Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 januari 2018

Vänstertidningen ETC:s vd om ekonomisk ojämlikhet


Saruman kunde ha varit ljus men valde makten...

I ett av bloggens mer inopportuna inlägg, om mordattacken på nihilistiska franska satirtecknare 2015, nämndes tidningen ETC:s vd Andreas Gustavsson. 

Astrologin bekräftar den rättfärdiga vedergällningen i Paris (januari 2015)

Till följd av en genommaterialistisk världsbild kunde AG inte ens i sin vildaste förställning se någon ursäkt för att ta lagen i egna händer och mörda ikonoklaster och folkuppviglare av grövsta sort. Till följd av samma tankebegränsning kan samme Gustavsson några år senare, inför en chockerande samling siffror på den skenande ekonomiska ojämlikheten i västerlandet, bara moloket konstatera att "snart går något sönder". 

Artikeln är en excellent referens eftersom han samlar de nattsvarta siffrorna på hur de rikaste av de rika plundrar folket utan att politikerna ens verkar intresserade av att ingripa med hårdhandskarna! Tänk bara i Sverige på sillmjölken Stefan Löven eller demonen Ulf Kristersson - de enda alternativ svenskarna bjuds inför valet - och AG:s resignation blir genast begriplig. Den förre aspirerar på landsförräderi, precis som sin föregångare Reinfeldt, och den senare har redan en historia som bevisar vilket kräk till människa det rör sig om.

Vid attentatet mot satirtidningen noterade jag att Gustavssons horoskop domineras av passionens kvalitet - Rajas guna - och jag har vid många tillfällen förslagit att denna typiska mänskliga erfarenhetszon är en illusionens värld. Och just därför är alla med åtminstone något intresse av maktpositioner så snabba med att förklena och förklara Striden mellan Ljuset och Mörkret som en barnsaga eller en överförenkling. I själva verket är valet mellan det Goda eller det Onda den enda frihet människans själ har. 

Bara duperade dårar i passionens grepp skulle kunna inbilla sig att valet av köksinredning eller tapetmönster är ett uttryck för verklig valfrihet. Varenda svensk som tar billigt flyg till utlandet står på Mörkrets sida och gör sig delaktig i det kollektivt onda karma Sverige som nationell entitet håller på att samla ihop. Ja, något kommer att gå sönder här, och varför AG i sin artikel inte följer upp rubriken beror naturligtvis på att han inte kan diskutera sådan terror han för några år sedan fördömde och förklarat vara ett oursäktligt vansinne. Hur kan man hamna i en sådan bakbunden position?

När jag återvänder till vd:n för denna vänstertidning (bara ordet vd i samband med vänster upplevs fel, som ett medgivande att västvärldens demoni, kapitalismen, kontrollerar ens tankar och handlingar), ser jag mer än bara ett övermått av lidelse. Herregud, horoskopet vittnar ju om passion för den Mörka Sidan! Hur ska bloggaren nu trassla sig ur den här knipan - så här brukar ju horoskop på den politiska högersidan se ut, och då skoningslöst kritiseras för bristen på kopplingar till Ljuset som enbart ger en tanke fördomsfri nog att kunna skymta sagda ljus i tunnelns slut...



Det är väl bara att medge (vilket jag gjort ett antal gånger redan), astrologin på en rätt ytlig nivå lånar sig utmärkt för hårdvinklingar och polemik eller satiriska eller sarkastiska kommentarer! Men då och då dyker det upp en individ med ett nattsvart horoskop som förefaller se problemet utan att själv marknadsföra demonin och okunskapen som bör i Mörkret. AG, vd till trots, och siffernisse!, är uppenbarligen en av dessa. 

Och intelligenshoroskopet med Solen i 1a huset tyder på att LIDANDE (Rajas guna) faktiskt framföder någon slags högre medvetenhet och orättfärdigheten i världen. Att placera Solen som 1a husfaktor och sedan kalla horoskopinnehavaren intelligent, är naturligtvis bara korkat. Med den solära intelligensen i fokus måste minst ett steg till tas, även om alla metoder som saknar bas i en känd födelsetid som bäst är spekulativa. I det här fallet söker man budskap kring Solen/intelligensen genom att gå till dess naturliga hus, det 5e för själens goda karma och kreativitet. 

För Vattenbäraren i 1a, ett intellektuellt Lufttecken som omfattar mänskligheten som helhet. Inte för inte kallades ju tecknet Den Väldiga i Babylon, vilket sannolikt syftade på samma som hinduerna menar med sitt begrepp Purusha, på Gud i sin immanenta aspekt, på Guds osynliga närvaro i universum som dess urgrund, dess underliggande systematik. Dvs. Gud i världen är alla de naturlagar vi känner till och oändligt mycket mer som människoarten aldrig under sin existens kommer att förstå sig på. 

Judarna tycks också haft del i samma föreställning men valde namnet Adam Kadmon, den kosmiska Människan, eller arketypmänniskan. De enskilda jordmänniskorna är alla instantieringar av Gud eller den himmelska urmänniskan, vår ultimata anfader, och medan västerlandet tidigt 1900-tal var extremt inskränkt och villa hålla "de gamla grekerna" som något unikt, vet forskningen idag att Platons tankar är uppenbart lånegods från äldre, österländska traditioner.

Andreas Gustavsson har med andra ord ett extremt löftesrikt soltecken, som t.o.m. på lägsta tankenivå omfattar vaga spår av den all-infattande kosmiska tanken. Vattenbäraren i Sverige kommer sällan ur den socialrealistiska plattmarknsnivån eftersom sekularismen klippt med äldre tanketraditioner så att svenskarna idag är dumma som kor och bara känner till Överhetens påbud om att arbeta och konsumera intill den Stora Världsbrand som även Hitler trodde på. Kapitalismen och myten om tillväxtekonomin är fenomen som visar sig när en tidsålder håller på att kollapsa och AG visar upp siffror som tyder på att vi inte har många årtionden kvar - precis vad den här bloggen (utan värst mycket av sifferdemonstration) sniffat upp i LUFTEN. 

Intressant nog visar sig AG:s övergripande systemerare (Vattenbäraren) ha samma problematiska förhållande till folket (Kräftan) som "experten som ser extremism i varje busksnår"! Föregående inlägg rekommenderas som ett komplement och läs det gärna nu eftersom det som följer bygger på dess observationer.

Där "terrorexperten" Ranstad, också med Vattenbäraren som sitt soltecken, fick problem i attityden till just Vatten-Kräftan och demoniserade "det lilla livet" från sin övergripande systemnivå (Luft), där har Andreas Gustavsson en än mer intrikat spänning mellan supralunär Luft och sublunärt Vatten. I ETC-ledarens karta är det själva disponenten till intelligensens eller ledarskapets Sol, Saturnus, som halkat ner i den låga Vegetativa Själen och därtill i olyckans och fientlighetens sjätte hus! 

Här ser man tillkortakommandet med att använda en mån- eller solascendent i brist på klockslag, för jag skulle aldrig vilja säga att AG:s stenbockigt petnoga redovisning av siffror på den växande ojämlikheten gör honom till en neurotisk tok som terrorexperten, som uppenbarligen har problem med sitt eget känsloliv (Månen) som en potentiell svikare, och som därför ser extremism gömma sig i varje buske i vårt avlånga land. Ranstad saknar kort sagt empati (Kräftan/Vatten) och blir en spridare av flummiga tankar och konceptioner (Luft-Vattenbäraren) som har väldigt lite med verkligheten att göra. 

Hos AG ser vi istället Solens själva fundament (här: Saturnus) i djup olycka eller i fientlig position till Vattenbärarens koncept om att omfatta allt och alla. Det är som om AG befinner sig i en ständig ut-ur-kroppen-upplevelse via sin egen födelsekarta och SER DESS STÖRNING. Hans födelseögonblick tecknar en svår störning i Vattenbäraren som är mänsklighetens optimala tillstånd och med en så ofattbar kraft i 12e huset för samhällets olycksbarn blir han på sätt och viss mer lik tolftehusrelaterade sanningsvittnet (martyren) Fiskarna som lamenterar just Stenbockens ohemula hunger efter makt och pengar. 

Kort sagt: i 12e huset för försakelser står just den mest världsliga aptiten av dem alla och indikerar att Överheten och den ekonomiska eliten måste avrättas, fängslas eller på annat sätt oskadliggöras för att den solära intelligensens all-inkluderande vision ska kunna uppfyllas. Men det kan inte AG säga, inte inom "demokratins" diskurs i vilket fall, han har ju redan fördömt den högre och himmelska rättvisans hämndänglar vid attentatet mot Charlie Hebdo. Därför kan AG bara slå ut med armarna och konstatera att västkapitalismen skenar mot sin sista kollaps (och detta genom planterade hämndänglar, vare sig med underliga arabiska namn eller folkvalda politiker som Trump). Inte en dag för tidigt!

I berättarivern tappade bort tanketråden om AG:s intelligens! Med Solen placerad i 1a hittar vi här ett tomt 5e hus, men dess tillfälliga ägare är intellektets Merkurius, vilket bådar gott. Vattenbäraren representerar ju när allt kommer omkring det gudomliga Intellektet i det lägre manifesta universum! Tyvärr ligger Merkurius i 12e för förlust och avsägelser, men denna skenbara indikation om bristande praktisk intelligens är kanske just det som gör AG socialt medveten om problemen. Han är inte själv en vd som satsar på västerländskt självberikande utan ser just detta perverterade bruk av den mänskliga intelligensen som själva problemet. 

Återigen är det som att AG lever ett annat liv, oberoende av sitt horoskop, och är fullt medveten om dess många problem! För ingen skulle kalla detta ett i världslig mening tursamt horoskop. Nyckeln till att AG tagit ett medvetet (sattviskt, ljusbärande) förhållande till de många materialistiska (Jord/Vatten) problemen i födelsekartan kan inte förklaras utifrån enbart dygnet. Här har man uppenbarligen att göra med en gynnsam timma och ascendent i ett dygn som i övrigt är en ren "skitstorm"! AG inkarnerar som människa i djupaste smörja och med blick för problemen. 

Som solkartan indikerar känner han ingen annan lösning än resignation inför ett system som är så trasigt som dagens kapitalistiska västsamhälle. Detta bekräftas också av den solära handlingsascendenten. Nionde huset för universell dharma är överhettad till följd av den ambitiösa demonen Rahu (sublunär men med aptit på att bli en av de odödliga gudarna). I 9e huset ser man att AG fingrar på tankar om att bli en av Spelarna i spelet om världen, men 9e dharma-husets ägare är Venus i uppoffringens och förlustens 12e! Därför blir hans sista ord "snart går något sönder", och det är just sönderfallet som är utmärkande för 12e som är där moksha eller befrielsen från den materiella aggregationen effektueras (i fängelse, i kloster eller i lång- eller terminalvård). 

Det är lite av en Mahatma Gandhi-vibb här, att till varje pris lägga sig platt, kverulera över de rikas ökande rikedomar men inte med ett ord knysta om väpnad kamp eller aktivism för att påskynda. AG vet väl att med ledarskap i Sverige följer ansvaret för att spela inom skendemokratins ramar. Men världen kommer, vad jag misstänker, att nå Vattenbärarens tidsålder på helt andra vägar än genom de genomkorrupta västdemokratierna och deras penningkramare. Den utmärkta tidningen berättar även denna historia och det är det vaknande Kinas berättelse. Smart! Då slipper tidningen ödsla tid på att visualisera det helvete charterresesvenskarna och andra underarter av den verkliga Människan kommer att genomgå de närmaste årtiondena...

