Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 september 2014

Den svinaktiga friskoledirektören

Den fruktansvärda människan Anette Parts skildras i DN. Själv söker den sjukligt giriga kvinnan att avleda uppmärksamheten genom att beskylla Stockholms stad för att hyra ut sina fastigheter för billigt.

Parts är inte värd att kallas medmänniska, så jag ritar upp hennes födelsedag som en "naturlig zodiak" och reducerar henne därmed till en ett komplex bestående av några "idéer" i förödande kombination att studera och ta varning av.




Med den naturliga zodiaken kan man inte finstämma med tolkningsverktyget "planetens verksamma natur" eftersom det varken finns en fysisk ascendent (exakt födelsetid), månascendent, eller solascendent. Planeterna uppträder här med sin essentiella natur.

När vi avpersonaliserat den horribla människan och bara ser på de bakomliggande idéerna, klarnar hennes klassiskt Reinfeldtska hjärtlöshet och bisarra girighet med ens. 

Den stora illgöraren Saturnus står hemma i sitt negativa härskarläge i resurstecknet (Jord) Stenbocken. Uppifrån sin diktatoriska maktposition i tionde huset har vi här idén till en diktator. Kända diktatorer som Adolf Hitler och Napoleon hade Saturnus i tionde i sina faktiska horoskop (baserade på känd födelsetid).

En kanske aldrig nämnd roll för en sådan här Saturnus är "landlord" eller fastighetsägare (egentligen, ägare av marken som fastigheterna uppförts på). Minns hur förhållandevis enkla Oxen/2a ekonomihuset representerar den materiella instinkten, att äga och klänga sig fast vid jord och ting. Jungfrun BRUKAR i nästa Jordtecken det materiella och söker få avkastning/vinst på sitt nedlagda arbete, dvs. inte bara lönen för arbetet utan något extra. För Jungfrun är inte ett gott utfört arbete nog, idealism sorterar under andra astrologiska symboler.

Men det är förstås Saturnus/Stenbocken som är herre över hela jorden, fast det saturniskt tröga och historiskt utdragna och väldigt konservativa tecknet hellre ser sig som en "förvaltare".

Om bara horoskopet stannat där... 

Men den intensiva fullmånen har en aktiv Sol i elfte huset och ett sinnelag i det femte kreativa men ibland bara spekulativa femte huset. Det är tråkigt att säga det, men börsklippare och riskkapitalister betecknas av samma femte hus som också kan "förklara" starka och nobla ledare (politikerkåren, när den befolkas av äkta och mogna individer och inte ett sådant pack som regeringen Reinfeldt består av).

Indisk astrologi ser i elfte huset skapandet av stor förmögenhet via sin maktposition eller karriär. Och i just det här fallet stämmer symboliken perfekt in: Solen i elfte är den aktiva motorn och Solens disponent (den dolda dirigenten) är ju Saturnus, själv placerad i sitt maximalt materialistiska och maktfullkomliga läge i tionde!

Nu är Saturnus också den stora illgärningsmannen. Därför vittnar denna Sol i Vattumannen som onda ideologier, planriktningar eller program för att bygga stor rikedom via sitt ägande av jordens resurser. Det onda programmet drabbar i fullmånetiderna Månen som står för folkmassorna. En individ bygger sig sin egen förmögenhet och det drabbar de många. Redan här finns skäl till avrättning enligt antikt rättstänkande, kvinnans vinstmaximering (marknadshyror) är ett brott mot Månen som folkflertalet.

Men direkt sadistisk blir den här kvinnliga direktören när man studerar hur hon utövar sin Saturnus-makt. För nu tillstöter ytterligare en opposition och aktiverar akut en slags hackordningsmedvetenhet som sträcker sig från det som borde vara ett tryggt Hem (4e huset). Men här ligger en feg och usel krigare som inte kan slåss mot jämnstarka utan ger sig på de svagare. Den fallna Mars i Kräftan verkar snäll och försagt, men den är elak. Minns horoskopet för förre polischefen och sexualförbrytaren "kapten Klänning". Hur mycket störningar i psykologin en fallen Mars bidrar med varierar naturligtvis, i ett komplett horoskop (med födelsetid) kan den vara undanflyttad och vara en rätt passiv faktor.

