Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 6 september 2014

Kläderna gör mannen... och så några accessoarer förstås

Fanatiska Skorpion-ögon -
mer om vilka i texten
 Det här är på inget vis en diss ("dismissal") av Andres Lokkos ytterst angelägna krönikor, så strategiskt rätt placerade i SvD dessa uppfordrande appeller till våra samveten och solidariska instinkt. (Man ska dock inte glömma att Lokko också försökte kränga guidade turer genom London för SvD:s rika läsare innan han, vad det verkar, kastade in handduken och insåg att även källarkyffet i världens huvudstad blivit för dyr, och flyttade tillbaka till Sverige.)

Men när jag betraktar den omdesignade SvD:s extremt amatörmässiga layout, där inte bara artiklarnas publiceringsdatum saknas (även i själva artikeln) utan där också rubrikerna i många av dessa grupperingar sticker iväg långt utanför deras tilldelade vita zoner, då slås jag återigen av hur tydligt zodiaktecknen arbetar genom människan. Människokroppen och dess vidhäftande tankeapparat är på något sätt bara ett korkat filter som eliminerar 99.99% av universum så att vi monomant tuggar på och nästan patologiskt vrider oss kring skälet till vår existens: SOLEN.

Klicka på översiktssidan och notera mina citat, egna kommentarer och understrykningar och se därefter hur perfekt den röda tråd man tycker sig se återkommer hos skribenten som gick från pop till samhällsansvar (säkerligen påverkad till detta just genom popmusiken, som härbärgerar många radikala röster så fort man gnuggar Idol-smörjan ur ögonen och börjar lyssna).

Klicka för större bild - här är originalet



Den unge Lokko var en driftig man som startade en poptidning och det var den vägen etablissemanget så småningom tog honom till nåder så att vi nu hittar honom i tidningen SvD. Han var "ekonomiskt gångbar" och musikbranschen behöver sin textreklam. Jag kan inte annat än respektera det sätt som Lokko sköter balansgången sedan introducerat en allt större portion samhällspatos i sina krönikor (ja, jag har sagt det förut).

Den som såg samma som jag på översiktssidan inser dock också att ränderna aldrig går ur tigern. Lokko började på ett oerhört typiskt sätt - med identitetsjakten via yttre attribut, kläderna och de chica tillbehör de mest ytliga av popmusikerna slänger sig med. När sedan vidden av t.ex. mods-, reggae- och punkmusikens texter sjunkit tillräckligt djupt i den mognande Lokko, erkänner han i en krönika att det likväl är en huvudprydnad på ett bokomslag som får honom att köpa boken.

Fiskarna är zodiakens mest identitetslösa tecken. Vattnet är friskt och porlande, inte stagnerat och skämt som i avvisande och ibland hatiska Skorpionen. Förklaringen ligger i att den rörliga och lätt expanderande Jupiter är Fiskarnas härskare och att dess kvalitet är Sattva, "medvetenhet som rör sig mot mer av samma vara".

Teoretiskt är detta därför ett tecken med fenomenala förutsättningar att genomskåda den Vegetativa Själen, även kallad den Irrationella Själen. Det är i Fiskarnas tecken människan kan bryta med sin näriga sida och faktiskt uppoffra sig, trots att det medför svält och kanske undergång för det egna biologiska systemet. Fiskarna är visselblåsarens och martyrens tecken, och inte för inte är Venus "upphöjd" i detta tecken. Fiskarna tecknar möjligheten att bryta kretsloppet i det materiella och sluta vara så förbannat om sig och kring sig (studera moderaterna för exempel på denna själens sjukdom).

Nu är det tyvärr min erfarenhet att geriatrikens Saturnus inte gör sig värst bra i Fiskarnas tecken och där Liemannen tvärtom utlöser depressioner. Fiskarnas potential till befrielse motverkas av dödsskräcken, och många individer tar sin tillflykt till just materialismen eftersom Saturnus - "själens form" - är direkt ställd mot Döden i detta offrets zodiaktecken. Det är tung symbolik och många klarar inte av att dö medan de ännu är i kroppen (som mystikerna säger). Då blir de istället neurotiker eller sanslösa materialister. Saturnus "lägre sida" är ju som materiens princip, men även genom materiella ting kan naturligtvis Saturnus "högre sida" som Formernas givare fortfarande skönjas.

