Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)



fredag 11 maj 2018

Den hedervärde iranske presidenten


Direkt efter föregående inlägg om Donald Trumps illa överlagda mellanhavande med porrmänniskan Stormy ser jag SvD citera Irans president Rouhani: " Iran är ett land som står fast vid åtaganden och USA är ett land som aldrig lever upp till sina". Ska vi leka borgerlighetens "faktakoll" och se hur den iranske juristen och prästen har det med sin trohet mot de gudomliga principer som reglerar hela universum?

Intressant nog visar sig direkt en koppling till förra inlägget och Rouhani, fast född långt före Trumps senaste nemesis Stormy visar sig ha samma för Trump ödesdigra moralplanet Saturnus tjong mitt i trynet. Både porraktrisen och presidenten har gränsdragaren Saturnus i Lejonet,  vilket ger en "kronisk" irritation i Trumps ego-liv. Är det något det egenmäktiga Lejonet inte gillar, så är det den bindande ("avtalsenliga") Saturnus!

Inte underligt att Trump upplever ett irrationellt hot från Iran - Saturnus antar här rollen av Liemannen, precis som Stormy Daniels nu "kroniskt" kommit tillbaka för att kräva sin rätt mot Trump. Detta är således vad Trump FRUKTAR med Rouhani som Irans ledare och försöker därför "proaktivt" knäcka landet och tvinga det till underkastelse. Sannerligen, Trump är vår tids Store Satan och Sverige lallar halvkvävt med på den Mörka sidan. Svenska folket förstår inte ens att det är de gamla perserna som är de goda grabbarna i det här spelet, islamofobin hos svenskarna är lika stark som hos Trump!





Det är fascinerande hur även ett enkelt solhoroskop för Rouhani (Solen i 1a huset, passar särskilt ledare) ger en illustrativ kontrast till Stormy Daniels karta. Där horan-för-pengarna hade avsevärda problem med sin Gränsdragare - den var "dubbelt ond" för hennes lycksökande Skyttascendent, där visar sig istället iranierns balanskonstnär Vågen ha stor glädje av stabilisatorn Saturnus! Med Vågen i första huset blir Saturnus en "verksam välgörare" och när den sedan befinner sig i 11e idealhuset och därifrån kontrollerar Solens "vågiga vinglande" får vi bilden av just en människa som HEDRAR AVTAL, en rationell människa som till skillnad från Trump och hela USA låter sig ledas av anständiga principer! 

Saturnus kan indikera kulturellt betingad moral, och därmed uttrycka olika koder i olika länder. Undantaget är när Saturnus är tillfällig ägare i det 9e huset för universell dharma, då den också betecknar den tidlösa morallag - rätt och fel ur den gudomliga intelligensens perspektiv - som denna mer eller mindre tydligt skymtar fram i nationers och kulturers rättsuppfattning.

Och det är tur att Saturnus står som den gör, för Rouhanis karta innehåller också flera svaga punkter, inte minst ledarens eget soltecken: en mild Våg-Sol avviker en hel del från en normal "karismatisk" ledarfigur. Dessutom är Solens disponent, kvinnoplaneten Venus vekt placerad i 12e huset för världsliga förluster. Men bara tio sekunders skummande av Wikipedia visar att denne Irans SJUNDE PRESIDENT (Vågen = 7e tecknet) arbetar för att ge kvinnorna i landet en bättre plattform. Det är således den goda patriarken Saturnus i ledarskapets Lejon som arbetar här, och den söker lyfta ut kvinnan/Venus ur den "onda daimonens " grepp. 

Värt att notera är att i det här horoskopet - till skillnad från i horans Stormy Daniels - är Venus en alltigenom god (om än svagt placerad) planet. Visst är det paradoxalt: landet och den muslimska kultur svenskar älskar att hata och demonisera leds av en god man som vill kvinnans bästa. Svenskarnas favoritland USA har nu en hora-för-pengarna på förstasidorna. Och amerikanerna och troligen snart också svenskarna (efter DN:s pr-drev) älskar henne. Vad säger det om obalansen i världen? Väst har helt tappat kompassen och vår kapitalistiska och ärelösa kultur är beredda att höja till skyarna precis vad som helst, bara det är "lönsamt". Den bristen på intellektuell urskillningsförmåga kommer att straffa sig lite längre fram på västmakterna väg mot framtiden...

2 kommentarer:

  1. Jag ser att Rouhani är född samma dag som mediet Terry Evans. Eventuella paralleller överlåter jag åt dig att dra...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant! Jag har sett Evans "in action" ett par gånger och han verkar vara en hedersman, vilket ju var poängen här. Medialitet verkar ju lite drömsk, men det faktum att Rouhani förenar tankeskärpa med religion visar ju att inte minst det anti-religiösa Sverige målar upp motsättningar som bara är fantasmer i den orena folksjälen...

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.