Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 februari 2018

Det horribla företaget

Jonas Sjöstedt hötter näven i öppet brev i SvD med all rätta mot den fullständigt vridna attityd som råder inom landets största skolprofitör, Academedia. Hade vi haft en kultur av självmordsbombare i landet skulle deras huvudkontor vara bortsprängt för länge sedan, det är jag säker på. Så monumentalt är nämligen Profitörens svek mot barnens framtid och all anständighet.

Jag kan livligt föreställa mig att företagets "kommunikationsdirektör" varit aktiv i det här försöket att belägga de anställda lärarna med munkavel och ska här göra ännu ett av bloggens sällsynta avsteg från normal astrologi. Jag väljer att utifrån födelsedagen för personen ifråga upprätta en karta för den arketypiska kommunikatören, babyloniernas Nebo, grekernas Hermes, romarnas Merkurius. Låt oss se vad slags kommunikativ "gåva" som skapar demoni av det slag Academedia ägnar sig åt!



Naturligtvis är det Mammons röst som hittat en passande värdkropp! Merkurius i Oxen är visserligen en "verksam välgörare" med tecknet i 1a huset. Överhetens eller Husbondens Saturnus äger 9e huset för det Högsta Goda så det vore väl konstigt om inte Merkurius blev en trofast och lojal springpojke för en sådan här världslig dominant. 

Men den observante har redan sett korruptionen i just den här kartan: Satans huvud (den onda stjärnan Algol) angriper omoralens Mars, som redan den är en styggelse för Oxen-i-första. Vi har med andra ord en fullständigt omoralisk brottsmentalitet som sprider sig som ett gift genom hela första huset och, naturligtvis, förgiftar Merkurius. Hur välgörande är intellekts- och kommunikationsplaneten nu?

Det blir värre. Av skäl som bloggen nystat i tidigare är inte ens Oxens härskare Venus på tecknets sida när det ockuperar 1a huset, Venus förvandlas till en verksam illgörare och här om någonsin stämmer den romerske tänkaren Plotinus föraktfulla tal om Afrodite (Venus) som en hora i det ögonblick hon vänder blicken bort från den Högsta Himmelen och ägnar sig åt låga, materiella ting. Detta är sjukt tydligt i horoskopet eftersom den "verksamt onda" Venus här gått ner sig i det näriga Vattenelement bloggen noterat som kapitalismens perfekta symbol. Principlös och girig - se nyliga inlägget om Platons kritik mot tomma och hungriga människor (och stater) som söker "livets guldkant" för sig själva - entiteter utan ett spår av filosofi eller moralisk ryggrad i sig.

Och spiken i kistan för den här varianten på den arketypiska kommunikatörens degradering ner i den hungriga och ärelösa lägre världens intressen är nog att Kräftan fyller grundskolans 3e hus - ett ytterst passande hus/livsområdet! Det kan tilläggas att nuvarande kommunikationsdirektören en gång skrev om vin i, jag tror det var Expressen. Så den låga, ständigt tomma och därför ständigt hungrande fallna Naturen tycks ha följt henne genom livet. Bara nu, för Academedia, är skammen total. 

Själar kan rädda sig så länge värdkroppen har puls och sinnet förmår tänka i sanning. Hon skulle kunna lämna verksamheten och börja städa toaletter en tid medan hon funderar på vad som utgör det goda livet. Men inför många horoskop kan man fråga sig: har alla verkligen potentialen att vakna ur sin världsliga druckenhet? Är inte tvärtom vissa så fallna själar att de är här bara för att göra sina sorgliga livsinsatser för att ett större spel ska kunna driva oss mot, nu närmast Vattenbärarens tidsålder? 

Den annalkande höjdpunkten för mänskligheten syns i kommunikatörshoroskopet som en genuint falsk Vattenbärare och den onda rika elitens signum klistrat i det 10e huset. (Jupiter är ytterligare en "verksam illgörare" för Oxen-i-första). Direktören har ägnat sig åt PR i säkert tjugo år och tycks inte längre kunna backa ur influencerfalsariet. I ett tidigare PR-företag där Academedias Hummerskog arbetade fanns etiska riktlinjer för vilka jobb (eller produkter) man tog sig an eller avböjde. Sedan den tiden tycks "kommunikationsdirektören" ha förlorat sin moraliska kompass. Hon kränger just nu det mest generande usla som någonsin uppstått på svensk mark! Profitera på de smarta barnen och lämna alla andra åt sitt eget öde. Fatta.


Tarotkoret Månen - är det en
HUMMER som cancerogent
smyger sig in i de redan
mångalna offren för den
sublunära, vegetativa och
vinstjagande själen?


Vad horoskopet beskriver är potentialen till en Satansdriven och genomkorrupt kommunikatör och om så helt renons på äkta förståelse av Jupiter som godhetens och välviljans faktor (Jupiter/Zeus: allt gott åt alla). I det här horoskopet handlar Jupiter bara om att expandera den egna ideologin till varje pris och köra över andra med sin "bild" eftersom 10e makthuset har något antidemokratiskt över sig. (Intressant nog kallar hinduerna tionde för ett "upachaya-hus", ett "förbättringens" hus, vilket innebär att makt inte nödvändigtvis behöver degenerera på det sätt Academica här visat prov på.) 

Hennes karta är faktiskt illustrativ för hur illa Sverige fungerar under våra år (2002-2020) under den onda demonen Rahu som perverterar nationens 3e kommunikationshus! Kommunikationsdirektörens karta innehåller Rahu med den onda Venus i 3e huset... Dessa är observationer av en astro-logik som ibland närmar det sublima i sin tydlighet.

4 kommentarer:

Susanne sa...

Så lustigt att du gör hänsyftningar till humrar! Jag läste nämligen en intressant ledare av Daniel Swedin i AB idag som är rubricerad "Hummerhögern vill att du ska stå rakt" som handlar om en psykologiprofessor i USA - Jordan B Peterson - som gör liknelser mellan hummerns och människans nervsystem. Eftersom båda styrs av serotonin är alla hierarkier i mänskliga system biologiskt naturliga, är hans tes. En sådan måste man ju bara kolla horoskopet på - och se om han är kräfta, tänkte jag, för det vore ju passande. Nu är han visserligen soloxe, men disponenten venus ligger i kräftan med Rahu. Och här kommer ytterligare ett samband med ovanstående inlägg: Han är född bara en knapp månad senare än "Hummerskog"! 12/6 1962. Det är dessutom en hårt ansatt kräftvenus, för han har både mars och saturnus i attack mot den. Och hur passande är det inte med Stenbockssaturnus med Ketu som opponerar RahuKräftan när man läser att han "avfärdar samhälleliga strukturer. Det finns inga maktordningar att bråka om eftersom vi är typ kräftdjur."
Jag antar att du inte läst Swedins ledare eftersom du inte kan läsa Aftonbladet längre? Men jag tyckte det var så förbannat bra skrivet att jag 'textiserade' den åt dig, så varsågod: https://www.textise.net/showText.aspx?strURL=https%253A//www.aftonbladet.se/ledare/a/4dEype/hummerhogern-vill-att-du-ska-sta-rakt

Seaward sa...

Jag kan läsa AB, men avstår f.n. pga. deras utpressning/krav på att få annonsflimmer i ögonen. Tillräckligt mycket samhällskritik för dagsbehovet genom debattartiklar i Bonnierstidningarna!

Min avsiktliga felstavning för att anknyta till den lustiga kräftaallusionen på Tarotkortet fick extra dimensioner av Swedins ledare - intressant! Faktiskt cirklar den som du såg kring exakt samma "arketypiska" motiv. Kräftans undergivenhet (gentemot komplementära hierarkisättaren Stenbocken i en helt naturalistisk Vatten/Jord-axel) ses också hos flip-flop-politikern Stefan Löfven, och din upptäckt av professorns problematiska Kräfta är en kuslig parallell till inläggets horoskop, om man backar bort från "Merkuriusperspektivet" och återvänder till funderingar över Näringssjälens brist på moralisk halt. För det är ju det som verkar bäst förklara "marknaden" och hur ett monstrum som Academedia kunnat blomstra på svensk mark. Tack för denna bonusspaning som på arketypernas kusliga sätt samklingar med huvudspaningen och visar problematiken hos det sekulära samhället som vänt Övernaturen ryggen.

Susanne sa...

Ja, kusligt var ordet - desto mer eftersom "Hummermannen" och hans idéer tydligen har stort inflytande - enligt Swedin firad föreläsare och Youtubestjärna med bästsäljande bok, och enligt NY Times en av Västs inflytelserikaste intellektuella.

Seaward sa...

När jag skulle spara Petersons födelsedag var det redan på plats. Han figurerade flyktigt på bloggen ganska nyligen, i ett inlägg jag som vanligt glömde direkt efter publicering:

http://siderisk.blogspot.se/2017/12/den-identitetspolitiska-motstandaren.html

Jag ser direkt en mening i den texten, "titta nu på psykologiprofessorns kommunikation...", som direkt återknyter till frågan om vad (eller vilka värderingar) man kommunicerar...

Skulle jag leta upp alla korskopplingar bara inom bloggen, skulle varje nytt inlägg ta en evighet och mycket av den ruschiga impulsen gå förlorad. Dessa är "ögonblickets reaktioner" på aktualiteter. Vem vet, kanske någon i framtiden hittar till all denna bråte och via en superdator systematiserar den och finner andra eller än tydligare arketypiska grundstrukturer...

:-)