Och det är Saturnus som så tydligt dominerar Lokkos horoskop genom att disponera över hans sinne/psyke (Månen) i det uniformkåta och formalistiska Stenbockens tecken. För Lokko är det verkligen det materiella utanpåverket som "gör mannen" - en människa med både Sol och Måne i Jordelementet och Jungfrun i nionde huset för högre andlig anknytning MÅSTE INTE skriva under på västerlandets materialistiska förklaring, men gör det säkert i nio fall av tio. De har låtit sig nöja sig med DN:s anskrämligt usla vetenskapssida, ledd av en inkompetent och illa påläst redaktör som ska förbli namnlös.

Form/innehåll-dikotomin på ett lågt och materiell plan motsvaras av teckenparet Stenbocken och Kräftan, och som synes är det komplementparet hyperaktivt på den här himmelen. Med Jupiter i det passionerade Vattnet (Kräftan) tenderar framgångens stjärna att investera hela det sug som bor i Vattenelementet - hela dess tomhet och längtan att bli uppfylld (som en kvinna i könsakten) - i det opposita Jordtecknet Stenbocken, där för övrigt Kräftans härskare Månen ligger. 

Det är således en extremt viktig och tydlig indikation i den negativa polariteten som obönhörligt drar Lokkos själ ner i svårmod och hunger efter den "perfekta och lyckade materiella formen". Det är därför närapå varenda av hans krönikor tar avstamp från materiella klädesplagg eller accessoarer, vare sig han talar om de goda eller de onda (som för honom är rasister snarare än de större brottslingarna, rovkapitalisterna vars dominans i världen ger rasism och andra symptom).

Så långt man kan uttala sig utifrån enbart ett månhoroskop (detsamma för 2-2½ dygn) om psykets orientering, finns ingen andlig strävan alls i det här horoskopet. De tre goda husen är fyllda av Jord, vilket i och för sig är ett neutralt omen - en Jord-människa kan bli en social aktivist). Kontakten med det högre jaget, med samvetet, ges av det nionde huset (Theos eller gudens tempel enligt de äldsta västerländska källorna). Jungfrun, hyperindividualisten som skyggar samhällsansvaret (eller hatar staten och skattebördorna - detta är träldomens tecken) har placerat sig som "det högsta goda". Före sitt uppvaknande till insikt om att vänsterkryddade krönikor var det Sverige behövde, tycks hans gud ha hetat "jag, för mig själv allena". 

Eller?

Nionde husets tillfälliga ägare är Merkurius som står för elementär logik, aritmetik eller kanske bara "gatsmarthet" (men inte är i närheten av den vishet som nionde huset i sig har att ge om man öppnar sig mot det). Nu är Lokkos Merkurius starkt placerad i sitt positiva hemmatecken Tvillingarna, vilket genast ger en instinkt att vilja kommunicera sig genom det skriva ordet.

Jag känner flera med Merkurius i intilliggande Oxen och alla är tydligt aversiva till att använda pennan eller tangentbordet - de vill "prata" istället. Jag tror det är Oxens beryktade slöhet som gör att en Merkurius i det här tecknet undviker en sådan betungande arbetsinsats som att tänka ut något värt att säga och sedan få det på pränt helt korrekt. Oxen står i indisk astrologi för verbal kommunikation från moder till barn, dvs. den allra mest jordnära och enkla bas som barnet måste förvärva för att sedan kunna ta steget in i Tvillingarna och Merkurius operationella logik.

Lokkos Tvilling-Merkurius befinner sig tyvärr i ett av de onda husen, det sjätte för fiendskap och olyckor. (Innebörden kastar tydligt ljus över Jungfrun som det privata ägandet av en åkerlott och uppfattningen att man kan äga och att den enskilde har full rätt till naturens avkastning - det är skiljelinjerna mellan åkerlotterna som föder fiendskapen. Jordbrukaren eller gränsdragaren i det lilla har, genom att göra sig beroende till en bestämt fläck på jordytan, också öppnat sig för olyckan i formen av missväxt eller invasion från skadegörande djur och insekter. 

