Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 6 februari 2018

Språkkverulans

Och till skillnad från de traditionella stuntpersonerna så var det Steve McQueen själv som satt bakom ratten under samtliga tagningar.

Svenska skolans sammanbrott under kapitalistisk profitmentalitet syns mer och mer för var dag. Dagens medier är faktiskt inte värda en prenumeration eftersom man jämte sakinformationen också tvingas slita sitt hår över allt galnare meningsbyggnader.


Här, i Expressen, börjar skribenten språkvidrigt meningen med "och" då denne, sannolikt i missriktad omsorg med de lässvaga, klippt av en längre tanke till två korta men istället lär ut dålig grammatik.

Därefter avslöjar skribenten på allvar sin egen svaga grammatiska kunskap. Meningen som sådan är obegriplig, även om mänsklig intelligens kan kompensera för den usla svenskan och förstå innebörden.

Detta är vad skribenten faktiskt säger:

TILL SKILLNAD FRÅN STUNTMÄNNEN ... SATT HUVUDROLLSINNEHAVAREN SJÄLV BAKOM RATTEN.

Så var någonstans befinner sig en stuntman om inte bakom ratten under en dramatisk biljakt? I bagageutrymmet? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.