Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 4 juni 2010

Lidande gettosångare & gay mördare (fallen Mars)


Se min resning! sade den sjuke och högg ihjäl sin manhora


Med anledning av den bisarra rubriken om en gayporrskådis som under filminspelning högg ihjäl sin manliga "motspelare" med samurajsvärd (AB), finns det åter anledning att fundera över hur sjuk sexualdriftens Mars egentligen är då den ligger "fallen" eller "debil" i Kräftans tecken.

När jag gick igenom 120 hbt-horoskop upptäckte jag att den antika tanken om ett problem med sexualiteten i Kräftans tecken faktiskt verkar stämma. Inte så att varje individ med Mars i den här placeringen är garderobsbög, men den hade en signifikant överrepresentation hos hbt-individer.

Det är faktiskt bara några dagar sedan jag noterade att homosexuella fotografen Elisabeth Ohlson Wallin - som skändade Jesus i sitt konstverk Ecce homo för något årtionde sedan - hade den här placeringen.

Jag har också misstänkt att Humanisternas ordförandes oförsonliga religionshat bottnar i en ännu inte outad homosexualitet. Många tecken tyder på detta - bl.a. ring i örat [1] under en period, inledningen av "ateist-tv" med Eva Dahlgren i intervjusoffan (en lyckligtvis nu glömd serie med uselt informationsvärde).

Via löpsedeln om samurajsvärdsmördaren bekräftas åter risken för psykologisk perversion med den fallna Mars.

*****

Givet att homosexualitet är ett obetydligt minoritetsproblem (1-4% av befolkningen - men vilket väsen de för, redan det ett tecken på patologi), är det fascinerande att påminna sig vad kombinationen av symbolerna Mars och Kräftan beskriver. Jag diskuterade saken bl.a. i inlägget om det förrädiska dubbelnaturen Kapten Klänning (nytt fönster), man här ska jag variera tanken något.

Mars symbol visar en pil som bryter sig ur en cirkel. Mars är initiativet, krigsförklaringen, Lucifers uppror i Gudsstaten - urtypen för själens trots mot sitt sammanhang och det påföljande syndafallet. Före den sexuella varelsen i vår värld uppkommer har det alltså hänt saker på ett annat verklighetsplan. Som psykologisk symbol indikerar Mars i härskarläge i Väduren tillkomsten av en ny, individuell person. Utbrytandet ur cirkeln är det nyfödda barnet som lämnar moderlivet och banar sig ut i världen.

Men vad när Mars förblir inuti Kräftans tecken - moderlivets symbol? Symboliken är kritisk! Individen lämnar aldrig skugg- eller drömtillvaron i den dolda värld av psykiska strömningar som vi kan kalla naturens dolda baksida, det stoff ur vilken upplevelsen av en konkret och "verklig" värld uppstår (Jordelementet). Mars, sexdriften, ligger kvar i ett ofött tillstånd, inne i den rena fantasins psykiska värld - i Vattenelementet.

Nu är visserligen Mars härskare i Skorpionen, ett Vattentecken, och representerar där den instinktiva fortplantningsinstinkten. Men den historien ska inte sammanblandas med den "fallna" Mars i Kräftan. I detta senare tillstånd ska vi först och främst tänka processen filosofiskt, med legenden om själarnas syndafall i åminnelse.

Som representant för rebellsjälarna som ville prova sina egna vingar och därmed per automatik stötte ut sig själva ur himmelen, "faller" Mars. Fallet leder själarna ner i den sub-lunära sfären - vår värld under Månen. Fallet är rakt ner under Månens inflytande och in i en livmoder i en kvinna: "Mars-i-Kräftan".

Att nu barnet fysiskt föds av modern spelar ingen roll med horoskop med denna placering för Mars, psykologiskt har dessa individer ännu inte blivit födda och tagit kontakt med sitt biologiska kön i detta liv. Minns: Kräftan representerar livet på "insidan", skyddade bakom murar, i hemmets hägn, nära mammas barm, etc. Likt Kapten Klänning smyger de runt bland mammas kjolar och identifierar sig med sin sexualitet enbart i den inre världen av föreställning och fantasi.  Mars är riktad mot själsminnena. (Kräftan/Månen = hågkomster, minne)

Det säger sig själv att varje själ som innehade en kropp av motsatt kön i sitt förra liv och sedan återvänder under denna fallna Mars, kommer att fortsätta fantisera samma typ av sexualitet som senaste. Mars-i-Kräftan kommer aldrig ut i verkligheten utan lever ut en dröm om sin sexualitet som inte längre matchar den nya inkarnationens verkliga omständigheter.

Här är vi då en av förklaringarna till diskrepanser mellan biologiskt kön och upplevt "psykiskt kön" som ibland blir så stark att själen stannar kvar i en inbilsk fantasi om homosexualiet. Men det är alltså i själva verket en lindrig psykologisk störning, som omvittnat om horoskopet.

Problemet blir potentiellt akut om man som porrskådespelaren Steven Hill dessutom baserar hela sin solära identitet och sitt dagverksamma liv - Solen - på denna inkrökta och tillbakablickande sexfantasi, med dess rötter i själens förflutna. Solen i Väduren disponerad av Mars i Kräftan är inte en höjdare!

Eld och Vatten skapar visserligen "sensationalism" - en glupande aptit på sinneskickar (båda tecknen tillhör lidelsens kvalitet, Rajas), men som jag kommenterade i inlägget om Ohlson Wallin - ligger Rajas nära helvetets eldar.

Man behöver inte gå till någon värld efter denna - vissa själar är förutbestämda för att bada i eldslågor och det sker i formen av ett liv på jorden. Ett sådant öde accepterade själen i Steven Hills kropp före sin födelse. Det framgår tydligt av horoskopet.


I termer av psykopatologi ger hans födelse i Austin, Texas, också en ytterligare intressant möjlighet: Månen (psyket) "fallen" i Skorpionens tecken och således baserad på en Mars som också är fallen! Nu går Månen över i Skytten strax före lunch i Austin, men jag menar att ett horoskop där båda Sol och Måne baserar sig på denna klena Mars stämmer perfekt med inte bara en homosexuell läggning utan också en inre psykologisk orenhet som slutar i mord. Den som söker lite på nätet inser snart att det homosexualitet är regeln när det kommer till världens värsta massmördare, och astrologin kan allt som oftast peka på var själens problem ligger.

Betrakta Steven Hill som återföddes som homo som "återbetalning" till lärdom för något tidigare liv. Tyvärr klarade han inte den här lektionen utan lade nu också ett mord till sitt karma. Nå, själen fortsätter återfödas tills den får ordning på sin föreställning. Eller också växer den organiskt så skevt att den kan be om nåd och "strimlas". Den återvunna själssubstansen blir då en ny själ, redo att infogas i något system, på jorden eller en annan dimension. Snacka om återvinning i kosmos!

Så remarkabel var i varje fall berättelsen som hypnoterapeuten Michael Newton lockade fram ur sina djupt hypnotiserade klienter under över 30 års arbete med tidigare liv-terapi. Fungerar det verkligen så? Vem vet.

Jag vet bara att jag var på väg att kasta den första boken jag läste av Newton, om och om igen. Allt verkade så extremt osannolikt, närmast barockt. Men så plötsligt återberättades en scen "från andra sidan" som var närmast identisk med en av mitt livs märkligaste drömmar. Då började jag ana att drömlivet kan vara en kanal över till andra sidan. Jag kände igen flera arketypiska motiv från drömmar jag haft.

De flesta på jorden är fullständigt absorberade av vardagens trivialiteter och drömmer drömmar färgade därav. Men ibland kan atmosfären klarna och drömmen öppnas inåt mot världar före den här... Det är när själen börjar nå någon klarhet den också blir varse sina tidigare liv, vilka är lagrade precis som minnena från det här livet. Från det själen vet sin historia gör den inte några snöpliga "homo-liv" längre, den blir inte förvirrad av sitt eget bagage. Den nivån hade emellertid homo-porr-mördaren Steven Hill inte nått. Inte än.

I en uppföljningsartikel säger AB, "Motivet till dådet uppges vara att Hill, som bodde i företagets lokaler skulle tvingas flytta ut." Mars i Kräftan = ångestattacker eller våld i anslutning till "kräftskalet", "hemmet", den egna zonen!


*****

Men inte alla som föds med Mars i Kräftan ringlar sig i "psykisk smörja", har crossdress-fantasier eller felriktad sexuell drift. När jag såg porr-homo-mördaren Hills lätt fåniga uppsyn gick det en ansiktsassociation genom min själ. Jag kom att tänka på en reggaeidol från tonåren - tonår som i mitt fall sammanföll med reggaemusikens gyllene år i mitten av 70-talet.

Till Sverige nådde bara uppenbara storheter som Bob Marley och Peter Tosh, men för den som sökte djupare fanns mängder av intressanta lokala jamaicanska kändisar. Ofta var produktionerna lågbudget, men den som lyssnade förbi den dåliga ljudkvaliteten kunde ändå höra själar som, givet bättre omständigheter än gettots, kunde ha blivit nya Marvin Gayes eller Curtis Mayfields.

En sådan lokal stjärna med total integritet, och numera viss kultstatus, var Cornell Campbell. Det var hans ansikte som jag associerade till när jag såg samurajsvärdsmördaren.

Cornell Campbell cirka 2000 och Steven Hill, nutid


Ännu ett fall av den fallna Mars i Kräftan och också denna gång spelar fallenheten en nyckelroll - Mars disponerar Campbells Sol i djupa Skorpionen.



Wikipedia hittar exakt rätt beskrivning på stilen och tonläget i sångarens klassiska produktion: 
Cornel has one of the sweetest falsettos of any Jamaican vocalist and uses it often to convey frustration, soul or despair.

Den här formuleringen gör att jag utan betänkligheter flyttar fram födelsetiden (som vanligt okänd) till åtminstone tio över sex på morgonen, lokal Kingston-tid, då Månen går in i sitt eget själsliga tecken Kräftan, och direkt både "kyls ner" och "inflammeras" av den massiva ogynnsamheten som rådde i detta tecken 1945. Den coola Saturnus anses skadad här ("detriment") medan Mars är helt och hållet "fallen"!

Går det alls att hitta en mer träffsäker placering för ett psyke, en själ, som i sitt allra känsligaste och mest sårbara läge falsettpiper med halvkvävd stämma om sin frustration (Saturnus, hämningar, begräsningar, underklassens mödor) och sin uppdämda (pga den hämmande Saturnus) ilska (Mars) över förhållandena inne i gettot?

Jag erkänner villigt att jag ser problemen i horoskopet men skulle inte ha kunnat säga om detta var en besinningslös galning eller, som det nu är, en djupt religiös människa! Jag noterar dock att "det onda" i själen (Kräftan) har två vägar att välja mellan: antingen kan svårmodet söka materiell framgång (Jupiter i Jungfrun) eller också gå via konsten, Venus.

Campbell valde det senare, men under perioder i sin karriär var han hantverkare av olika slag - så typiskt framgångsskaparen Jupiter i Jungfrun, de flinka händernas tecken! (Och naturligtvis gjorde han en cover på amerikanska hitlåten "If I were a Carpenter"!)

Visserligen representerar Venus också pengar, men hemma i härskarläge i Vågen, vill åtminstone jag gärna se hans musikalitet i den skeva störningen mellan Mars i Vatten och Venus i Luft. Den kvinna med den kanske vackraste röst jag träffat hade just den här märkligt skeva versionen av "förhöjd libido". Hon hade också ett väldigt brett register, från höga falsettoner och ner till skrämmande djup "mansröst". (Sorry, osäker på vad sopran, tenor och övriga termer står för.)

Exkurs. Jämför med en annan jamaicansk gettosångare, Vivian 'Yabby You' Jackson - det är exakt samma grundmönster/problem: "Kräfta" och "Jungfru" - tjänandet (Jungfrun) av tryggheten och något att fylla magen med (Kräftan). Se även Jamaicas nationalhoroskop, där samma primitiva basbehov målas upp via samma tecken! Abraham Maslow hade rätt: innan primärbehoven är fyllda kan en individ inte förverkliga sig på höge nivåer. Vissa zodiaktecken indikerar mer än andra "basbehov".

Är detta då det "friskaste" uttrycket från en fallen Mars vi kan räkna med - att man tar den här inre turbulensen till konstens värld (Venus i Vågen) och där uttrycker sin själs inre uppror över något misshagligt förhållande? Ja och nej.

Någon kanske minns ett för bloggen sällsynt stickprov på en idrottsperson när Charlotte Kalla vann OS-guld i skidåkning. Ännu en fallen Mars i Kräftan men ändå en strålande karismatisk människa, och synbarligen utan ett ont gry i kroppen!

Jag noterade i det inlägget hur hon själv beskrev sin tävlingsinstinkt (Mars, krigaren): att hon tävlade mot ett fantasi-jag i sin inre föreställning. Är detta inte exakt hur jag beskrev Mars i inledningen till detta inlägg, fast ur problematisk synvinkel, som ett libido som aldrig lämnar fantasivärlden och går i egentlig kontakt med en motpart i omvärlden? Man skulle kunna säga att Kallas inre fantasijag kan jämföras med en lesbiskt orienterad sexualitet, men här har den transponerats så att den genererar idrottsliga prestationer i "verkligheten"!

