Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 september 2014

Låga svenska vibrationer gjorde riskkapitalismens härjningar möjliga

 
Hedberg och Grimlund smiskar i Reinfeldts anda
dem på fingrarna som inte tar "ansvar" för sina pengar

Det pågår en långkörare i en tv-kanal vid namnet Lyxfällan. Jag har aldrig sett det, men på kanal 3:s hemsida beskrivs programledarna i klatschiga ordalag. Ingen av dem har värst mycket mer att titulera sig som än "coacher" (detta utskämda ord sedan högerregeringen sjuka satsning på "motivationscoacher" för arbetslösa - som om den amerikanska drömmen, att alla som försöker kan lyckas, vore sann och att samhällsfaktorerna inte spelar in alls).

Hårfagre smilfinken Patrick Grimlund tycks ligga i lite hårdare på Wikipedia och trycker där på att han har en skolexamen i ämnet Pengar som liknar Fredrik Reinfeldts. Den senares fiasko med Sverige efter åtta år vid makten kan inte ha undgått någon utom borgare som förpuppat sig i sina små och konsumtionsfokuserade liv.

Sju tv-säsonger, där två män mästrar och tillrättavisar svenskar som helt enkelt följt marknadens rekommendationer att jobba och konsumera så mycket de kan, är en så lång tid att de här "coacherna" måste ha träffat en nerv i den svenska nationalsjälen. 

Eller också är bara så att Makthavarna vill att svenskarna ska matas med orden pengar, finanser, ekonomi nonstop och sakta men säkert tappa siktet på att det finns en större värld än ekonomens, en värld som t.o.m. högerprissar som Miljöpartisterna fått vittring på, en värld som i förlängningen skulle innebära slutet för materialisternas ävlan och en ny mänsklighets födelse, människor som skiter i marknaden och doktrinen om allas krig mot alla (som berikar SAAB och Bofors, som tagit myten om djungelns "äta eller ätas" lite väl bokstavligt för att få kalla sig mänskliga organisationer).

Jag tyckte det kunde vara kul att titta på herrarnas Hedberg och Grimberg eftersom hela programidén är rent sjukligt osmaklig - att använda samhällets offer för att "justera" dem så att de inte avslöjar marknadsekonomins inneboende destruktiva inverkan på människans själ. Det förvånar föga att hitta båda männen födda i ett KORREKT soltecken av typen Jord eftersom Jordelementet har tappat kontakten med himmelen och medvetandet och enbart verkar mot, eller representerar, den del av psyket (Själen) som fallit totalt och nu bara gestaltas som ett objekt. 

I den här fullständigt osanna världen lever människor som tror vad de håller på med är verkligt. De ser naturen som något som existerar i sig, även när de vänder blicken mot något annat. Men hemligheten är den här: det är bara så länge Djävulen snärjer otaliga levande varelser i sin "berättelse" som den materiella världen "håller ihop". Skulle vi alla vakna upp skulle spöken som Reinfeldt upplösas i tomma luften och penningcoacherna Hedberg och Grimlund få se sig om efter nytt arbete i helvetet.




Enligt treans hemsida har "ekonomiproffset" (det betyder att man inte alls är professionell!) Magnus Hedberg "kontrollfreaks-tendenser" i fråga om "eknomi" (olycklig felstavning av nyckelordet. Han förstår inte, förklarar tv-kanalen, människor som saknar intresse för sin privatekonomi.

Det här stämmer pinsamt väl med hans soltecken Stenbocken som i usla lägen utvecklar just "kontrollfreakets" eller diktatorns tendenser. Det stämmer också bra med att han vill leda och dikterat andras handhavande av pengar. Coachen "förstår inte" - Stenbockens ökända brist på inlevelse i eller empati med andra kommer här till ytan. Saturnus, Stenbockens härskare, binder individen så hårt att man degraderar till en principryttare. 

Jag tänkte direkt Woody Harrelson i sin roll i Natural Born Killers när jag såg fotot (se ovan) i Aftonbladet, och den spontana kopplingen besannades av horoskopet. Helt klart har vi massor av Eld här - en "eldsjäl" som brinner för .... organisation av det materiella (Stenbocken). 

Fascinerande är att både God Ordning och Destruktivt Kaos har sina två representanter på plats förutsatt att mannen inte föddes alltför sent på dygnet. Men åtskilliga timmar påverkas sinnelaget (Månen) av den välgörande "kungamakaren" Regulus i början av Lejonets tecken. Men för varje konungslig människa går det också en nejsägare, en satan som viskar elakt i det andra örat och söker bryta ner. Materialismen är i sig spelplanen där Ondskan genom sin egen negativitet bjuder upp till dans. Ibland genom en attackerande Satan, biland genom den frestande Djävulen - det är bara två nyanser av samma irrfärd ut i mörker och andlig blindhet.

