Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 16 maj 2018

Strömlösa Södertälje och den djävulska nymånen


Storstockholms Lokaltrafik meddelade att det var stopp fr.o.m. 8.57 så frågan är hur mycket tidigare Vattenkrafts transformator mankerade. Ritar man kartan med Södertäljes koordinater hittar man den fascinerande oppositionen mellan tryggheten-i-hemmet - Kräftans tecken i öster - och attack- och olycksplaneten Mars i exakt opposition. Hur exakt? 


Mitt astrologiprogram ger 6°55' av Kräftan i öster (sjunde graden) medan Mars befinner sig i 7°55' Stenbocken. Detta är det omvända förhållandet till brittiske astrologen Charles Carters "triggeravstånd" på 1 grad. Ascendenten rör sig betydligt snabbare än slöa Mars, och här har den alltså hunnit förbi exaktitud med precis en grad. Frågan är alltså hur mycket tidigare olyckan slog till för att SL skulle rapportera strömlöst 8.57?

Oppositionen är EXAKT klockan 8.50 så ytterligare tid för "triggeravståndet" verkar ge för långt dröjsmål i rapporteringen. SL bör snabbt ha noterat frånvaron av ström och meddelat resenärerna. Kanske är även 8.50 till 8.57 ett för stort intervall. Hur fascinerande PRECISION än är, så är den här jakten på det exakta kanske mer ett uttryck för den teknokratiska sjukdom västerlandet slavar under. (Mycket riktigt hade Charles Carter precisionsdårskapens ascendent Jungfrun stigande i öster, så typiskt för en som letar och tycker sig finna ett exakt "triggeravstånd".) I antiken hade stjärntydarna istället fokuserat på större Gestalter än att jaga precision i enskilda siffror, inte minst eftersom mättekniken inte var värst utvecklad...

Den här oppositionen AC/Mars uppstår flyktigt varje dygn men oavsett vilka ytterligare faktorer som måste beaktas, är det fascinerande att se Mars tydligt är på plats när det väl är tid för Olyckan. 

Att Mars disponeras av Saturnus vid denna tid i 6e olyckshuset indikerar en allmänt svår tid med ett övermått av sammanbruten trygghet på hemmafronten (Kräftan i öster), men Swish- och Nordea-krascherna de två föregående dagarna tyder på att den diaboliska nymånen kan ha med saken att göra... 

I det tidigare inlägget om denna nämnde jag inte att Satansstjärnan ju angriper nationalhoroskopets olycksbringare Mars i början av Oxens tecken, några grader från den punkt där nymånen inföll. Betänk då vilken katastrof som skulle kunna ha frigjorts av Djävulen i Sveriges innanmäte om nymånen infallit gradexakt på nationens måndisponent Mars!

Horoskopet för Södertäljes grundande har jag inte, men man kan misstänka att denna industrikommun har kopplingar till Satans stjärna och arbetsOxens tecken, liksom Sverige i stort.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.