Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 juni 2010

Mer dekadenta rockers!


Gaahl: "Jag är en gud. Jag får vad jag vill ha." (Foto: SR)

Medan föregående inlägg om Axl Rose skrevs, pågick i radion ett livsfilosofiskt program i P1. Uppenbarligen har ett generationsskifte på Sveriges Radio ägt rumt, för det är lägre kvalitet på det som bevakas som filosofi än någonsin förr.

Förra veckan poserade Alexander Bard som neo-Nietzschean, och den här gången intresserade sig programredaktionen för norske metalsångaren Gaahls livssyn.

Man kan strax notera att norrmannen dömdes för misshandel så sent som 2002 och har oändligt mycket negativ norsk press bakom sig. Det här berördes knappt i programmet, som istället lät Gaahl förklara sig vara en homosexuell gud som får det han vill ha. (Samtidigt blickar han på sin homosexuella partner, meddelades det i programmet.) 

Att vi "alla är gudar under tillblivelse" sade redan Jesus, men utan att som nihilisten Gaahl förneka existensen av objektivt ont och gott. Tvärtom, idiotin i norrmannens tänkande är uppenbar. Finns ingen ontologisk spänning mellan Ljus och Mörker, är det meningslöst att ens röra sig med begrepp som "gud"! Den här utspökade norrmannen tramsar (transar?) bara. Att SR lägger programtid på röster av den här kalibern! Vilka låga förståelsehorisonter försöker de normalisera och legitimera?

Astrologiskt stämmer norrmannen väl in på de mönster för dels psykopatologi och dels homosexualitet vi redan hittat gång på gång på gång på den här bloggen.

Det kan invändas att de "syndrom" och "komplex" som avhandlas här är så pass få att de ofta dyker upp. Men med ett sensibelt sinne och ett långt minne som förmår bevara känslan av många horoskop, växer sakta insikten om att det existerar gestalter eller fantomvarelser.

Det är som skilda typer av "ande" korresponderar med vissa typegenskaper. Se Gaahls himmel: ännu en människa helt utan Sattva guna, så vitt man kan bedöma utan den tionde (men viktiga) observationspunkten, ascendenten.



Gaahl är före detta (?) satanist och det förvånar inte att hitta ett utpräglat horoskop i Vattenelementet i kombination med den sataniska axeln mellan frossande Oxen och skitande Skorpionen - och därtill den libidinösa och eggade Mars i orala Oxen. Det här drar starkt ner mot det inomvärldsliga, ja, mot diktens underjord, faktiskt.

Att Saturnus är fallen i kvinno- och psyktecknet Kräftan visar sig förödande här, eftersom det är fullmåne då Månens förmåga till djupare reflektion redan anses nedsatt till förmån för det (obetänksamma) utagerandets Sol. Men minns att den här Solen har Månen som disponent, samma kvinnliga själ som Gaahl i sin homosexualitet "bränner" och inte vill kännas vid! Hur sjuk denna själ är, inser man när Månen inte bara är bränd utan också under attack från den känslofattiga Saturnus.

Den sexuella depraveringen (eller emotionella trasigheten) indikeras förstås också av att den primitiva Mars - när den inte ägnar sig åt oral/anal njutning, attackerar Venus i Lejonet (ett manligt tecken). Vi har också som en del i det manliga homosexuella mönstret sett Saturnus fixering vid män (Solen). Här är ännu ett exempel på den komponenten.

Förstå att det här inte kunde blivit något annat än en svart ungdom i den svartsynta rockmusikens tecken. Den totala bristen på intellektuellt bearteande (Sattva guna) i kombination med en förödande låst typ av "sensationalism" (Eld och Vatten i sprakande konflikt) instämmer i detta.

Detta är ännu ett horoskop från den period 1974-75 med den sataniska axeln som i Sverige sett två självmord inom skådespelarbranschen. Här är det inlägget, och jag tror jag hittade fler särskilda öden från samma period, vilka jag redan glömt vilka personerna var.

Ett perfekt horoskop för att beskriva Vattenelementets, som jag kallat det, "naturliga patologiserande". Svart- och dödsmetall och besläktade grenar av rockmusiken drar verkligen till sig horoskop med djupa problem och precis som på idrottsarenan får dessa såriga människor en legitim plats att svetta ur sig den förgiftning som deras själar tog med sig in i livet. Ibland är det bara ett tidigare livs abrupta trauma som syns i nästa horoskop, ibland karma vara följden av en lång rad illa förvaltade liv. Synderna har hopats så att själen bara får "inresetillstånd" under de grövsta typerna av himmel.

Se inte dessa ting som orsak och verkan - att en "belastad" själ kommer under en belastad himmel är ett och samma skeende. Det är Livet, Helheten vi ser uttrycka sig.

Inga kommentarer: