Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 20 januari 2018

Västvärldens pågående självmord genom "IT-produktivitet"Under promenad stirrar en sociopatiskt leende läkare mot mig från en annonspelare, samtidigt som säljtexten förklarar att 60% av alla läkarbesök nu kan skötas "digitalt", dvs. genom företagets app. 

Bilden ovan är så nära man kan komma reklampelaren när man söker googla denna siffernissens och teknokratfascistens våtaste dröm: att automatisera bort merparten av alla jobb så att fåtalet kan behålla svindlande vinster för sig själva. Samma underart av människor brukar i allmänhet uttala sig negativt om medborgarlön som en lösning för alla de människor som inte ingår i det IT-tyranni som redan genomförts om man ser till hur osjälvständiga, själviska och dysfunktionella människor redan blivit av mångårigt mobilinnehav.

Jag menar det! Det går knappt att kommunicera meningsfullt med folk längre eftersom deras tid är så "värdefull" och alla blivit paranoida för att tänka mer än one-liners att sprätta iväg i textmeddelanden. Genom IT och JIT-filosofin ("just in time" - en term från marknadsekonomin) droppar folk in och  ut, byter planer med tio minuters förhandsvarning och saknar helt hyfs för de gamla "verkliga" umgängesformer som nu seriöst kollapsat. Det låter som jag umgås med samhällets mest odisciplinerade slum men detta är inga lågpresterande dropouts utan just "effektiva" och liberalt sinnade, urbana storstadsmänniskor. De verkar leva i ett flyktigt nu och drivs enbart av sina egna ögonblickliga behov.

Detta förklarar den dystra rubriken: västcivilisationen kommer att gå under mycket snart (inom två generationer) till följd av kapitalismens allians med informationsteknologin. Den själviskhet som alltid funnits i den västliga kulturen har nu spunnit bortom all kontroll genom snabb JIT-IT som kräver mindre hjärna och planering av folkflertalet i kombination den fula liberalismens hat mot alla former av kontroll och organisation av ett ännu svårt omyndigt människosläkte. Frihet för individen och inga förpliktelser alls mot ett samhälle som i vilket fall som helst håller på att rasa sönder i krig mellan "de som har" i gentrifierade områden och "de som inget har" i gettofierade förorter. Löfvens genanta velande om militär ska sättas in eller ej mot urspårade förorter följer på pricken den här bloggens "överdrivna" svartsyn om en kapitalism som är i grunden så otjänlig för människosläktet att den kommer att förinta sig själv efter att ha slagit sönder samhällen och länder i Väst.

När jag googlade efter firman som i rovkapitalismens anda sökte onödiggöra merparten av världens läkare för att själva roffa åt sig alla intäkterna upptäckte jag att det sociopatiska leendet på annonspelaren inte var någon annan än "chefsläkaren" för appen Kry. Kanhända är han själv och bisittande "specialisten" i allmänmedicin de ledande figurerna i företaget. Det ger en känsla av de 0,1% som för närvarande äger alla pengarna och hur nya små strebers som gärna skulle vilja vara med i den klubben ser ut... Det är tveksamt om någon av de här figurerna avlagt den Hippokratiska eden - de ser ut som typiskt nattsvarta och inte så lite slemma profitörer i det numera profitstyrda Sjukvårdssverige. Vi är verkligen landet som spårade ut först i Västeuropa!


Under googlandet efter de 60% av alla läkarbesök som appen Kry lovar sig kunna utföra "digitalt", hittade jag en passande sifferexercis signerad den globala företagskonsulten McKinsey (ett av den ontologiska Ondskans viktigare verktyg i detta civilisationssammanbrott).

Klicka för läsbarhet

McKinsey-grafen avhandlar hur många procent mänsklig arbetskraft de kapitalägande kan tänka sig att hyvla bort i den Sköna Nya Värld som snabbt håller på att ta form. Det som i Sverige klantigt döpts till yrkenas "robotisering" kallas på engelska "automation av arbete", vilket är mycket bättre. Många arbetstillfällen försvinner inte till följd av skräckinjagande fula robotar utan genom osynliga algoritmer som snurrar inuti datorer och utför kalkyler vanligt folk förr ägnade sig åt fast oändligt mycket snabbare och felaktigt bara då it-fascisten som tänkte ut algoritmen tänkt fel. 

De skakiga svenska banksystemen måste vara skapade av landets sämsta it-fascister, vilket gör att man kan undra hur det är ställt med det "svenska it-undret" från förr. Min gissning från Stockholms gator där jag hör mer diskussioner på engelska än svenska numera är att ondaste företagen numera helt förbigår svensk arbetskraft och direktrekryterar spetskompetenser från andra länder. Resultatet blir engelska som kontorsspråk och så generande usla platsannonser på svengelska att man undrar hur långt bort Undergången ligger.

Senast såg jag ursvenska Vattenfall skriva en platsannons till hälften på svenska och till hälften på engelska - och vilken bedrövelse det var. Det går inte att söka jobb till sådana här arbetsplatser eftersom platsannonsen uppenbarligen är ett första varsel om nivån hos alla inblandade. Är det något jag avskyr är det språkförbistring (och där är jag helt enig med stockkonservativa krönikören Johan Hakelius). 

Bättre en något lägre ambitionsnivå hos företaget men på fullgod svenska, än svenska företag som siktar högt men inte kan kommunicera subtiliteter. Ska de tillverka något mer än pinnstolar kan det sluta riktigt illa - som det vidrigt urspårade stockholmsprojektet Nya Karolinska visat där en "Boston Consulting Group" tycks ha piratat hela verksamheten på sitt arroganta amerikanska och sjukligt profithungrande sätt. Sverige håller just på att säljas ut till USA och det innebär att vi kommer att importera deras fattigdom i medelklassen även hit. Titta bara på embryot till denna fruktansvärda utveckling i Sverigehoroskopets intima koppling mellan 5e husets ledare och "utlandshuset (nr 9) där femtehusägaren Saturnus ("kontrollören av de intellektuella/materiella resurserna") befinner sig. 

Min prognos utifrån en hinduisk metod blir att Sverige mellan 2020-2035 kollapsar när bubbla efter bubbla går sönder och hela befolkningen inser att det goda Sverige inte längre finns. Sedan, när Saturnus planetära cykel sätter in, då deltar vi - skyldiga som synden - på USA:s sida när den döende Satan startar Tredje Världskriget. Där är undertecknad med all säkerhet död, men kan åtminstone trösta med att inte ha satt några svenska barn till världen eftersom dessa står på tur att skörda landets kollektiva och kolsvarta karma!

Se även en något annorlunda (och lika spekulativ) vinkling i Sveriges undergång 2020-2055


*****

Kunde naturligtvis inte avhålla mig från att leta upp de "digitala" läkarna för att se om några intressanta astrologiska signaturer visar sig... Kry visar sig nu bara vara ett produktnamn lanserat av något it-företag som kallar sig Webbhälsa AB. Naturligtvis är horoskopet för dess grundare och vd mest intressant att studera.


Naturligvis infrias alla misstankar om det nya själlösa och helvetiska Sverige i händerna på löjligt unga IT-fascister! Den "mogna" läkaren är bara en front för en fjunig liten IT-enteprenör född 1988 som driver detta geschäft. Och svenska politiker förstår ingenting av vad som håller på att hända med Sverige - eller också applåderar de denna utveckling! 

Löfvens förbannade kackel om "innovationer" är precis vad det här handlar om. Ett halvdussin läkare (i bästa fall) inhysta som en patetiskt help desk-support på något förbannat it-företag. Help desk-folket är de där som ingenting kan utan bara slår upp de allra enklaste svaren vid frustrerade supportsamtal och ibland låter som papegojor eftersom de bara kan upprepa svaren på de allra enklaste och vanligast förekommande problemen. Inga mänskliga möten med patienten alls för dessa help desk-doktorer, bara digital kommunikation med trasiga människor "out there". Västmänniskans undergång är nära.


