Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 16 juli 2012

När regeringen ska till att tänka it

SvD skriver att det datalagringsdirektiv till stöd för polisens brottsbekämpande som regeringen Reinfeldt ritat ihop och riksdagen utan att fundera närmare godkänt, är en katastrof av luddigt tänkande:

Mikael Ek, vd på Svenska stadsnätsföreningen som organiserar runt 170 stadsnät i landet, kallar lagen för en ”teoretisk produkt”. Föreningen har under våren arbetat med att ta fram ett underlag för att hjälpa medlemmarna att förstå reglerna. 
 
Det här med opraktiska skrivbordsprodukter intresserar, astrologiskt. Spontant skulle jag gissa att berörda regeringsmedlemmar kollektivt om än inte individuellt har bildat ett "dissociationssyndromet" (instinktivt Vatten och intellektuell Luft i osynk). Åkomman söker typiskt maskera en grundläggande oförmåga att greppa ämnets komplexitet och blir då "desinformation" eller "snömos". Det är Vatten som via huvudtecknet Kräftan/skyddsinstinkten hellre skriver något lagom fluffigt och otydligt än erkänner att den inte förstått ämnets rationella struktur (Luft) och lämnar över till mer kompetent folk.

Om jag inte helt missuppfattat saken är det regeringens Förordning 2003:396 som innehåller kärnan till datalagringsdirektivet, och den faller under Näringsdepartementet. Mer exakt hittar man det aktuella tillägget i SFS 2012:291.

Med underskriften i det tillägget har vi den ytterst ansvariga myndighetspersonen bakom detta "fluff": den arma Annie Lööf (c), vars karriärval tycks ha varit åt pipan fel. För det är ju substanslösa floskler hon gjort sig känd för enligt en allt mer enig svensk press.

Också rättschef Dan Sandberg på Näringsdepartementet har undertecknat, så vi kan kort granska båda horoskopen.

Annars var it-minister Anna-Karin Hatt (c) som var djupast involverad i lagens skrivningar (IDG). 

*****


Juristen Sandberg är född i Lagens tecken Skytte och har Lagens planet Jupiter i Skorpionen för en djupt sittande reservation som gör att värdtecknens element så att säga omedelbart drar sig från varandra vid beröring. Det furiösa Eld/Vatten-kriget verkar undvikas på den här punkten.

Skorpionen är dödens princip och slukar allt i dess väg. Solen står konjunkt med Döden i formen av den formalistiska Saturnus. Ur alla dessa snåriga förhållanden nöjer jag mig med att notera intresset för att skapa strukturer (Saturnus) och begripliggöra det sedda (Solens öga)? Om lagens bokstav dödar medan anden ger liv, var hör då denne Sandberg hemma?

Jupiter i Skorpionen kan sägas retirera för att kunna ta Sandbergs fixering vid Saturnus strukturer ett steg djupare genom sitt negativa Vattenelement. Som barn av samma "minigeneration" tror jag mig svagt förstå den här grundispositionen. Jupiter och Saturnus hade samma placeringar året jag föddes, och astrologins snåriga saturniska system är ju ett annat av Lagens eller Gurus barn. Eller var det tvärtom? Eller är de bara två sidor av samma mynt? Saturnus sammanpressar och Jupiter utvidgar ju. Kineserna hade förstått det här med komplementära processer: "Innan du släpper pilen fri måste du spänna bågen maximalt."

Men sedan kan inte det överemotionella kriget avstyras, för hur väl fungerar saker och ting när Jupiter i Vatten i sin tur ägs av en pushig disponent, Mars i Vädurisk Eld?

Det här måste innebära en närmast hypoman eller hypervaken och potentiellt extremt stridslysten natur! Inom Skorpionens finalitet ligger Vädurens krigiska vilja att komma igång, bryta ny mark, "slippa hela skiten" Vilken slitig natur och vilken oförlöst liten bråkstake djupt under den legalistiska framtoningen!

Månen eller sinnelaget i Lejonet återknyter till Solen i Eld, så att vi har en person som är endimensionell: den solära viljan att organisera och begränsa (Saturnus) löper som en röd tråd genom hela naturen. Och så den okuvliga busen Mars i botten som en slags yttersta motivation. Är det den omoraliska Mars som tigger om att bli lagstiftad mot? Är juristen själv en kriminell som nu återfötts för att i nästa liv "överkompoensera" för gamla övertramp? Jag har ofta misstänkt att gårdagens skurkar är de som i nästa liv gapar och skriker om moral alla högst.

(Var lämnar det undertecknad med sitt bloggande om dygder och syndafall? Jo, jag kan säga att mina brott inte ligger i närmast föregående liv utan betydligt längre tillbaka på den jordiska tidslinjen. För själen är naturligtvis inte slav under något så parodiskt simpelt som en historieboks färd från första till sista sidan. Men det krävs fantasi för att ens börja föreställa sig en värld utan denna saturniskt inympade tidsstruktur som vi tar så för given att vi till och med kollektivt tror oss leva våra liv inuti historieboken...)

Annie Lööf är för ointressant och "fabricerad" för att förtjäna ytterligare ett inlägg. Se tidigare kommentarer om hennes överdrivet "tänkande" horoskop. Man partikollegan Anna-Karin Hatt har flugit under den här bloggens radar tills nu:



Här hittar vi samma fokus på Skorpionen och Skytten som i den inblandade chefsjuristen, vilket är precis vad man kan förvänta sig i projektteam där det precis som i familjer ofta finns häpnadsväckande tydliga astrologiska band mellan de inblandade. Faller någon utanför det "gemensamma mönstret" kan man räkna med att det är familjens svarta får, den som inte passar in i gänget...

Tyvärr stinker det inkompetens om Hatts himmel, och det är bara för gårdagens inlägg om BP-ordförandens klantiga hantering av oljekatastrofen 2010 som öppnade mina ögon för hur södra månnoden tycks innebära en avmattning av det ärende dess värdtecken representerar. 

Svanberg gick göra en förödmjukande avbön inför hela världen angående sitt uttalande om "småfolket" som klingade extremt arrogant i amerikanernas öron. Svanberg hade mycket riktigt ett Lejon "cut down to size" av den halshuggna Draksvansen!

Det är lätt att missa att IT-minister Hatt faktiskt har sin svaghet eller akilleshäl just i IT-tecknet Tvillingarna. Tala om fel person på fel plats. Nog för att hon älskar att vara med där det stiftas lagar och förordningar: se Jupiter och giriga Drakhuvudet samt hennes personliga sinne i Skytten !!!

Men intelligensen... Solen i Skorpionen hämmad av den insnävande Saturnus i Oxen med dess påfallande lokala horisont...Det råder alls ingen brist på Nobelpristagare med Solen aspekterad av Saturnus, men i det här fallet är också den rena Intelligensens Sol i blåsväder på ännu ett sätt: dess disponent Mars är förhållandevis klent placerad i Venus tecken Vågen, och det är nu vi i nyckelpersonen hittar just det dissociationsfenomen som jag spekulerade över. 

En Sol i Vatten känner och reagerar med djurets instinktiva säkerhet, och där Kräftan anses följa livets rytmik (eller tidvattnen) i sina perioder av kontaktbarhet och slutenhet, är det Skorpionens grundtillstånd att vara sluten.

Den dolda disponenten till denna reserverade utblick på livet är nu Mars i kollaborativa och intellektuella Vågen, och jag har svårt att föreställa mig ett mer omaka par. Indierna kallar disponenten för planetens själ, vilket i Solens fall faller sig onaturligt eftersom Solen anses vara just människans jiva-atma eller andesjäl! 

Men jag förmodar att Mars visar hur det finns en tanke t.o.m. bakom att en varelse väljer att arbeta med Skorpionens motiv i en inkarnation. Att brottas med den Absoluta Gränsen (Döden) är kanhända ett sätt för Anna-Karin Hatts själ att hitta en mental harmoni - för om något saknas det sådan när "hor- och horbockssyndromets" Mars + Venus skapar ett så oroligt mentalt liv. 

(De tydligaste tecknen på bokstavligt hor tror jag uppstår när Mars och Venus möts i det grovt fysiska Jordelementet. Venus och Mars i Luft tänker istället otroget i alla riktningar, och kan bedra sig själv intellektuellt t.o.m. utan Vattnets glupande instinktiva hunger...)

Hatt lider av samma dissociation i frågor om män och karriär (Solen) som Maria 'Bitterfittan' Sveland som föddes Skorpion två år senare och även då med soldisponenten Mars klen i Luft. Så jag förmodar att kvaliteten på Hatts lagstiftning om IT håller samma nivå som när Sveland bidrog till en utställning om den ikoniska Jungfru Maria med ren smörja. Den juvenila skilsmässoboken från häromåret visade återigen att dissociationsfenomenet, känsla och förnuft i olag, är ytterst svårgripbart. 

Jag har en känsla av att mognaden helt kan avstanna hos vissa individer och deras ämneshantering visserligen verkar slug och smart och t.o.m. kvick i deras egna ögon, men att den övergripande räckvidden är fullständigt uppåt väggarna. Något som tycks ha drabbat Hatts regler för teleoperatörernas datalagring.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så sent som igår läste jag om en person som är expert på snömos, desinformation och floskler, som är född en dag efter Sandberg! En "Brand Communications Strategist", ansvarig för bl a The Branding of Stockholm som gav oss The Capital of Scandinavia, bl a. Engelsmannen Julian Seymour-Stubbs som bott över 20 år i Sverige men som inte vill kommunicera på svenska.
S

Seaward sa...

Ett intressant horoskop (med tanke på gärningen) som går rakt in i min datasamling.

Om du minns bloggens tes rätt och läste det här inlägget noga ser du att "snömos"-anklagelsen inte vidhäftades juristen. Jag undvik helt enkelt att reda ut den mannens relation till de otydliga lagskrivningarna.

Däremot passar den myckna Elden (och det urladdande momentet med Vatten) perfekt på en pr-människa, en som skapar bilder för folks näthinnor och söker egga deras känslor.

Och även om jag knutit desinformation till Luft som söker pocka på känslor (Vatten) och skapa falska bindningar (felaktiga associationer, brist på logisk stringens), är förstår desinformation i bild lika möjlig!

Hitlers propagandafilmare Leni Riefenstahl hade Sol i Lejonet, det ultimat visuella tecknet, och Måne i Vatten/Fiskarna. En rätt snarlik "sensationalism" till britten och juristen.

Seaward sa...

Ooops. Det skiljer en månad på juristen och engelsmannen. Den senare är född i Stenbocken, vilket förklarar den snobbistiska vägran att sänka sig ner till ett främmande språk. Än bättre förklaras den obstinata sidan kanske av att han har samma sinnelag som...du! (Månen i orala Oxen).
:-)

Anonym sa...

Satan också, där kom korruptionen av minnet! Så går det när man sticker ut hakan...
:-)
S

Seaward sa...

Du kan också skylla på månen som denna dag gick in i Tvillingarna medan ägaren Merkurius låg sänkt i Vatten. Samma dag gick också Solen in i Vatten för just sådana här små lapsusar! :-) (Det blev ett inlägg om en dubbelspelande brittisk bank angående det horoskopet.)