Det var av den här anledningen bloggen fann det så eminent träffande att se tecknet skymta som en förklaring till Nya Moderaterna och deras falskskyltning om att vara det "nya arbetarpartiet" ("vår tids trälar") eller vilken borgare som helst som bosätter sig i ett muromgärdat kvarter och likt den "värnlösa och oskyddade" stjärnan Spica i Jungfruns stjärnbild drömmer mardrömmar om våldtäktsmän som inkräktar på deras välordnade område (en dröm som myten vet berätta kommer att blir verklighet).

Så vad är det egentligen för märkliga tecknet Lokkos psyke bär med sig om samvetet, när signifikatorn står i ett så uselt hus? Notera att det är dubbel betoning på individualism här, Merkurius förbinder sig inte utan är en kuriöst ensam planet i det antika schemat. Solen och Månen har varandra, Mars och Venus, och Jupiter och Saturnus. Men Merkurius har ingen. Jesus: "Fåglarna har sina nästen och rävarna sina lyor, men Adams avkomma (människan) har ingenstans att vila sitt huvud."

Vår art är en "odd man out" och i en högre bemärkelse är Merkurius symbol för det som skiljer oss från djurriket. Det är i gränsen mellan Oxen, ett rent kreatur, och Tvillingarna (ett par, en pojke och en flicka) som det mänskliga psyket introduceras i zodiaken. Månen i Jord eller Vatten relaterar bara till "Adam av stoft" - men för att bli en "levande själ" måste Gud blåsa "luft" in i en kropp som anden förutan bara är en "vegetativ själ" eller - givet en dos Eld, ett "djur" ("animal"), ett levande väsen vilket som helst. 

Gammal grekisk-romersk tanke pekade ut just de tre Lufttecken som zoner där människan jobbar på sitt eget uppdrag, inte som t.ex. Jungfrun i träldom för att "arbeta upp" materiella resurser (som sedan, till tecknets indignation, staten/Stenbocken kommer och tar tionde av för det allmänna goda).

Lokkos märkliga samvetsplacering i olyckans och fiendskapens sektor kan faktiskt kasta om hela tolkningen. Hans "gud" är inte moderatens dyrkan av välmående bara för egot (se Nya Moderaternas horoskop - f.n. fyra inlägg - och dess avslöjande första och välfyllda hus). Han har faktiskt ingen gud annat än det vakuum som uppstår när niondehushärskaren negeras genom det onda sjätte huset. Han är med andra ord bara en motvallskärring, en som vanemässigt står och säger emot, vilket återknyter till det jag inledningsvis antydde om en politisk opportunist. I det här fallet råkar hans kalkylerade positionering sammanfalla med det allmänna rättsmedvetandet (för kom igen, det är bara 10% av svenskarna som fallit så lågt ner i obildning och mörker att de faktiskt upplever främlingshat som en viktig känsla att ge näring åt). 

Som bäst tycks Lokkos "psykiska horoskop" (delat av alla som föddes under två dygn) antyda någon slags urvattnad socialt demokratisk instinkt: att det är fult och fiendeskapande att diskriminera mot Främlingen. Detta är gott nog, Lokko kommer säkert att återfödas med ett vassare horoskop i nästa liv, som tack för att han tog ställning i detta! Det är träffsäkert att samvetets indikator Merkurius här "känner av" olyckan och fiendskapen i sjätte huset eftersom Jordelementet är en "låg" indikation i det sublima nionde och därför associerar direkt till denna fysiska verklighet. Därmed sjunker takhöjden i det nionde (som har det i sig att stå lika öppet som den universalistiska Jupiter och husets naturliga ockupant Skytten). 

Med en begränsad och "jord-lokaliserad" läsning av det här nionde huset blir det nästan övertydligt hur det långväga nionde verkligen kretsar kring frågor om "utlänningen", det som tillhör en plats långt borta kopplar samman till det triviala sjätte huset med olyckor och fientliga känslor hemma på den egna åkerlotten. Det är samma klassiska invandrarhat som vi tidigare sett, fast då i formen av zodiaktecken, hos Tobias Billström (den moderata aktiepappersmyglaren vars affärer Fredrik Reinfeldt hemligstämplat för att skydda sin partikamrat - maktmissbruk om något). 

