Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 25 januari 2018

Homosexuell harm inför det uppenbara

Saker tycks anlända i flock: Hack i häl på dagens första inlägg om den gay fd SVD-journalisten får jag syn på en homosexuell DN-journalist som upprörs av Anna Mannheimers och Mia Skäringers skarpa sanningsord om homo kläddesigners som enligt dem projicerar sjuka drömmar om slimmade pojkar på kvinnliga modeller och "stjäl kvinnornas livsglädje".

När jag granskar denne Johan Hilton ser jag att han förrförra våren producerade ett banalt quiz åt DN där Håkan Hellström sökt jämfördes med Shakespeare... Tyckte inte det var värt ett inlägg men nu ser jag hur väl Hiltons horoskop ur perspektiv av DEN UTLEVANDE SOLEN illustrerar en obskyr hinduisk teori. Nämligen att 12e huset tecknar vårt föregående men nu undertryckta föregående liv. För att individen ska hävda sig genom sitt 1a hus måste något offras och det blir då 12e, här betraktat som närmast föregående länk i ett evigt kretslopp.

I det här fallet gömmer sig det unga avmagrade gossebarnets problematik i 12e, just det som Hilton upprörs av i kvinnornas podd! Mars i tät konjunktion Venus i Väduren men undertryckt i 12e beskriver just en övererotiserande besatthet av gossebarnet. Häpnadsväckande träffsäkert och en perfekt parallell till Hiltons hysteriska invändningar. När Oxen ockuperar första huset blir den här "hor- och horbockssignaturen" extra allvarlig eftersom Oxen hungrar efter KROPPEN och både Mars och Venus förvandlas till verksamma illgörare, dvs deras kombinerade svarta passion leder till oönskade följdverkningar.

Det här tyder på att Hilton varit offer för svåra sexuella övergrepp i tidigare liv och i detta har problem med att se nyktert på det andra inte har några problem med att uppfatta. Detta överaktiva 2e blir som en infekterad kognitiv blindfläck som kan kräva många års retreat för att få distans och insikt i...




Kristendomen bannlyste tidigt själavandringsläran. Den gjorde deras produkt, "Jesus ställföreträdande offerdöd", tämligen överflödig om det nu är så att själarna själva jobbar sig till insikt över många liv. Trots lärans tafatta metafysik innehåller den en distinktion: homosexualiteten är i sig inte en synd, det förblir en gåta varför Gud skapar vissa själar korrupta från början för den som inte kan se själens preexistens och öden genom  många liv. Däremot fördömer kristendomen den UTLEVDA homosexualiteten som nu drabbar andra människor på samma sätt som Mannheimer och Skäringer beskriver. 

Vad så säga om denne Hilton som inte bara har rejäla spöken i sin tolftehusgarderob utan också den för Oxen ONDA och utlevelseorienterade Jupiter i sitt första hus tajt kopplad till den egna Solen/identiteten?

Och lägg sedan till detta att hans psyke i Vågen halkat in i 6e huset för olycka och fiendskap. Faktiskt, t.o.m. normplaneten Saturnus, som normalt stöttar arbetsoxen, blir ett problem i det här horoskopet eftersom också den befinner sig i ett av de "onda" husen. 

Det finns kort sagt inte någon plats för syndaren att gömma sig - hela kartan är infekterad. Inte undra på att han upprörs av dessa två kvinnors klarsyn. Själv beundrar jag dem båda som något av det skarpaste Sverige har och som valt att agera på den folkliga nivån.

Vad som skulle kunna öppna upp ett så här nedsläckt horoskop är en födelsetimma som ger en motverkande FYSISK ascendent, men i det här fallet tycks Hilton tänka och bete sig precis som solkartan för hela dygnet indikerar...

Inga kommentarer: