Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 25 januari 2018

Greider till storms

Jag tror sällan jag läst en bättre kolumn än Göran Greiders senaste i ETC. Han sammanfattar så väl den urgröpta socialdemokratin och skissar perfekt det helvete den här bloggen har förutspått med början 2020 när det här landets förhoppningar om ett gott land för alla spricker och svenskarna kommer att inse hur de (förutom den rikaste procenten) blivit pantade och sålda. Men de hade ingen chans, desinformation och skräpmat hade alltför länge präglat landets intellektuella diet... 

Precis som landsförrädaren Schibsteds tidningar i Sverige (SvD och AB) stänger ner mer och mer information för icke-betalande nätsurfare, kommer framtiden i Sverige att bli en öken för folkflertalet. Kriget mot de privilegierade bakom grindarna i de fina kvarteren är förmodligen bara en tidsfråga eftersom socialdemokratins död lämnar fältet fritt för det som i vårt nationella horoskop beskrivs som en ond överhet som inte har ett dyft med landet som helhet att göra. 

Löfvens pladder om militär mot förorten avslöjade så väl på vilken sida de fega och svaga kommer att ställa sig, dessa moraliska förlorare vid tiden då illusionerna om ett gott liv definitivt tog slut för det land som kunde ha blivit ett föredöme för världen. Nu kommer den Ödet att låta någon annan leda världen över i den solidarisk och postkapitalistisk era - en ny värld bortom det stora raset i den här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.