Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 18 januari 2018

Löfven och en behagsjukans astro-signaturDN publicerar vid femsnåret, torsdag eftermiddag  en ledare som daterats till nästa dygn, men bortsett från det, är Löfven som vindflöjel eller en karaktärssvag människa som försöker behaga alla en intressant fråga ur astrologisk synvinkel. 

Statsministern "lider" av samma dominanta teckenkombination som artisten Madonna som också är helt principlös förutom på en punkt: desperat klänger hon sig fast vid makten genom att byta stil och samarbetspartners. Det ger en intressant parallell till Löfvens karaktärslösa högersosseri som nu senast - pansarvagnar mot förorten - kantrat ända ut till extremhögern.

Den astrologiska signaturen som på detta sätt saknar all heder och gravitas är en variant av "sensationalismen" som just i mötet mellan Eld och Vatten i Vädurens och Kräftans skepnad blir en speciell sorts linslus som både vill bli sedd (Väduren, barnets frimodiga "här är jag") och samtidigt helgarderar sig (Kräftan, den protektionistiska instinkten). Den här kombinationen förklarar perfekt varför Löfven aldrig kan producera några raka svar, utan bäddar in, villkorar, trasslar och har sig.

I den meningen är Madonnas kombination betydligt rakare och starkare eftersom den för dem båda så viktiga krigaren Mars står stark i härskarläge hos henne medan hos Löfven Mars tekniskt är "fallen" i Kräftan och överdrivet orienterad mot försvar. Statsministerns landsförräderi och krypande för de militära och vapenindustriella intressen som tjänar på russofobin kan förklaras med denna hans födelsetidpunkts akilleshäl, som ganska omgående började verka i formen av olyckan (Mars) i barndomshemmet (Kräftan) där hans mor lämnade bort honom till ett fosterhem.
I termer av sinnelaget (Månen som markör för 1a huset) och de tre kvaliteterna lider statsministern akut brist på verklig nyfikenhet eller önskan om att vidga sina vyer och nå högre medvetenhet. Den enda placeringen i Ljusets kvalitet (Sattva guna) är sattviska Jupiter men den stängs inne i 6e huset för olyckor eller fiendskap.

Kvar blir bara korttänkt Passion (Rajas guna) där sinnet är ostadigt och abrupt framfusigt närhelst Mars i Kräftan triggas och går till försvarsposition. Kräftan tappar helt tankeförmågan och går på instinkt så paradoxen är att detta lidelsefulla tecken producerar sämst intellektualitet när det är sig som mest troget, i affekt !!! Lövens ständigt hotande Eld/Vatten-krig gör honom till en stirrig och grumlig tänkare. 

Utifrån sinnelaget (Månen) är visserligen den sattviska Solen hörnplacerad, vilket tyder på ett genomslag i världen, men mot någon verklig solär orientering mot Ljuset (medvetenheten) talar placeringen i sublunära Kräftan, 4e interna huset och den svaga Mars vittnar inte om något banbrytande psyke (eller intellektualitet). Det är väldigt mycket krypande bakom mammas kjolar här, och extremt oklart vem som är mamma från tid till annan. Nato? Svensk vapenindustri? Antifackliga infiltratörer i partiet? Hyperkapitalister som Mikael Damberg? 

Löfven var en marionett som snabbt plockades fram när förra partiledaren Håkan Juholt alarmerande nog visade sig vara en äkta social demokrat snarare än en undfallen marknadskramare. Något av detta kan faktiskt anas av sinnelagshoroskopet vars Sol i djupaste läge nere i 4e, faktiskt inte är en äkta ledarposition. Jag tror aldrig Löfven önskade sig den smet han har försatt sig i, men saknar både intelligens och karaktär nog att ta beslutet att abdikera.


2 kommentarer:

  1. Att Stefan Löfven inte är att lita på började redan efter valet 2014. Han gick till val med Vänstern men icke sa Nicke, inet blev det någon regeringspost för dem inte. Där förstod man att han inte var att lita på... och den har det fortsatt i samma spår. Det är säkert många politiker som f d sossepolitiker som viskar både det ena som det andra i hans öron.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns något visionslöst över regeringens beteende och även om Löfven är en marionett tillsatt för att läsa upp andras idéer, är det något flängigt och ostyrigt över hans uppenbarelse. Han verkligen manifesterar den nya sortens ängsliga stirrande på siffror, opinionssiffror och "klick". Politiker som manipulativa röstfiskare.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.