Tveklöst går det att hitta mängder av andra exempel på hur den fallna Mars i Kräftan gör ett prima jobb, bara den hittar ett sätt att kanalisera sin energi i något konkret göromål. Och ja, homoporr, får väl klassas som ett konkret göromål det också. Men arma själar som inte har något högre livsmål för det här livet på jorden! Vad i h-e har dessa varelser sysslat med i föregående liv för att fastna så ofattbart lågt på skalan för självförverkligande? Livet är bra underligt.

Men till skillnad från de fördömande formerna av religion ser själavandringsläran en väg ut även för dessa extrema syndare. Själarna måste dock själva vilja se och förstå sitt predikament. Vattenelementet, som står för så mycket psykisk distorsion, representerar omedvetna människor, sådan som i huvudsak domineras av värdkroppens instinkter. De är barn av biologin, inte av anden. De har ännu inte vaknat upp och blivit sina egna kaptener över skutan.


*****

Bonusspaning.

Jag måste peka på ett skivomslag från 70-talet med Cornell Campbell som idag är fullständigt politiskt inkorrekt. Men det beskriver perfekt hans olyckliga samling planeter i Kräftan:


Vad säger den här bilden? Jo, "Jag, Cornell, gillar att pryda mig med ett helt entourage av kvinnor. Kvinnor för mig är en dekoration som förhöjer min status. Ju fler desto bättre." (Jag noterar bara i förbigående den eländigt talanglösa omslagsartisten som helt sonika klipper huvudet av några av kvinnorna!)

Egentligen signalerar Campbells Måne + Saturnus iskyla mot kvinnor, eller en tendens att objektifiera dem. Mars motverkar förstås den här steriliteten med sin inre lidelse, och här kan man därför kanske hellre tala om sexfixering (Saturnus binder individens psyke - Månen - vid en enda sak: Mars). Minns vilken hans Sol är: utagerandet går via Skorpionen. I vad mån bromsar Saturnus i egenskap av moralist? Vet ej.

Det tog mig några år att inse att de här imponerande rastasångarna (inklusive Bob Marley) ofta bara var skitstövlar när det kom till kvinnosynen. Givet den svarta rasens slaveri i Karibien, där de vita slavägarna bröt sönder de svartas förhållanden så att männen blev kringdrivande "påsättare", har vi på omslaget idén om en trolös man som poppsykologin numera troligen skulle kalla en sexmissbrukare. Minns hur "sjukt" vanligt Vattenelementet är i samband med missbrukshoroskop av olika slag.

Sedan 70-talet har förstås de här poserna gått på export. Varifrån kommer uttrycket "han äger" (si och så)? Ett äckligt ord som visar hur långt åt höger, mot egoism, samhällsklimatet dragit. Män som äger sina "bitches" genomsyrar nu hela den svarta populärmusiken, som på det hela taget representerar en kollektiv psykisk sjukdom - eller själens skrik på hjälp att ta sig ur mönster den inte längre kan kontrollera.

Se ovan om att "vara kapten på sin egen skuta".

Tillägg 100606. Samurajsvärdsdramat fick sin upplösning. Läs här.

*****

Not 1. Wikipedia om symbolvärdet med början under 1960-talet för en homosexuell man i västerlandet att bära öronring i höger öra: "...piercing the left vs. the right ear alone has sometimes been popularly perceived to be associated with a particular sexual orientation. ... The left ear was reserved for piercing by straight men and a pierced right ear meant that one was gay."


9 kommentarer:

Falconer sa...

Ring i örat?! Nu får du väl ändå ge dig!

Seaward sa...

Fotnot adderad. För en som ständigt klagar på htb-studierna visar du prov på en nästan sanslös okunnighet.

Falconer sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

F, dina kommentarer är inte längre välkomna på bloggen. Det vet du redan.

Jag gav dig ändå en extra chans i ett sakligt genmäle, man att som du gör, i ren och skär negativitet hugga på och ifrågasätta varenda ord, är en så korkad användning av intellektet att dina inlägg är att betrakta som förfulande skräp.

Din eventuella mognad kommer inte att finnas dokumenterad i den här bloggens kommentarfält.

Falconer sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

For the record. Raderade inlägg innehåller ren smörja, som följande: "Stackars Siwert, så fort dina egna fel blottläggs så måste du tysta din motståndare och påstå att deras argument är meningslösa."

Unga homosexuella män verkar ofta behöva tukta sina själar för att uppnå åtminstone ett modikum av logik och fokus på sakfrågorna.

Falconer sa...

Tja, du kunde ju inte bekräfta mina anklagelser på ett tydligare sätt än detta.

Anonym sa...

Du är helt sjuk i huvudet

Anonym sa...

Vem F-N intresserar sig överhuvudtaget över vilka människor det är som agerar i gay-porrfilmer??