Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 september 2014

DN hakar på: analfabet-tv

Expressen sparkar journalister eftersom dum-flimmer i bildruta är så mycket billigare att producera.


Och den har säkert legat ute ett tag, men jag såg den först idag: en avdelning i nätupplagan av DN med enkelt "titta och lyssna"-material för svenskarna, folket som enligt Pisa-rapportens ynkliga 38e-placering snart inte längre klarar att stava sig igenom en artikel skriven med vad som brukade anses som normal svenska.

Svensken tog dataspelen och tecknade white trash-familjen Simpsons till sitt hjärtan i alltför hög grad. Bildbaserade medier har framfött den första generationen människor som mer påminner om våra avlägsna förfäder i stenåldersgrottorna än moderna medborgare i ett kultursamhälle!

Och vem tjänar på denna tilltagande fattigmentalitet, Öh? Döh! Alla som tillskansat sig privilegiet att formulera problem och aktualiteter: tredje statsmakten i säng med Storfinansen.

Bonniers-DN räknar tydligen med att Sveriges alltmer lässvaga befolkning inte inom överskådlig tid återigen kommer att återvända till alfabetet - till boken, Bonniers gamla forte - för förkovran och genuin neural stimulation. Istället hakar man på slaskpressens mångåriga bruk av snuttifierande filmklipp - ett smörgåsbord av åsikter och fakta som likväl bara tjänar som en rökridå som sysselsätter folket så att de inte kommer de verkliga frågorna på spåren. Som till exempel varför Bonniers-vd:n Gunilla Herlitz sparkar ett gäng skrivkunniga journalister och istället visar billiga filmklipp.

Storfinansen förbereder. Sverige kommer att bli ett extremt lågutbildat land med lojt idisslande kossor till befolkning, indoktrinerade med mantrat om full sysselsättning och sen fluffig och substanslös rekreation.

Den enda ljusningen i det här mediemörkret - som perfekt stämmer med nationalhoroskopets pågående vansinnestillstånd i tredje medie- och kommunikationshuset - är att Reinfeldts favoritland USA och mönsterföretag McDonalds vilka i okänd utsträckning finansierar Moderaterna nu helt tappat greppet om sitt låglöneslaveri. Amerikanska skräpmatsarbetare bojar fast sig på gatorna för att få en lön som det åtminstone går att överleva på.



Hade folket givit Reinfeldt en tredje mandatperiod hade vi snart varit där USA är idag, med en medelklass som hasar ner mot armod. Men Fredrik Reinfeldt och Anders Borg hann ändå förfärande långt i sin destruktion av fackföreningsrörelsen via chockhöjda månadsavgifter. 

Här förstörde Reinfeldt & Borg slugt de korttänkta arbetstagarnas rätt att med kraft (organiserat) säga ifrån när Rovkapitalisten vaknat till liv i arbetsgivaren. Se USA, där McDonalds anställda hittills inte ens fått gå med i en fackförening som ser till deras intressen. Där hade vi hamnat om högerns tyranni i Sverige fått fortsätta!

Moderaterna & deras trogna finansiär McDonalds: Söndra och härska - denna vederstyggliga gamla metod som fungerade så perfekt på svenska folket under alldeles för många år.

Det kan vara tid att studera den Bonnier-chef som rider med vindarna utan något som helst ansvar för det goda samhället utan som tvärtom implementerar analfabet-tv som svar på den alarmerande PISA-rapporten som svenskarnas förlorade intellektuella kapacitet. 

Det är svårt att säga något negativt om just nyblivna Rovkapitalisten Bonniers utan att det kladdar ihop sig med vämjeliga antisemitiska myter om "judens världskonspiration". Men nog har det här företaget tappat den glans det en gång hade som förläggare till intressant och berikande litteratur. Med fem korta år inom IT-branschen är det min övertygelse att IT-fascismen med dess snabba och effektiva lösningar (jämfört med "tröga människor") har accelererat Rovkapitalismens vidrighet. 

Arbetsgivaren älskar dessa datasystem som tillåter dem att klocka arbetsmomenten de anställda utför på sekunden när, och jämföra med utförare i andra världsdelar och sedan flytta arbetstillfällena dit där jobbet görs snabbast och billigast.

Att byta ut anställda mot billig datateknik har dessutom den fördelen att människan i gemen faktiskt är en Idiot (i Tarotkortlekens mening, "i början av sin färdväg"). Människan älskar sina fem sinnen och den sovande själen överutnyttjar (och förmås via reklamen överutnyttja) sinnesstimuli till att sjunka än djupare in i dessa ljud- och bildkulisser vilka så effektivt håller vår högre och intellektuella själ maktlös ute i periferin.

Med gläfsande djurinstinkt som
driver på från könet är
Dåren föga mer än en arbets-
enhet för Wallenberg och en
reproduktionsmaskin för
att säkra tillgången till
fler arbetsenheter.
Hur vilse är inte själen
på denna basala nivå!


Nästa inlägg kommer återvända till ett tidigare kommenterat horoskop, det för DN:s chefredaktör och vd Gunilla Herlitz. Det här är en kvinna som tycks högst involverad i rollen som Slaktare, mångfaldens mördare för att ägarna av aktier i medieföretag åter ska se utdelningarna skjuta i höjden  - alltmedan folket hasar allt längre ner i snuttifikation och imbecillitet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har skrivit under ett annat inlägg att Reinfeldt & Co har suttit i 3 mandatperioder, men än så länge är det bara 2 (2006 -)... men vem vet, de kanske får en tredje chans om ett par veckor?

Det var många unga- samt förstagångsväljare som röstade blått i de senaste 2 valen, och det gav fördel till de blå folket. De unga som knappt har börjat leva livet ännu o tror många ggr att livet ska vara o så förbli som det är idag. Med det synsättet som de oftast har, är det lätt för Reinfeldt och hans alliansbröder att locka väljare över till dem.

Man kan bara hoppas att de yngre väljarna har vuxit upp nu och insett vissa saker OCH att de i bästa fall har fått helt andra värderingar.

Nåja, HOPPAS kan man väl alltid få göra.

Seaward sa...

Slarvfel finns det en del här, men bloggsöket uppe till vänster hittar inte det du pekar på. Det finns varken vid sökning på frasen "tredje period" eller "tredje mandatperiod". Före det här inlägget nämndes perioderna den 24 augusti ("öppna era hjärtan"). Den något komplexa meningen talade om folkets bristande stöd för en tredje period:

http://sidereal.hall-of-man.com/2014/08/reinfeldts-skramseltaktik-infor-valet.html

Jag håller med om att förstagångsvalet gör man med ytterst begränsad förståelse av omvärlden. Man kanske bara har en enda berättelse, den som odlats i hemmiljön. Åtminstone tänker jag tillbaka nu och ser hur få pusselbitar jag hade för att komma fram till att bara den tidens vänsterparti hade det stora greppet (precis som nu) och hade visionen om ett annat och bättre samhälle. I efterhand har jag insett att de första pusselbitarna var korrekt och viktiga - den vite mannens utsugning av övriga världen. Förstår man inte västerlandets enorma skuld till hela världen kan man inte bygga upp en politisk insikt. Moderaternas historieförfalskningar visar precis hur illa det kan gå när psykologisk själviskhet kombineras med en tendens till mytomani.

Frågan om objektiv förståelse och subjektiva (van-)föreställningar kan faktiskt i teorin utläsas ur ett horoskop. Den hatade och fruktade Saturnus kan ge en obönhörlig klarsyn för vilka principer som i själva verket driver världen. Vissa horoskop har ett sådant "sockerbehov" att de köper vilka rökridåer som helst. För många planeter (eller "fel" planeter i första huset kan skapa en kameralins som är både narcissistisk och illa slipad så att allt förvrängs för att passa det egna. Hos Fredrik Reinfeldt lyckas Mars i första huset göra bra mycket skada...)