Eftersom Magnus Hedbergs födelsetimma är okänd är det svårt att säga mycket mer. Jupiter och Mars och sinnet i Eld ger en fenomenal driftighet, men riktningen ges allmänt av Solen i Stenbocken, en saturnisk Sol. Och när man tittar närmare på Solens disponent finner vi Saturnus infekterad av Satans huvud, den onda stjärnan Algol. Som psykascendenten (Chandra lagna) här är ett dominant Lejon inser man plötsligt att Woody Harrelsons psykopat i Natural Born Killers kanske var en rätt träffande liknelse. En Sol-Stenbock som drivs av en "algolifierad" materieplanet (Saturnus) tyder på patologiska störningar: "kontrollfreaket" som trean skriver på sin lågsvenska.

Om bristen på klockslag gör det omöjligt att "fintrimma" analysen av Hedbergs karta, är smilfinken Grimbergs desto tydligare. Han har enligt sin artikel på Wikipedia framgångsrikt fixat sig en programledarroll i tv-serien Draknästet och går alltså från att ägna sig åt ekonomiska stolpskott till hågade blivande kapitalister, sådana som hoppas ha hittat en idé som ska göra dem RIIIIKA.

T.o.m. utan klockslag och med enbart en månascendent ser man hur mörker och idiot dominerar totalt. Märk att bloggen inte talar om intelligens och stupiditet i normala termer. Reinfeldt VERKAR snabbtänkt (även om hans osakligheter avslöjats gång på gång av de mer uppmärksamma journalisterna), men han är ändå en ren byfåne, sett ur det antika moralperspektivet. Astrologin kan, när exakt födelsetidpunkt finns, varsla om bristande samvete (9e huset), vilket alltid korrumperar hela personen, även om smarthet på en låg nivå fortfarande fungerar. 

Nere på skitstövelns nivå hittar vi hela den marknadsstyrda ekonomin och det är därför bloggen kan avfärda hela det västerländska systemet som bygger på tänkandet i motsatstermerna "kostnad" / "intäkter" är ett historiskt bottennapp och så destruktivt att det kommer att göra slut på den vite mannen. Att betjäna Djävulen - utan att ens uttrycka sitt missnöje över förhållandena - är att sjunka med skutan.

Som synes föddes Grimlund utan någon uppvägande välsignelse från Regulus men med Djävulen/Satan på full frammarsch. "Draknästet": vilken passande nästa anhalt för den här mannens karriärsträvanden! Det är närmare bestämt Merkurius som anfäktas av stjärnan Algol, och här, i det penning- och säkerhetsorienterade Venus-tecknet Oxen, ligger det förstås nära till hands att läsa Merkurius just som merkantilismens skyddspatron. Men här alltså ett "satans näringsliv och handelsmarknad", inte en korrekt marknad. Sverige tycks florera av storföretag som ägnar sig åt oetisk marknadshandel.

Vad gäller Grimlunds månascendent ger verkligen Månen i Skorpionen fenomenala omen, men man ska ha i åtanke att psykets indikator når Skytten under eftermiddagen. Vad vi får här, är en fullmåne längsmed den sataniska (ensidigt materialistiska) axeln som involverar "jag" och "den andre", 1a och 7e huset. Det här passar bra in på programserien Lyxfällan. Blondinbella i ett extremläge och en bra chans för Grimlund att utnyttja folk som torskat på Djävulens glitter att göra sig en egen karriär. Gissa om han kommer att välkomnas i helvetet när han dör!

Med Mån-Skorpionen som ascendent händer nu det remarkabla att den sataniska axeln upprepas en andra gång, men nu via husen. Den annars så expansiva och positiva axeln mellan Tvillingarna och Skytten - och som här rymmer idel energi och vilja till expansion av typen välmående - fångas upp av två hus som signalerar ekonomi och korruption respektive. Ännu ett exempel på att han var som klippt och skuren att leda Lyxfällan, för i den här axeln syns människor som har problem med att sätta gränserna. Jupiter i ond opposition får tendensen att jaga lätta pengar och göra klipp eller slå över och bli en vräkig lyxkonsument. 

Den onda Mars blandar sig i de två välfärdsplaneterna Venus och Jupiter i den här oppositionen och det onda åttonde huset tenderar i sig en korruption som går så djupt att den förvandlats till ren vanemässig instinkt. Det åttonde är Syndens hus och "synden skördar död" enligt antik vishet. Samtidigt indikerar planeter i det "äkta" horoskopet (som bygger på en känd födelsetid) gammal surdeg som uppenbarligen finns på plats redan då barnet föds. Detta kan bara tolkas som negativ karma från tidigare liv, även om jag sett flera astrologer påpeka att HELA HOROSKOPET ytterst sett är själens karma, eller en del av själens totala karma som den återvänt till Jorden för att arbeta med.

Men så distinkta är båda de här himlarna att man även utan de slutliga husplaceringarna, redan från psykets nivå (Månen) tycker sig kunna se vilka husområden som "eggar" de här männen. De är båda två totala losers i ett tidigare liv, som i detta åter försöker häva sig upp ur din förnedring, och de gör det genom att "coacha" andra som ännu vältrar sig som grisar i leran. Båda har säkert ett halvdussin återfödelser kvar innan de kan skriva ett inlägg från samma avklarnade perspektiv som den här bloggen. 