Gång på gång i svenska horoskop tycker jag mig ha sett hur Skyttens tecken kickar igång en intensiv lidelse för eller emot "främlingen", eller avlägsna platser. Där Jord-Jungfrun bävar för främlingar på sin åkerlott, där blir en störning mellan öppna Eld-Skytten och slutna Jord-Stenbocken till en verkligt förhärdad och kallsinnig attityd. Det var det som syntes så tydligt hos Tobias Billström.

Brutaliseringen av en människa där Eld och Jord gått i clinch är ibland påfallande. Ett perfekt exempel hittade jag när Lokko lät böckerna och skivorna stå över ett kast och att i "Vad är det du säger, Viggo Cavling?" istället gick lös på en mediesvensk. Cavling, vars fanatiska ögonpar pryder det här inlägget, visar sig vara en f.d. chefredaktör för Resumé, branschtidningen som vänder sig till världens mest degraderade yrkesgrupp, reklamfolk och pr-gurus (vilka i Sverige påfallande ofta helt saknar moralisk kompass) - eller om det nu är en tidning för mediefolk överlag, jag har inte riktig koll här.

I den krönikan blir Lokko verkligt bra, för nu har han en verklig fiende av kött och blod att aktivera sin nionde/sjättehuskombination mot. Och det är totalt symptomatiskt att en dåre som också söker gå mot strömmen för att profilera sig genom att kalla rasister modiga, föds under astrologiska komplex som direkt för tankarna till "världshistoriens ondaste horoskop" - det för Hitlers invasion av Polen (och början på Andra världskriget). Där är förklaringen till hans besatta blick - titta på den och inse vilka krafter som startade den vite mannens värsta ögonblick i historien, en gigantisk utrotning av "främlingen" man hatade och misstänkte för allt ont.

Jag drar mig till minnes att Bonniers, med judiska ägare, sparkade Viggo Cavling från någon position och här kan man ana ett mönster. Man kan långt före Cavlings dravel om vänsteråsikter i P1 Sommar misstänka att han framfört föga rumsrena tankar i tidningskorridorerna.




Brutaliseringen av en människa i mötet mellan Eld och Jord är här av värsta tänkbara sort (tidigt i bloggens historia döpt till "egenmäktighetssyndromet" - mer neutralt, en som vill göra allt i egen kraft, "egen lyckas smed" etc). Saturnus som drar gränser gör det snävt och på basis av egot i Vädurens tecken. Saturnus sägs därför lida sitt "fall" i det här tecknet (omvänt "upphöjs" Saturnus i den sociala samlevnadens tecken Vågen mittemot).

Denna sorgligt inskränkta utblick attackeras nu av Vädurens härskare Mars som placerat sig i Stenbocken, ett av de universalistiska tecknen som gör anspråk på allmän giltighet i allt de säger och gör. Men samtidigt söker den fallna Saturnus (utifrån sitt begränsade egoperspektiv) kontrollera krigaren Mars med dess globala anspråk på världsherravälde, så att astrologins mest horribla "ömsesidiga reception" mellan två tecken koinciderar med att de två naturliga illgärningsmännen Mars och Saturnus skapar den i indisk astrologi unika ömsesidiga aspekten. Båda ligger i bakhasorna på varandra och detta kan vara en dödlig spiral. Där visionens Eld (hur inskränkt den än kan vara i egoperspektivets tecken) dödas av en skopa Jord som i vredesmod (Mars) hälls över den, där blir Saturnus än mer kallsinnig och oberörd och söker å sin sida strypa och begränsa attacken.

Visst är det här en främlingshatare så ut i fingerspetsarna! En som hatar vänsteråsikter och tankar om en central och rättrådig regim. Detta är verkligen en karta för ett enterprenörs-ego på lägsta nivå. Men i Sverige är det bottennappen som gör karriär. Jag vet inte vad det här för fel på våra värderingar, vårt omdöme och vår förmåga att avläsa människors intentioner. Jag har helt ointresserad av politik fram till 2006 men upptäckte genast vilken mardröm Reinfeldt var. 

Det tog svenska folket åtminstone 6-7 år innan sittande regeringens opinionssiffror började svikta betänkligt och då fortsatte Reinfeldt likväl att personligen åtnjuta högt förtroende! (Aftonbladet började i och med moderatgalningens "you owe me big time" att visa Peter Normans och Landsfaderns ansikte men tog sedan bort Reinfeldts nuna bredvid skurkens! Hur många gånger har vi inte sett Moderaternas städpatruller gå in för att hålla "presidenten säker"?)

Folk som inte tänker ser bara ytan, ser bara det Jordelementet varav Reinfeldts fysiska ascendent är konstruerad. Små och kvicka och gatsmarta ord och enbart förräderi i bakhuvudet. Viggo Cavling förefaller åtminstone ha just det mod han talar om, modet att direkt avslöja vilken brutaliserad och skadad själ som bor i hans kropp.

I vad mån en Sol (jiva-atman, "den levande själen") under dålig påverkan från Djävulens stjärna Algol betyder att alla själar som föds under dessa få dagar vart år programmatiskt är onda, finns inga svar på. Vilka doktriner som fixstjärnorna som än existerade i antiken är numera utdöda. Den här bloggen tog fasta på ett litet textfragment som hittades i Israel och som tyder på att den tidens astrologer såg ondska emanera från Oxens tecken. Att koppla detta till juden Jesus som varnade för "denna världens herre" har öppnat upp ett litet tittfönster till en äldre form av astrologi som såg kampen mellan Ljuset och Mörkret ständigt utspelas som i eldskrift på himmelen.

Vad man dock säkert kan säga, är att en födelse med Solen nära Algol (eller i opposition till den) antyder att ödet redan är fastställt och att själen av någon anledning (i tidigare liv) nu har Satans öga på sig redan från födelsen. Om man inte fattar vad som pågår och väljer rätt, kommer det här jordelivet att resultera i en korruption av både människans intelligens och karriärväg (Solen som milstolparna i vårt liv). 

Därmed inte sagt att nästa liv och det horoskopet återigen kommer att upprepa samma symbolik. Utanför tid och rum återfår själen en frihet den saknar här i nödvändighetens (kausalitetens) domän. Nästa liv kanske själen arbetar på att förmera sin godhet och då kanske den onda Infiltratören Algol får stå tillbaka. Sedan, när själen återigen byggt upp lite positiv kredd, kan den våga exponera sig för Algols nebrytande inflytande.

De besatta ögonen som inledde inlägget, kan såldes läsas både som brutaliseringen från Jord och Eld i clinch (via den mest olyckliga kombination av planeter och deras aspekter) och som Algol som söker degradera Cavlings Sol. Samarbetet mellan Sol och Måne, som om ett sådant föreligger ger en fenomenal klartänkthet, kan också ifrågasättas i det här fallet.

Sinnelagshoroskopet agerar på basis av sin härskare. Månen i Fiskarna disponeras av Jupiter i Luft. Men Vatten och Luft kan ge sliriga, dissociativa tendenser, förflugna ord eller medveten dubbeltydighet som vid desinformation och lögn. Dessutom befinner sig psykets (Månen) disponent i "radioskugga" i det nedsläckta och onda åttonde huset för korruption och slutlig död. Huset ger svårhanterliga attitydlåsningar och motsvarar den mörka instinkt som Skorpionen också gestaltar. I bemärkelsen "andras pengar" får man t.o.m. känslan av att Viggo Cavlings åttonde hus är så korrupt att det tar emot pengar från nattsvarta intressegrupper och att hans hela sinnelag delar åttonde husets korrupta och hatiska mörker. Se hans blick!

Det här leder till en tanke bloggen med jämna mellanrum understrukit. Det kan tyckas som höjden av olycka att få en viktig planet placerad i åttonde. Men än viktigare än dess disponent, som med en god husplacering (och andra goda kringfaktorer) bör kunna avvärja det åttonde husets negativa inflytanden. Den lyckan hade inte Viggo Cavling, för vilken korruptionens hus tecknas av dess tillfälliga ägare Venus, själv inkastad i detta mörka hus! Vi kan därför säga att Jupiter - stor förmögenhet - här ligger i ett hus som dels kan teckna andras ekonomiska resurser men också korruption, och att de här mystiska budskapen via en slirig "Luft/Vatten"-glidning påverkar journalistens eget sinnelag och sätt att vinkla sina kommunikéer. Detta är avgjort en mörkerman som tar emot pengar från främlingsfientliga intressegrupper!

5 kommentarer:

Susanne sa...

