Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 28 maj 2018

SVT-Helin, maktens verktyg, låtsas kritiskt granska sin egen garderob
Orkar man ens kommentera detta? All tycks eniga om att svenska folket ska påtvingas det allt ogentligare "public service" via skattsedeln nu när galenskapen att deklarera en dator för att vara en tv inte gick så bra. Då handlade det om statens girighet och försök att komma åt licensskolkare, men nu blev det värre och handlar helt plötsligt om Överhetens anspråk på att äga gräddfilen rakt in i medborgarnas hjärnor!

För snart efter att de svårt propagandistiska svenska medierna tillsatt "faktakollare" (över parti- och tidningsgränserna)  som silar mygg och sväljer kameler, kommer så nådastöten: public services programchef - Jan Helin, vinstjägaren under åren på Schibsted-Aftonbluddret, ska nu leda ett program som granskar sin egen sort. 

En bättre illustration av EtablissemangsKorruptionen i Sveirge går det knappast att få.

För KORRUPTIBILITETENS PRINCIP, astrologins Vattenelement, studera åtskilliga äldre inlägg, fem av dem händelsevis med utgångspunkt i Jan Helins födelsedygn...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.