Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 21 februari 2012

Reinfeldt - nu är mytomanen igång igen!

Jag tror knappt mina ögon när jag ser Expressens förstasideblänkare:


Vem tror han längre att han lurar? Det var ju Reinfeldt som chockhöjde a-kassorna för att lura småsnåla svenskar att överge det sociala trygghetsnätet. Och nu har han mage att påstå att det är facket som sviker människorna! Han är en bakslug fan - det vi ser i Sverige är en tragisk fars, inte minst för att karljäveln på ett sätt har rätt: svenskarna är mentalt handikappade - stillatigande låter vi detta pågå. 

Men idag satt moderaterna löst till, innan den helt bindgalne moderaten Kristersson lade sig platt och superpudlade hängde Riksdagens misstroendeförklaringssmocka i luften!

En missförtroendeförklaring innan nästa val skulle inte sitta fel. Moderaterna är inte regeringsdugliga. Hade de varit det hade de inte behövt bränna miljoner av skattebetalarnas pengar på externa rådgivare medan specialisterna inhouse sitter och rullar tummarna. 

Det är något så sjukt över den där regeringen. Bra att miljöpartiet polisanmälde Reinfeldt för detta konsultvansinne PÅ REGERINGSNIVÅ. Fatta, de förstår inte ens vad de sysslar med längre dessa "Nya Moderater" (och svansen Lööf).

*****


Tillägg.

Dagen därpå skriver DN om eländet med att högerregeringen tvingat bort människor från fack och a-kassa. Sataniska grepp för att skapa ett ont och självdestruktivt samhälle. De fattiga och de rika.



6 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan du få "välja att inte betala en försäkring" till att bli "lurade av Reinfeldt"? Det kan inte komma som en överraskning för de som inte betalar till A-kassan att de inte har rätt till den.

Seaward sa...

Antingen skriver jag uselt eller också ser du inte sammanhang: Reinfeldt, mannen som alltid skyller på andra, låtsas som om inte facket tar ansvar i en tid som Reinfeldt själv framskapat genom att chockhöja avgifterna för att lura bort folk från facket och underminera hela det svenska trygghetssystemet.

Hur svårt kan det vara att förstå, egentligen?

Anonym sa...

Det som slog mig när jag läste artikeln var inte hans åsikter, dem känner man ju till, utan hur dålig han var på att uttrycka sig. Han är verkligen ingen talets mästare precis, utan har ett påfallande torftigt språk. Man förstår att han behöver en mer slipad propagandaminister som Schlingman at skriva hans tal...
S

Seaward sa...

Jo, vid det här laget går det nog att samla ihop en voluminös "Små grodorna" med allt vad Reindfeldt kläckt ur sig!

Jag tror inte det är någon slump att ämnet byråkratsvenskans avveckling förts på tal de senaste dygnet eller två - det finns en koppling där till Reinfeldts närapå bakvända talstil.

För krampaktigheten i kommunikationen, se Reinfeldts Saturnus i 6e och lång indisk aspekt till 3e kommunikationshuset. Kanhända är det också en mismatch mellan Luft och Vatten som hörs. Jag kan inte tänka mig att det enbart beror på förstahushhäskaren Merkurius (kommunikation) i introverta 12e huset.

Anonym sa...

Det kan inte jag heller tänka mig, för den har ju jag där också! :-)
S

Seaward sa...

I samband med Merkurius som en kommunikatör (och symbol för skrivande) hittade jag just en gammal sökning från november förra året på de författare med klockslag jag lyckats skrapa ihop (136 stycken).

Det blev bestämt aldrig något inlägg av den gruppen, men jag ska lägga ut resultatet i ett inlägg nu när frågan kom upp. Här finns nämligen några intressanta resultat angående husen.