Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 september 2014

Eftervalssnacket

Bloggen hänger sig åt den låga specificitetens yttranden! Inget här att hämta för den som läser text i förväntan att hitta en manual med klippta och skurna regler för astrologin. Bloggen hedrar bara astrologin så långt att den i sitt "syntetiserande" av olika faktorer håller sitt fabulerande under viss disciplin - astrologins regler sätter dock gränserna för vad som kan sägas och inte sägas. Venus kan aldrig fås till att bete sig som Mars. 

Sverige är just nu helt under isen pga. lögndjävulen som inte skyr några medel, utan säger vad som helst och presenterar det som fakta. Se bara Nya Moderaternas åtta år långa lögnkampanj och hur svenska medier inte ligger långt efter med sin slitna regi för hur man bygger upp en sensation och gör drama av något som inte är det.

Bara några dagar före valet 2010 konstaterade jag utifrån den hinduiska dasha-läran att Sverige under 18 år befann sig i "girighetens demoniska tillstånd." Just mycket mer till eftervalsfunderingar blir det inte på den här bloggen än vad som redan noterats: Satanshuvudet påverkade Månen under valdagen 2014 och vidrörde Sverigehoroskopets måndisponent Mars, samtidigt som Mars attackerade densamma disponent. 

Den sataniska axeln som drar människan ner i "litet tänkande" som bara kretsar kring pengar och kroppslig överlevnad, förklarar perfekt varför Sverigedemokraterna ledda av den sataniska Jimmie Åkesson (Satan kommer alltid som en till synes harmlös varelse!) fördubblade sitt stöd hos folket. Ännu en gång röstade svenskarna utifrån plånboken, som om de inte hade hjärnor att tänka med. (Och PISA-rapporten visar att det just är abstrakt tankeförmåga högern tagit ifrån svenska folket, för att dess bättre kunna återskapa klyftan mellan de få och rika och de många och i alla avseenden fattiga.)

Om nu girighetens demon vanställer det svenska intellektet (skolans allt sämre kvalitet och mediernas allt uslare innehåll och försäljningssiffror) mellan 2002 och 2018, så kan man av den mindre men mer specifika subcykeln notera att "det mentalt efterblivna och sovande folket" (Fredrik Reinfeldts ord) åtminstone vaknat så mycket att de återkallade den onde ledarens mandat och gav det till någon annan efter bästa förstånd - som i detta historiska lågvattenmärke inte är värst imponerande. 

Göran Greider och kanske någon mer kommentator på vänsterkanten har sökt påminna om att folket faktiskt ändå gjorde något rätt: de insåg att Alliansen och särskilt "Nya Moderaterna" (Storfinansen) misskött förtroendet å det grövsta. Sverige hade blivit ett sämre land att leva i. Det stora som hände, menade Greider, var att folket faktiskt näpste Alliansen. Jag tycker inte han fattade vilket stort "jaha?" som kom istället. 

Inte ens i Stockholm lyckades folket i tillräcklig grad fatta vilka idioter moderaterna i stadshuset varit - trots vårdskandaler, trots Filippa Reinfeldts vänskapskorruption med hela sjukhus, dagis och vårdinrättningar bortslumpade till kompispris till moderata vänner i prunkande villaträdgårdar i Bromma. Trots alla dessa rapporter är Stockholm idag ett sådant talrikt träsk av havererade individer att folket inte lyckades få bort dem som nästan ruinerat staden med sin inkompetenta politik. Vänstern fick inte majoritet i Stockholm, vilket man kunde ha trott efter en del förhandsrapporter.

Venus:       2014-04-28  -  2017-04-28


Men något hände naturligtvis. Det var under väna men veka Venus subcykel svenskarna fick nog av den själviska högerpolitiken. I det Sverigehoroskop den här bloggen använder signifierar Venus landets persona eller rollmask utåt. Det var alltså ett ovanligt viktigt val eftersom dasha-planeten också var härskaren över Sverigehoroskopet.

Att folket kastade ut högern och valde in vänster skapade en del rubriker i världen, och alla noterade samma problem som de kunnat se genom att få svenska tidningar översatta åt sig. Hämningslösa privatiseringar och nedmonteringen av den allmänna välfärden hade givit svenskarna kalla fötter. Och den fullständigt otyglade invandringspolitik Alliansen stod bakom.

Jag tar valresultatet som ett litet tecken på att Sverigehoroskopet med en Vågascendent fungerar, eftersom vår kollektiva Venus befinner sig just i ett omsorgens, trygghetens och den allmänna belåtenhetsfaktorns hus: det fjärde huset för hem, värn och trygghet. Detta är de många enskilda hushållens horoskopsektor i ett nationalhoroskop, medan staten naturligtvis är det tionde huset för verkställandet av den makt folket avhändat sig till sina förtroendevalda.

Venus står steril och kall i Stenbocken, medan dess disponent Saturnus står i nionde huset, som öppnar mot utlandet. Grad av trygghet och säkerhet i hemmet och utlandet - någon mer som ser sambandet och förklaringen till att de främlingsfientliga Sverigedemokraterna växte sig dubbelt så stora? Löfven har äran att börja regera i en tid när svenskens inavlade misstro mot utlänningar återigen lever rullan. Saturnus stänger dörrar och upprättar gränser. Att den står i Tvillingarna, ett öppet och resande tecken, är likväl en begränsning eftersom Tvillingarnas resor är banala i jämförelse med nionde husets "äkta" eller "naturliga" ägare, Skytten/Jupiter och dess långväga resor ut i det okända.

Merkurius och Tvillingarna är i jämförelse busstidtabellen! En lukrativ verksamhet baserad på småresande mellan kända platser. Svenskarna och deras hor i Thailand eller andra inrutade turistorter! Det är således en i alla avseenden ganska begränsad kontaktyta mot utlandet som utmärker Sverige. "Det långa äventyrsresandets hus" har svensken "tryggat" (Saturnus) och krympt ner till noga angivna resealternativ på resebyråerna och nu senaste en hoper skittjänster på nätet som alla bygger på fattig-Sveriges besatthet av pengar. 

Varenda j***a svensk nättjänst verkar handla om att "jämföra" och "väga" olika produktalternativ mot varandra (Vågen - vår nationalascendent spökar här igen). Och till sist handlar det ändå bara om att komma undan så billigt som möjligt. Det var generation Gratis som med glädje tog för sig av svenska Pirate Bays teknokratiska och omoraliska tjuverisystem. Jag menar, så blodig var väl inte prissättningen på en stunds film- eller musikunderhållning? Men generation Gratis var inflammerade i sina hjärnor av internet där allt såg åtkomligt ut på bara några klicks avstånd. Demonen Rahu brände i svenska folkets kommunikations- och it-hus. (Det var den korrupte moderaten Carl Bildt som var extra pådrivande av den här it-fieringen av landet.)

Och, som sagt, också den här moraliska och intellektuella härdsmältan (Pirate Bay) inträffade under girighetens demons inflytande. Nu sitter några av Pirate Bayare i finkan.

6 kommentarer:

Havsörnen sa...

Pastischen på bloggarens spåkliga stil i de tre inledande meningarna, samt "våra kära journalister" avslöjar att kommentatorn trollar. Och det är ju helt i sin ordning, med tanke på Nyblads "journalistik".

Henrik Nyblad, 1984-05-16:

Solen i Oxen exakt konjunktion Algol
Rahu i Oxen (fall)
Månen i Skorpionen (fall)
Venus / Merkurius i Väduren
Mars / Saturnus i Vågen (exalterad)
Jupiter i Skytten (hemma)

Venus / Mars i ömsesidig reception (horbockssyndromet, angående våldtäktssvamlet i krönikan). Mars 210-graders slår mot Solen. Liemannen (visserligen exalterad i Vågen) i den onda daimonens hus lägger sitt 60-graders stryptag om vidsynta Jupiter i Skytten som ligger i andra äganderättshuset. Sinnelagsascendenten i hatiska Skorpionen ger självbevarelsedriftens Kräfta i utlandshuset och privatismens Jungfru i idealhuset.

Projektion? :)

Seaward sa...

Kände inte för att kommentera kommentaren, men den här infallsvinkeln - och de pregnanta symbolerna - var ju lite av en ögonöppnare t.o.m. för mig. Ibland är det svårt att veta om jag ännu skriver bloggen eller en och annan läraktig elev. :-)

Beträffande den förmodat moraliskt överlägsna Saturnus i sitt ”upphöjda” läge i Vågen:

Placeringen måste studeras tillsammans med dess fundament, dess disponent. Här därtill försvagas Saturnus "upphöjelse" genom närvaron av illgöraren Mars, den ibland akuta känslan av att harmonin i livet utmanas (Mars kan också stå för positiv aktivism för harmoni/jämlikhet).

Men det är bara en aspekt, och rår kanske inte på omutliga Saturnus i någon högre grad. Denna Saturnus har sin ”form för själen” men vilken den formen är ger av den katastrofala positionen för fundamentet, disponenten Venus. I jagiskhetens Vädur är denna Venus illa rustad att förstå tvåsamhet, den kan bara se till sina egna behov. Den är själva antitesen till Vågens förmåga att förstå båda könen/båda sidorna av en sak.

Här drabbas den ”upphöjda” Saturnus av att dess disponent förespråkar rena motsatsen. (Jfr själviskhetens filosof Ayn Rand, Annie Lööfs favorit.)

Denna egocentriska kärlek (Katolska kyrkans ”cupiditas”) möter i sin tur opposition från en fallen Mars i Vågen - den ömsesidiga receptionen som du påpekar. Denna Mars, Venus disponent, visar sig därmed ha ett förödande snedvridande inflytande på Saturnus förmenta "renhet" och balans i frågor om kärlek och proportion.)

Man behöver inte gjuta salt i såren, jag har tidigare skrivit om Venus i Väduren som en klassisk byggbit i identitetsstörda horoskop som saknar förståelse för heterosexuella relationer. Det totala mönstret bekräftar bloggens äldre studier i HBT-fenomenet.

De funna avvikelserna tyder i sin tur att det existerar något sådant som Synd i den andliga världen. Himmelen signalerar avvikelser från normen och dessa söker sedan något slags uttryck i det jordiska. Eftersom den här rundgången mellan Väduren och Vågen äger rum i Eld och Luft kan man tala om en härdsmälta ”i himmelen” snarare än i biologins lägre plagiatvärld (Jord och Vatten). Det handlar alltså om en andevarelse som lever i anfäktelse och saknar förmåga att gripa sin egen själsliga form eftersom denna vinglar vilt.

Den här Jag/Du-axeln (Väduren/Vågen) är en härdsmälta och uppfattningarna som resulterar ur en så självisk Venus med en så hämmad (Saturnus) förmåga till vital kamp (Mars) är mer av personlig tragedi än trollande. Det missade kommentator 2 eftersom vidden av de uppräknade aspekterna kräver empati för att förstå. Nyckeln till astrologisk förståelse är faktiskt empati med kartan, det har jag inte tänkt på tidigare!

Jag föreställer mig astrologi mindre som sifferexercis och mer som levande energier – halvexistenser som går med på att underordna sig, blandas samman, och bilda ett mänskligt livsöde. Gud bevare den människa som oförberedd springer på Eldens väsen i dess rena natur!

Havsörnen sa...

Personlig tragedi för Nyblad, ja. Kommentator 1 är ju inte Nyblad, utan ett nättroll. Han är även i farten med "Tellus till Jupiter - Jupiter till Mars - Mars till Tellus" etc. Eller?

Seaward sa...

Vet ej. De fluglortarna får ligga, de härrör ju så uppenbart från en understimulerad åttaåring. Födelsedatumet här ovan är däremot spöklikt talande för en djup identitetsstörning och stämmer perfekt med hbt-problematik. Är det datumet fabricerat är jordens slump eller ett fenomenalt skickligt jobb av någon som exakt har förstått de astrologiska principerna och funnit ett passande födelsedatum som rimmar med textens sentiment. :-)

Havsörnen sa...

Det finns bara två Henrik Nyblad och den jag valde bor i Bollnäs, vilket stämmer med tidningen Ljusnan, där han skriver. På bilden ser det väl ut som en 30-åring:

http://www.helahalsingland.se/allmant/halsingland/ni-ar-inte-rasister-men-var-ar-hjartat

Fast Havsörnen, tolv år äldre, ser betydligt yngre ut än Nyblad, hihi.

Seaward sa...

Tack för länken. Kanske inte underhållning, men ändå på något sätt underhållande och något man redan kände på sig.

Det sadistiska anlaget stämmer med det enda troll som i ett år ihärdade med perversa inlägg och hot mot den här bloggaren. Senare "bloggforskning" och enskilda fall har tydligt klarlagt vilken svår astrologisk typ detta var:

http://sidereal.hall-of-man.com/2010/12/troll-pa-natet-ett-typfall.html

Typen av Oxe liknar närmast Sven-Otto Littorins, som införde den sadistiska arbetslinjen som enbart syftade till att trakassera människor. Jag noterar att han efter kort förvisning ut i kylan (efter sextorskskandalen) nu tagits till nåder igen som politisk kommentator i medierna. Bara en tidsfråga innan man ser Stefan Löfven (som inte kan säga vad som är höger och vänster) sitter vid samma bord som Littorin och fortsätter högervrida det nya Arbetsgivarens Sverige.