Mannen med de onda ögonen, Viggo Cavling, har en mobbarmentalitet. Som deltagare i en paneldebatt för några år sen avbröt han en talare i publiken med att han ville ta ett foto på denne "för att du är så rolig". Sen la han ut bilden på sin blogg på Resumé med grovt förvriden beskrivning av den förening som arrangerade debatten. Och när sakfrågorna diskuterades började han, i brist på argument, utbrista "Känslorna! Glöm inte känslorna!" Samma känsloargument kör han med i en mejlintervju som publicerats i en bok. "Reklamare är inte rationella, de är emotionella. Känslan i magen är det som styr..." "_samtliga_ reklamare drömmer om att jobba på Manhattan" (och det kanske han iofs har rätt i). Men tonen i svaren är raljant och helt oseriös. Ett exempel: "rökare har fler sexpartners än ickerökare och det _vet_ alla. Rökare är helt enkelt sexigare..." (han måtte aldrig ha hört talesättet "Att kyssa en rökare är som att slicka en askkopp).

Du nämner "slirig luft-vattenglidning" i Cavlings horoskop, och faktum är att han strax efter blogginlägget jag nämnde efter ha fått kritiska kommentarer, folk tyckte väl att han gått för långt i sin elakhet, plötsligt gjorde en kovändning och skrev ett nytt, där han uttryckte sympati med de åsikter han nyss gjort sig lustig över. Svårt fall av dissociation! Detta gjorde att jag själv uttryckte tvivel över denna "omvändelse" och benämnde honom kappvändare i en bloggkommentar (alltså inte den på resumé utan på föreningens blogg) som han kanske noterade, eftersom han säger i mejlintervjun: "Reklamare leder ingen utveckling ... Reklamen vänder alltid kappan efter vinden." Säkert så sant så. Men en otrevlig mobbarmentalitet har han som sagt. Och det visade sig också under Juholtdrevet, där han, jag tror det var i det utläckta ljudklippet med Anders Helin, säger något om att han ska gå och se Juholt få sparken. Men den glädjen gick han i alla fall den gången miste om, för det var under VU:s första krissammanträde, och den gången fick han ju sitta kvar.
Så man kan inte annat än hålla med i din analys av Cavlings sinnelag...

Seaward sa...

Fenomenalt med kött på de astrologiska benen (principerna) där! Oerhört instruktiva konkreta exempel och man måste ju undra om alla tusentals barn som föddes under denna "psykiska ascendent" (Månen) har en släng av dessa åkommor, eller om det, återigen, är de som kämpar sig till toppen som - på gott och ont - gestaltar den mikroskopiska tidsanda som horoskopet tecknar... Tack, det är sådana här bekräftelser som får mig att skänka avdöde britten Charles Carter en tanke, han som formulerade de mer översiktliga och därför lätt missade teman som elementen i olika kombinationer bygger upp.

Susanne sa...

...och det är sådana här bekräftelser som en gång fick mig att inse att det är den sideriska zodiaken som gäller :-) (Även om just Cavling är skorpion även i den tropiska).
Angående tidsandan under vilken han föddes: vid en sökning på hans namn här på bloggen så dyker han upp i en lista på folk som föddes "då tamas mörker läcker in i rajas guna", i ett inlägg som handlade om en kvinna som föddes två dagar tidigare och som gått från dåligt till ännu värre, alltså från M till SD. (9/11 2012)

Susanne sa...

Fast hon har inte samma "psykiska ascendent" för all del, för månen är inte i fiskarna. Men det finns ju andra omen...

Seaward sa...

Det finns stora övergripande "moduler" och så små pickar över i:en. Det är den stora "modulen" som också ses i Andra världskrigshoroskopet som intresserade här just för att den är så otroligt destruktiv (textens "brutalisering")

Jag tror det ligger till så att "rätt" ascendent kan desarmera tidens onda så att man antingen lever på i en liten bubbla (kanske via en viss Måne, ett visst sinnelag) eller att "fel" ascendent lyfter fram tidens onda. Och i det senare fallet gäller bara, "antingen är du för mig eller emot mot mig". Jag tror jag tidigare föreslagit detta som det val en med stark Algol i horoskopet står inför och om inte, så ligger några tankar i den riktningen i samband med ett visst chefredaktörshoroskop som jag ska lägga ut.