Men vem vet? Kineserna odlade en sorts buddism som de kallade Chen, "den plötsliga insiktens väg". Den buddismen gick på export till Japan varifrån världen fick Zen. Ett likalydande "chen" betyder "åska" på kinesiska, och åskstötar har alltid tolkats som Guds vrede och ögonblick i tiden då man vaknar upp ur sin fjärde- eller åttondehusslummer och börjar besinnar vad världen är till för och vad själen egentligen har landat i.



Åskviggen som träffar dårarnas hus - den med rätt tanke och orientering ser här i "hela världen går under" utan en möjlighet till "omedelbar insikt".



PS. Och jo, den svenska nationalsjälen (se Sverigehoroskopet) och de här två coacherna matchar varandra väl via nyckeltecknen Oxen och Stenbocken.

4 kommentarer:

Havsörnen sa...

1972-02-01 = 22 / 4

1972-05-29 = 8

;-)

Seaward sa...

Ja, och det går inte att anklaga dig för att vara en siffertricksare som Löfven uddlöst försöker med Reinfeldt! Siffrorna finns och det är bara att addera dem - om man kan.

(Det blir allt mer osäkert vad svenska folket - under fåraherden Reinfeldts delegation till marknaden av folkets fostran - egentligen klarar av.)

Havsörnen sa...

"Lyxfällan" = 8 :-)

Det tidigare programledarparet i Lyxfällan var Charlie Söderberg och Mathias Andersson.

http://www.alltomstockholm.se/restaurangbar/article4062837.aos

CS född 1974-11-08 = 4

Sex planeter i Luft (stortrigon med fyrplanetsstellium i Vågen), Månen i Eld, men Rahu i Skorpionen. Har gett ut boken "Ett rikare liv!"

MA född 1969-08-30 = 9

Stortrigon i Vatten, resten i Eld, Luft och Jord (dock ej Oxen eller Stenbocken).

Ascendenttecknen är förstås okända.

Seaward sa...

Vilken obetalbar länk! CS: "jag äter för 12 papp i månaden - för att jag har råd". Med 1200 disponibelt i månaden till mat, kläder och nöjen efter hyra och fasta avgifter kan en av Reinfeldts fas 3-offer bara skratta lugnt år dårarna. För pengar är inte detsamma som kultur. Tvärtom, ju mer pengar desto mer dåraktig verkar människan bli...

(Jag har förstås släkt som sticker till lite, under Reinfeldts djävulsideologi går det inte att överleva, och det är synd om alla dem han skickat i klorna på socialtjänsten i sin mänsklighet).

Men beträffande CS stämmer det med mycket Luft och Vågen, lättjan och glidartendensen är utpräglad i det här tecknet och Eld bara blåser upp luftslotten. (Se Ulf Kristersson, mytomanen och hans gedigna fullmåne mellan Luft och Eld, dock andra tecken).

Jag har svårt att se någon tydlig minsta gemensamma nämnare om man buntar ihop generation 1 och 2 av programledarna. Möjligen kan man säga att Solen i Jord gör entré först när konceptets vitalitet brunnit ut och kvar återstår bara en död form att kliva in i. Uppehålla skalet eller "det vinnande konceptet".

CS påminner mycket om en 1962-himmel (icke-kändis) med Jupiter i Vattumannen och mycket annan luft som jag häcklat på bloggen som den mest borgerliga man som kallar sig socialdemokrat jag mött. Här är det synbarligen en "Regulus-Måne i Lejonet" som gynnas av oppositionen från Jupiter. Sinnet/Månen "välsignad" från båda hållen.

Mathias Andersson (också okänd för mig) är mer typisk Vattnets - och lågfolklighetens - tvångsmässiga sug efter bingo- och lotterier. Näringssjälens kyla som leder dem att förköpa sig (och ändå aldrig hitta värmen).

Det är för tidigt att svartmåla också Venus, även om Mars presterar illa i Kräftans (Näringssjälens) tecken, men jag har några graverande exempel på sjukdomen ”konsumism” där Venus i Kräftan ensam verkar stå för en markant karaktärssvaghet. Venus ”unnar sig” för mycket i Månens eget tecken. Här stämmer Månen själv in genom Vatten och stimuleras av en självisk Jupiter i Jungfru. Kan förstå att den här mannen sökte (och fann?) distans från sin egen karaktärslöshet genom att mästra andra som förköpt sig.

Bloggens kanske 10.000 sidor är proppfulla av exempel på just kombinationer av Kräftan och Jungfrun som karaktärslösa materialister. Får nog börja på ett nytt bokmanus och strukturera upp alla dessa intryck som skymtat förbi.

Det här helt klart tecknen i olika kombinationer leder till ”super-kategorier” som har sina typiska drag, ofta då ännu mer degraderade former av tecknens separata svagheter men ibland också supernobla typer som förstärker det goda hos de inblandade tecknen...

Tack för de här fallen, de inlemmas i ”arkivet” och är intressanta just som programledare för det i sig sjuka konceptet ”Lyxfällan”!