkronas bolagskonstruktion pysslar med. Men tipsa... ja, nu har du nog sått en tanke i mig... :-) Kom att tänka på föreningen Grävande journalister, jag var och lyssnade på ett föredrag av ordföranden i somras...