Ta inte detta som någon allvarlig kritik över AG:s brist på kampvilja. Gandhis passivitetspolitik gammal som gatan och bevisat effektiv. Jesus sägs också ha förordat "vända andra kinden till" inför ockupationsmakten Rom i Palestina (motsvarande USA:s infiltration av svenska folket genom radiostyrda idioter som hamburgarkrängaren Jureskog för de simpla och för de andra NATO-kramare som försvarsminister Hultqvist och Urban Ahlin. Löfven bara en sorglig spratteldocka för mer durkdrivna högersossar. De borgerliga är kvintessensen av det reaktionära Mörkret och behöver inte ens nämnas vid enskilda namn.) 

Även före Jesus tid hittar man föregångare till Gandhis tanke att strategisk passivitet kan få ett ont styre (och ett ont samhälle) att bryta samman. Redan i den uppåt tretusen år gamla kinesiska furstespegeln Förvandlingarnas bok (Ji-jing, I-Ching), naturligtvis riktad till den läskunniga eliten, sägs nedanstående i samband med den arketypiska (eviga) situationstypen DUN ("tiden att retirera"). Trots åtskilliga kulturella missförstånd och felöversättningar väljer jag här tyske prästen Richard Wilhelms översättning eftersom den blev en klassiker via sin översättning till engelska av djuppsykologen C-G Jungs översättare Cary Baynes:
Kapitel 33: DUN (reträtten)

Retirera är framgångsrikt.
[Bara] ringa människor gagnas av ståndaktigt [förblivande i det rådande läget].
Jag justerar här Wilhelms översättning som ger ett helt galet råd: "I vad litet är, gynnar ståndaktighet". Hans läsart säger att mindre åtbörder av motstånd kan vara gynnsamma, reträtt handlar inte om att huvudlöst fly fältet. Men den tolkningen missar det gigantiska kosmiska perspektivet som var och en ser som läser I-Ching ur fågelperspektiv och noterar att föregående kapitel HENG (Varaktigheten) handlar om den kosmiska jämvikt som ibland ger sken av att gå förlorad inför ett mörker som man måste retirera inför (33, DUN), innan i kapitel 34, DA ZHUANG ("Den Stora Kraften") tar revansch och återupprättar Ljuset i skapelsen! 

Dess är inga små handlingsproblem för enskilda individer utan KOSMISK NÖDVÄNDIGHET, vi ser universum andas som en lunga när man slutar vara så närsynt. Det är denna uråldriga intelligens i I-Ching som förklarar varför Kina än en gång kommer att äga världen. Väst gick vilse i sin kärlek för det individuella, som hos kineserna kallas HSIAO, det ringa, det som är av mindre värde än det stora och all-inkluderande (Vattenbäraren igen!).

Bättre lyckas Wilhelm i sin översättning av "sinnebildsomdömet":
Ett berg under himlen: sinnebilden av ett retirerande.
I enlighet med denna bild håller den nobla människan den ringa på avstånd, inte i ilska utan med reservation.

Den evigt rörliga himmelen ovanför (och inte under) ett berg indikerar att Ljuset inte låter sig stoppas av materialister som redan är döda fossiler - berget symboliserar en gravsten eller en process som nått sitt naturliga slut. Att den nobla människan här lämnar världen (genom bergspasset) utan att stanna kvar och söka rädda en redan förlorad värld eller sak, avslöjar att texten riktar sig till en bemedlade aristokratin. Ingen bonde i Kina hade kunnat gå i exil på detta sätt, men det gör inte principen ogiltig (dagens flyktingströmmar visar exakt hur kritisk vår tid är, nu flyr t.o.m. "bönderna" sina hemländer). Sinnebildsomdömets tillägg om att retirera (gå i exil) relativt de underlägsna skitarna utan ilska men med stoisk reservation antyder enligt Wilhelms eget kristet färgade kommentar att ilska binder offret till sin förövare. 

Ignorera kapitalisternas snaror så mycket det är möjligt i din livssituation, avstå från deras billiga charterresor, sluta använd Facebook, sälj av din smartphone billigt till någon som just är på väg in i den stora dumheten. Du kommer att frigöra så mycket tomrum i livet att din inre kreativitet kanske vaknar! 

Om de som nyktrat till från den västerländska psykterrorn når en kritisk massa (och det kommer att ske ju mer de snuskigt rika undanröjer basen för ett tryggt och stabilt liv i västerlandet), då kollapsar västcivilisationen och assimileras i den nya värld som mer intelligenta kulturer vid den här tiden hunnit förbereda. Se Kina investera i infrastruktur i Afrika och bygga en ny sidenväg bort mot ryssarna.

Vem kan i det här läget tro svenska politiker ägnar sig åt annat än att grov desinformation för att hålla den allt mer fördummade (pga. it-tekniken) svenska valboskapen fångade i ett pseudoval mellan Löfven eller Kristersson, två landsförrädare som bestjäl generationer på den vällevnad de skulle kunna ha åtnjutit. Men som AG säger, den kritiska massan måste nås globalt, för annars smiter bara de svenska superrika med sina tillgångar. 

Den globala tröskeln är vad astrologin kallat Vattumannens tidsålder, fr.o.m. nu Vattenbärarens tidsålder på den här bloggen. För tecknet har ju ingenting med Vatten eller den Vegetativa (låga) Själen att göra, inget med Naturen att göra. Den som bär Naturen är av ett helt annat slag. Naturens inneboende rationella princip tecknas av Luftelementet och närmare bestämt av den essentiella Luftplaneten Saturnus (Att Saturnus kopplas till Mörkrets kvalitet, visar att vi nu befinner oss i en lägre värld än den verkliga, eviga ljusvärlden.)

AG:s Saturnus har halkat i onåd genom att falla från Lufttecknet Vattenbäraren och ligger själv i olyckans 6e hus, i måntecknet Kräftan. Det skulle kunna läsas som att AG talar för alla de människor som lurats ner från intellektuell överblick till den paniska känsla att knappt få ihop till mat för dagen! Det system som framskapar en sådan verklighet för sina medborgare är döden värd, hur många klisterlappar med ordet "demokrati" den här klibbar på sina nattsvarta manövrer.


PS. AG:s bildbyline i ETC är ett närmast perfekt exempel på hur "Saturnus äter sina barn", båda de saturniska Stenbocken och Vattenbäraren kommer ofta med smala ansikten. Samma ansiktsform är en favorit vid gestaltning av gamla visa människor (men även Saruman som valde makten och därmed Mörkret), och hinduernas namn för Saturnus är förstås Shani, den Långsamma (med en omloppsbana runt zodiaken på nästan 30 år).

Ålderdom och (långsam) mognad och kanske t.o.m. vishet hör samman, vilket kanske förklarar varför Sverige i sin prioritering på unga människor och tidig karriärtopp korrelerar med att landet nu är så okunnigt att DUN är den enda återstående handlingsrekommendationen - för dem med resurser nog att starta om någonstans i världen där inte begreppet Mänsklighet havererat lika illa som här.

PS 2. Sveriges soltecken Vattenbäraren disponeras visserligen från Saturnus i ett annat Lufttecken, men Tvillingarna räknas som en "ung människa" vilket förklarar varför svenskarna alltid låter så grötmyndiga och förnumstiga. Nationalhoroskopet avslöjar ett folk som fejkar besserwissers fast de ännu bara är i början på sin kollektiva lärdomscykel!

Inga kommentarer: