Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 18 februari 2012

Kalla vatten, girighet & korrupt tysk högerpresident




Astrologin har genom den här bloggens undersökningar visat sig "fungera" även när man begagnar så kallad vetenskaplig metodik - eliminerar de många och invecklade tolkningsreglerna och enbart frågar sig om det i begynnelsen fanns någon eld bakom all rök. Någonstans måste människan ha börjat notera att vissa särdrag - psykologiska eller vad gäller händelsers art - ofta åtföljde vissa positioner på himlavalvet. Kvantitet som grund för övertygelse!

Med en girig högermänniska från Tyskland - ingen mindre än just avgångne presidenten - får vi ännu en gång se ett exempel på att Platon och hans idealistiska skola hade rätt om den vegetativa själen. Människan, när hon ännu inte är mycket mer än ett djur, är ett gapande hungrigt svart hål av kyla och begär. Astrologer kallar den biologiska naturens signalsystem "Vattenelementet" och när Vatten knyter an till Jord får vi den perfekta materialisten. Exakt vad Christian Wulffs remarkabelt primitiva horoskop tecknar!



Minns hur indisk astrologi kallar de tre materiella husen "artha" - som i artefakt eller "artisan". Jordelementet är platsen för materialistisk anhopning eller "resurs" som den parodiska människan säger eftersom hon vet hur ful hon är i sin orientering mot kortslutningens och den absoluta ondskans element, Jorden.

Wulff (ulven!) lyckas med konststycket att placera de kalla och begärliga Vattentecknen i de materialistiska husen 2, 6 och 10. Det här skulle nu inte spela så stor roll om nu inte ytterligare välkända varningssignaler tillkom: 

Tyskens psyke kallas "fallet", Månen i Skorpionen sätter fokus på just Skorpionens sämre sidor, som den korruptibilitet allt skapat genomlider och som till sist slutar i död. Att denna klassiskt försvagade månposition visade sig signifikant överrepresenterad bland 161 mördarhoroskop är en av bloggens viktigaste fynd. Hos tysken dock inte ett sinnelag som nått full korruption och symboliserar ren negation av livet, utan ett förstadium till mördarens kynne.

Det är förstås inte oviktigt att ex-presidenten har sin fallna Måne i ett "ont" hus, det sjätte för tjänande och för fiender. Men handen på hjärtat. Inget av dessa nyckelord klingar helt rent. Visst, man kan säga att hans kombination av "förmögenhetens" Jupiter och sinnelagets Måne tillsammans gör honom till statens fiende, och det just därför att Skorpionen girigt griper efter pengar som inte tillkommer den - det skorpioniska åttonde huset representerar t.ex. inte ens egna tillgångar utan "andras pengar".

Men lösningen med de vaga nyckelorden får vi genom att följa den antika uppmaningen att inte se till den uppenbara planeten utan den dolda kraft som drar i nickedockans trådar. Och här händer det: inte bara är tyskens sinnelag försvagat i korruptibilitetens tecken, dess planetära disponent Mars (Skorpionens härskare) är det också!

Mars anses "fallen" i Kräftan och den som minns äldre inlägg vet att detta är det primära Vattentecknet i kraft av att lyda under lidelsens kvalitet (Rajas guna). Detta är också Månens eget tecken och vi får således också en ömsesidig reception mellan Mars och Månen vilket stärker banden mellan andra huset för privatekonomi och sjätte huset för fiender. Och allt detta händer i det kalla och giriga Vattenelementet - i materiella hus - och med en korrupt Skorpion som vill stora och lätta pengar (Jupiter)! 

Och lägg till detta "förhöjd libido" (Mars + Venus) i andra huset för pengar.

Jag har aldrig i mitt liv sett ett sånt rövhål! 

Och detta är/var EU-bossen Agneta Merkels närmast allierade.

Nu ser vi bättre vad Reinfeldt söker degradera svenskarna till. En härva av girighet och korrupt mentalitet och privat bakom-ridåerna-profit. Inte för inte har även den svenske statsministern ett horoskop som stinker suspekt materialism och habegär (se hur han griper med händerna hela tiden när han talar). 

Han är en fara för svenska folket och med Borg och Moderaterna kommer aldrig blåsningen av folket från banker, från privatiserad el och många andra fenomen att upphöra. Vi står upp till midjan här i Sverige i exakt den korruption det horoskopet för den tyska statschefen så perfekt illustrerar!

Är det därför nyheten får så remarkabelt lite utrymme i den högerstyrda svenska pressen? Är detta alltför genant för den svenska högern (med dess tydliga kopplingar till Tyskland - lyssna på namnen Reinfeldt, Schlingmann, Borg). Christian Wulff illustrerar perfekt vilka låga skitar människor som röstar höger i allmänhet är. 

Men astrologin ÄR komplex. Inte alla med mycket Vatten och Jord i sina horoskop sjunker till avgrundsnivåer. Här ett anonymt horoskop som visar en person i mellanchefsposition i skolväsendet. Hon har Vattnet på "sin sida". Detta innebär t.ex. att Kräftan spelar ut sin bättre sida som "närande modersgestalt" snarare än den svarta sidan som kall, omättlig hunger efter mer - den sida vi sett hos t.ex. bankchefen Falkengren. 

Skolchefen gick den långa vägen, från jobb inom vård och omsorg, och flyttade med åren fram sina positioner den naturliga vägen - utan armbågande eller själviskt konkurrerande med andra. Hon har fött ett barn med ett horoskop värdigt en god kejsare!


Det går att säga mycket om de båda Ljusen i Eld, men jag väljer det här exemplet bara för att det så perfekt visar hur även en fallen Mars i Kräftan kan göra gott - om den får stöd på många sätt. Här finns stöd för att avhjälpa Mars fallenhet. Mars äger kvinnans första hus, per definition ett gott hus, ett dharma-hus för själens plikt mot sig själv i detta liv. Ändå stärks inte Mars helt och hållet då den också äger det onda sjätte huset. Indisk astrologi finner här den naturliga illgöraren vara en neutral influens. 

Detta kan jämföras med Christian Wulf vars fallna Mars var verksam illgärningsman och via ömsesidig reception med Månen nära kopplad även till Jupiter som även den var en verksam illgärningsman! Förstå här hur degenererad den tyskens syn på privat rikedom var!

Men framför allt har skolchefen sin Mars i det nionde huset, horoskopets bästa hus då denna sektor representerar religion och filosofi eller, på ett något lägre plan, fördomsfritt lärande på högre nivå (akademiska studier).

Men Vatten i nionde huset antyder att kvinnans dharma eller religiösa plikt är just moderskapets eller omvårdnadens, och när den initiativrika Mars verkar här - horoskopet beskriver en som upplever ett kall - så är disponenten Månen som ytterst drar i trådarna. 

Och se hur Månen står placerad: i chefskapets Lejon i tionde huset för karriärtoppen. Och för Skorpionascendenter är Månen (sinnet) en verksam kraft för det goda!
 
Ja: det tog henne många år av tjänande i enkelhet (Solen i 6e tjänarhuset), men hennes själs religiösa plikt var att bli en inspirerande ledarperson inom sin region - Vattenelementet som den biologiska människans verklighet. 
Ska tillägga att vi talar om förskola här, annars blir symboliken helt obegriplig. Det är således Kräftan som matmamma och Lejonet som barnets lek som är centrala motiv både på födelsehimmelen och i verkliga livet.

Här kan också noteras att tanken om en linjär rörelse från Måne till Solen måste träda tillbaka. Ett verkligt horoskop med känd tid väger mycket tyngre. Här är det istället Månen på översta karriärhöjd som tecknar riktningen! I ledaren Lejonets tecken ett arbete som innebär personalansvar. Solen i Väduren i sjätte tjänarhuset avslöjar att kvinnan även som mogen och individuerad varelse "upplyfter" folket eller de anställda - Månen - och tonar ner Sol-Vädurens vanligen rätt egoistiska och för personalchefsfrågor odugliga grundnatur. 

Här disponeras också Solen från en lågmäld Mars som i sin tur disponeras av en folklig och kärleksfull Lejon-Måne. Det är Eld och Vatten, mycket observation på verkliga livet och känslor som följer detta - man riktigt ser att det här under många år var en dagisfröken! En vänlig och kärleksfull själ. Vattenelementet när det är som bäst. 

Och notera: Vattnet är inte kallt och girigt här! Den sublunära Månen är rotad i Eld, verkar på basis av andesjälen/Solen! Solen själv står också i sitt eget element men disponeras från en "fallen" Mars. Dock lyfts den fallna Mars av Månen... Och så har vi en oändlig loop där det alltid finns ett tröstande ord eller vänlig gest var gång den sublunära, vegetativa själen gnyr! Detta horoskop LYFTER UR VATTEN, inte som hos den giriga tysken, KORRUMPERAR GENOM VATTEN.

Välj aldrig politiker som korrumperar ett folk och gör dem giriga och privatistiska! Nu finns det gott om outvecklade horoskop i en population och just därför är det så viktigt att politikerna visar individuell excellens så att folk som bäst tar sig genom det här livet utan att aktivera sin potential till uselhet. Därför har vi idoler, om någon undrade. Och därför är det förödande när idolerna idoliserar vägen ner till avskummet. Det kan kosta svaga själar flera hundra år av jordeliv att gå ner sig i sin egen ignorans. (Och likväl var det den väg som de hade att gå!)


Om Wulffs avgång i medierna:


Svenska fattigversioner:
DN: "Merkel stärkt av krisen"
SvD: Tysklans president avgår, "som väntat" - en matt artikel som håller god min

Inga kommentarer: