Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 1 januari 2018

Hur många fler politikersvek rymmer 2018?


Dagens Nyheters förstasida på årets första dag innehåller en fantastisk ögonblicksbild fotograferad av Janerik Henriksson för TT. Tre ledare för samma parti och ingen av dem har något annat än självtjänandet i tankarna!

En bild säger verkligen mer än tusen ord och just den här troligen en hel del om det helvete svenska folket just står i färd att rösta sig ner i. Inte för att alternativet skiljer sig mer än marginellt... 

Alla vet numera att svensk demokrati är ett falskt spel för gallerierna. Man måste ge politikerna en eloge för det arbete de - och medierna - lägger ned på att bedra befolkningen att det ligger i dess bästa intresse att Eliten fortsätter bli rikare och folket allt fattigare på lönekontot och i sina huvuden. 

Och en eloge för beslutet att svenska folket måste hjälpa USA:s vapenindustri att stärkas än mer. Argumenten i det här inavlade landet är ju att ryssen är så mycket hemskare än allt annat som går att tänka. Sittande ankan Löfven valde att sprätta bort miljarders mer pengar på ett obsolet amerikanskt fyrverkerisystem jämfört med en bättre fransk produkt... Vad månde 2018 innehålla för nya svek mot det svenska folket?
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.