Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 9 november 2013

Skulle Alenius fixa stridshingsten bättre ballar?


Jag förmodar det är svårt för en satiriker att skruva moderaternas förehavanden ytterligare. De är ju redan helt overkliga naturell! Till och med smarta bloggen Badlands hyena har tystnat en smula - men det beror nog mest på att man inte ser namnet längre - högerpressen har ju bultat igen dörren mot bloggarna för att bättre kontrollera sina läsarens tankehöjd. Ett fritt sinne konsumerar nämligen sämre än ett förslavat.

Senaste humoresken var Reinfeldt som kallade sig stridshingst men uppenbarligen likväl gömmer sig bakom en hyperaggressiv kvinnlig presschef som är ute för att skära ballarna av Radiotjänst! (SvD)

Bara för att de på klassiskt moderat vis ljuger ihop historier om att en dator är en tv för att mjölka även de tv-fria och tänkande svenskarna på licensavgifter. Men profitlystnad och tokdefinitioner var inte lika bra idéer när de drabbade regeringschefen...

The Thug

Presschefen hotade även DN för några år sedan, trots att tidningen i allmänhet är föredömligt trogen de moderata "värderingarna" och det marknadsliberalistiska programmet för världens ödeläggelse.


Ett återbesök i Alenius kosmiska klädnad påminner om att den här kriminella kartan lider av en negativ synergi mellan dels den uttryckligt onda stjärnan Algol och den Regulus som i normala fall bidrar till ädla kungaämnen. Jag tror bloggen tidigare påpekat bryderiet när den onda och mot Solen fientligt ställda Saturnus befinner sig just i Solens eget tecken (Lejonet) och runt sjätte graden effektivt håller den ädla Regulus utestängd. Resultatet blir tydligen en påtaglig brist på nobless hos individen om samtidigt andra sidor i horoskopet antyder pushighet.

Att Månen i Oxen tenderar till en burdus och okänslig "trampa ned dem"-attityd i affekt är välkänt (tänk skenande boskap), och man kan misstänka att humöret är problemetiskt om Månen även fångar upp den onda stjärnan. Redan vid midnatt Alenius födelsedygn är den här influensen på avtagande och kan eventuellt avskrivas.

Men mån- eller sinnelagsascendenten placerar dock Oxen i första huset och dess härskare Venus blir därmed en verksam illgörare. När nu Venus uppgift är att underlätta och hitta beröringspunkter men ligger i ett Eldtecken, uppstår i stället en Eld/Jord-problematik. En råare och mer stridslysten attityd kan resultera. 

Och när Solen står i skrämda och protektionistiska Kräftan och direkt lutar sig mot Månen i orubbliga Oxen, då får man intrycket att hennes chef (Solen), trots bedyrandet att han är en stridshingst i själva verket är ömhudad. Han har skaffat sig en kvinna vars horoskop mer påminner om en råbarkad utkastare på en solkig nattklubb än något annat. Jag menar, stålballar har hon redan, så de där hon skulle skära av Radiotjänst måste ha varit ämnade åt chefen hennes!

Faktum är att Reinfeldt och Alenius möts genom samma Mars i Jungfrun och att båda har ungefär likadana problem med att hitta nivån för Jungfruns smått antisociala privatism. Landsfadern kallas ofta dryg, arrogant, avmätt etc, och det är just hans Mars-i-Jungfrun i öster som inte vill blanda sig i, inte ta ställning, inte göra det allra minsta som kan förorsaka honom en personlig förlust. Jungfrun är ju tecknet som mäter allt i termer av vinst eller förlust och kan därför framstå som alltför reducerade eller begränsade.

Det är svårt att säga om den goda Jungfrun, gentlemannen och ladyn, för sig med behag för att de också ständigt går och kalkylerar på vad som är mest lönsamt i varje situation. Jag tror Jungfrun mentaliserar om möjligt mer än merkuriska Tvillingarna vars natur det ändå är att vara "långt uppe i det blå". Jungfrun måste jobba dubbelt eftersom hon håller koll på de materiella värdena också...

Alenius har enligt månascendenten också hon en både naturligt och verksamt ond Mars, en krigare som försöker särskilja, diskriminera sönder och flisa upp motståndaren. Eller en pappersstrimlare som lojalt eliminerar kompremetterande uppgifter som hotar hennes arbetsgivare.

Enligt läran om planetens verksamma natur är visserligen Mars neutral för Oxen i första huset, men jag skulle ändå vilja klassa hennes krigare som Reinfeldts första husplacerade Mars: retlig och negativ. Och detta därför att den onda demonen Rahu står på rät linje med aggressorn och olycksplaneten. 

Rahu är girig och förstärker saker tills de närapå blir nidbilder av sitt normala uttryck. Dessutom finns en förråande friktion mellan affirmativa Elden och negativa Jorden också här: Jungfrun agerar på basis av sin Merkurius - som står i Lejonets Eld, totalt blockerad från Regulus kungavärdighet.

En bättre illustration på det här problemhoroskopet än Alenius raseriutbrott i telefonen kommer man knappast. En vanartig Mars, en akut avsaknad av Regulus nobless, en grov kommuniktion, ett möjligt inflytande av den korrumperande Algol på sinnelaget samt en Sol som ständigt sonderar terrängen efter hotbilder. 

Att hon ens orkar leva, kvinnan! Här finns mentala sammanbrott skrivna i ödet och frågan kan återigen ställas på den här bloggen: vad är det för fel på Landsfadern. Inte en enda kvinna han rekryterar verkar helt frisk i huvudet! Är det sedan konstigt att Sverige helt spårat ut under moderaternas tid vid makten?


PS. Det går inte att utesluta att AB - som inte längre eller bjussar sina läsare på länkar till engagerade bloggare - släpper nyheten om Alenius och ballarna som en passande mediahändelse efter Sideriska siktets explicita bildscoop från igår. AB har redan hunnit en spin-off på den bildkompositionen genom lördagsmorgonens politiska krönika. Se bildjämförelse i slutet av det här inlägget.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja,..Gudars Skymning...vad ska man säga om allt detta......

Att Människans natur är egenintresse, som Kabbalisterna påpekar, framstår mer o mer klart i vår samtid.

I min enfald såg jag enkom SD-partiet som genuina Orcher i förstone....men ju mer man skrapar på fernissan så är de flesta politker & makthavare av samma skrot o korn.

VAR någonstans i deras kroppar finnes ett genuint Ethos--- VAR??

Troligtvis har de inte en susning om vad detta begrepp innebär.

Men, det är som vanligt alltid jobbigare att bekämpa dumheten än att vara den...

Ahlenius är ju intet annat än en Stor Skamfläck för vad som får hållas för tillåtet och komma undan med i en värld daterad 2013.

Så vad ÄR vårt hopp?

Ett RENT Ethos.
Och att vi utvecklar ett 6:e sinne; som, än en gång enl. Kabbalisternas föreställningsvärld, innebär att det som verkligen utvecklar oss som människor är VILJAN av att GE..

http://www.youtube.com/watch?v=j5pIcIxcsYM&feature=relmfu

Anonym sa...

Apropå den här bloggens inflytande på Aftonbladet så såg jag igår att rubriken om Estelle bland höstlöven ändrats till She's lövin it efter din salva om "lövlig" häromdagen! :-)
(Sen är det förstås möjligt att det är fler som reagerat. Men avsikten från början måste ju ha varit att associera till "lovely" el "ljuvlig")
S

Seaward sa...

Är du säker på att det var så associationerna gick med den vurpade Faders dag-reklamen ännu i luften?

Jag tror genuint att en yngre generation nu är så skadad av äktenskapet mellan Schibsted/finansen och pornografin att den inte längre har omdömet kvar. Referensramarna är oerhört skeva. Det är Storfinansens "collateral damage" man ser...