Men här, i den naturliga zodiaken, ser vi en fruktansvärd koppling mellan Saturnus, den stora illgöraren, och Mars, den lilla illgörare, och det är Husets herre på topp som traumatiserar (Mars) de svaga och värnlösa på botten - allt för att göra vinst på vad än detta monstrum som förkroppsligar himmelens idéer kan lägga beslag på.

Man borde diskutera dödsstraffets återinförande och att i så fall de näriga människor befriades från sin sjukdom först av alla. Bara om man får bort den kallt fuktiga och onda ande regeringen Reinfeldt spritt över Sverige kan gradvis de mer humanistiska synsätten på ett liv på jorden åter få en chans. Marknadsliberalismen (tänk: Annie Lööf) har gjort världen så mycket illa att det nu krävs kraftfulla kirurgiska ingrepp, allmän bildning av människorna som inte tycks klara av att analysera ideologier och deras rimlighet baserat på ett flertal infallsvinklar. Folket är så förgiftat av dokusåpor och konsumtion att det borde fråntas rätten att rösta.

Om man sedan införde en test för att återkvalificera sig för rätten att rösta skulle vi direkt få bort en ansenlig del av dessa obildade högerröster som inte förstår annat tillbal än t.ex. den rubrik både Aftonbladet och SvD körde för några dagar sedan: 

"Vilken regering ger dig mest i plånboken?"

Hade vi inte kommit förbi den naiva nivån? Var vi inte alla eniga om vilket helvete Reinfeldt ställt till med genom alla dessa skattesänkningar som underminerat otaliga samhällstjänster. Ingenting håller ju fullgod kvalitet längre.

Men det är klart, med en tidning som DN - som gärna tar emot pengarna från Sverigedemokraterna och har så urbota dåligt omdöme att de anser en ny årsmodell av en teknisk manick är värd högsta position på förstasidan (hur mycket fick ni betalt för det, Bonniers?) - då förstår man att högerdjävlarna försöker vrida tillbaka diskussionsnivån till ett ställe INNAN folket började skönja den skit högern försatt oss i.


Svenska mediers totala trovärdighetskris...


PS. Man skulle kunna gå mycket längre i tolkningen av den naturliga zodiaken här ovan. Inte minst intressant är frågan hur man ställer sig till det tolfte som "den onda daimonens hus" när den stora välgöraren Jupiter är hemma i sitt negativa härskarläge och därför identifieras med denna onda demon. Men det får bli en annan gång.

1 kommentar:

Havsörnen sa...

"Jungfrun BRUKAR i nästa Jordtecken det materiella och söker få avkastning/vinst på sitt nedlagda arbete, dvs. inte bara lönen för arbetet utan något extra."

Charlotte Petri Gornitzka tog emot en halv miljon i avgångsvederlag från Internationella Rädda Barnen efter sin tid som generalsekreterare. Enligt Rädda Barnen var dock uppgörelsen lön. Hon flyttade hem till Sverige efter makens plötsliga död. Beloppet betalades ut under flera månader, samtidigt som hon fick hundra tusen i månaden från sitt nya jobb på SIDA.

"Min bedömning var att det var en skälig ersättning för det arbete jag hade gjort på Rädda Barnen"

Hon har tidigare varit i blåsväder efter kritik av Sidas korruptionsutredare.

1959-01-02. Månen och Drakhuvudet i Jungfrun, under Saturnus strypgrepp från Skytten, där också Solen huserar. Jupiter och Merkurius i Skorpionen för andras pengar, under attack av Mars i Väduren. Jupiter är nära Skorpionens andra grad och således i opposition till Algol. Venus i Stenbocken.

Chefstidningen.se, maj 2013:

"Sorgen är randig som ett barns, jag har sörjt på helgerna", säger Sidas chef Charlotte Petri Gornitzka om saknaden efter sin man.