Teknikalia

Webbhälsans grundare är en typisk it-människa, Solen och kommunikationsteknikens Merkurius i Luftburet härskarläge (Tvillingarna). Men notera hur hans plan som solär handlingsmänniska ser ut: i tionde huset för makt och position i samhället ser vi Olyckan (Mars) i det distinkt hälsorelaterade Fiskarnas tecken. Mars angrepp mot soltecknet föder en plan om att profilera sig i hälsofrågor. (Fiskarna relaterar naturligen till 12e huset som står för samhällets olycksbarn och inrättningar som t.ex. sjukhus eller i det här fallet närmast vårdcentraler.)

Det fula ligger nu inte här utan just i 12e huset. Eftersom Tvillingarna är budbärarnas symbol, ja, t.o.m. änglar som kommer från en högre värld till människornas värld, FÅR INTE DENNA TYP BEFATTA SIG MED PROFITTÄNKANDE. Ängelns uppdrag skulle genast korrumperas! Därför är Jupiter en verksam illgörare för alla horoskop där kommunikationens Merkurius äger 1a huset. Ju mer man analyserar den antika formen av astrologi, desto tydligare blir det att kapitalismen och vinsttänkandet är en styggelse och en sjukdom i mänsklighetens föreställningsvärld. Bara några få och väldigt låga själar skulle komma på sådana tankar. Samtidigt föddes idén om att bunkra upp resurser ut den tidiga människans prekära situation på planeten. 

Men att ha skapat en hel civilisation som bygger på att den som bunkrar upp mest på andras bekostnad har rätten att diktera sitt beteende som normalitet, det är enbart sjukt. Hinduisk astrologi tycks långt mer medveten än den västerländska grenen om hur en själ kan gå ruskigt fel (under sina många liv) och tills sist återfödas under ett sånt mardrömshoroskop som t.ex. Adolf Hitler föddes under. (Den som inte använder den sideriska zodiaken kan inte se hur makalöst usel Hitlers födelsehimmel är! Det sägs att barnet inte ens andades vid förlossningen men att läkaren fick liv i den blivande rasisten och massmördaren...)

Se nu hur de stora och lätta pengarnas Jupiter står konfigurerade i vårdprofitörens horoskop. Värsta tänkbara angrepp från den falske Satan som inifrån det 12e huset (nu som "det undermedvetna") viskar med Satans metalliska och falska röst (digitala röst?) att här finns stora pengar att hämta - "följ din ingivelse du förtappade lilla själ". Och själen följde och föll. Och Löfven-Sverige bröstar sig om landets alla "innovationer" utan någon som helst värdeskala bortom Penningens.

Utifrån vårdprofitörens Sol-i-första blir det tyvärr också en akut brist på rättrådighet att ha Olyckan (Mars) som både naturlig illgörare och här också verksam illgörare OCH i det makthungrande 10e huset. Det är inte så enkelt som att personen kommer att själv vara med om en sjukdom och därefter föda idén om att "digitalisera" husläkarbesöken. Nej, utifrån handlingsmänniskans perspektiv (det solära), vittnar en så prominent Mars om UTTALAD ONDSKA som påverkar såväl individens intelligens som viljestyrda val! Detta är med andra ord en mörk ängel, en mörk kommunikatör, trots en mängd planeter i Sattva guna (Ljusets kvalitet). Som bäst kanske man kan säga att det är väldigt mixade intentioner, inte alls så ärbara som reklampladdret låter påskina.

Det är bara att hoppas appen inte blir någon framgång. Folk är värda något bättre än billiga digitala kopior av verkligheten, skapade enkom för att några få ska kunna berika sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.