Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 januari 2018

GravAppen och den giriga entreprenören




Så "Blondinbella" hakade på och ville själv profitera en smula på en värdelös graviditetstestar-app gjord för en förlorad generation smartphonedrogade överflödsmedborgare (Expr). 

En gång skrev hon om sitt orena blod (hudproblem) och sen handlade det om hennes variant av ADHD som uppenbarligen försämrar omdömet hennes (vilket diagnosen inte alltid behöver göra). Allt hennes slirande, smygreklamande utan att vilja skatta för det, hennes blåmoderata preferens och allmänt dåliga omdöme, allt detta tillskriver jag samma problematiska situation som man också ser i den galna Donald Trumps karta och hos många andra - Trump är bara världens mest prominenta exempel för tillfället på den "sataniska axeln" mellan Oxe och Skorpion som söker dra ner människan i imbecill hedonism eller korttänkt materialism. 




Intressant nog skulle man kunna läsa den här "sataniska axeln" som en fruktbarhetssymbol och de oönskade graviditeter den usla appen ställt till med aktiverar axeln underförstådda "leva eller låta dö?". Skorpionen representerar ju naturens reproduktiva kraft medan Oxen i gammal tradition är steget ner i Underjorden, dvs själens fall ner i en kroppslig "grav.kammare" (kroppshyddan). Inte förvånande att hitta aggression knuten till känslornas och modersmatrisens Måne. Den senare associeras med alla vätskor, inkl. sperma och blod, i österländsk tradition.

*****

Det är lite otäckt hur medierna (särskilt Aftonhoran) lyfter fram denna "entreprenör" och låter hennes inbilska "föredöme för unga kvinnor" stå oemotsagt. Löwengrip borde lägga ner celebritetskapsambitionerna och försörja sig genom toalettstädning som alla andra med samma dragning mot det dåliga och mörka. Förmågan till kärleksfull kooperation med andra (Vågen) har hennes sinnelag ändå givit på båten i detta liv. Den som i 1a huset väljer den biologiska överlevnadsdriften har per definition släppt taget om den himmelska Vågen som indikerar den kooperativa förmåga människans själ naturligen äger innan den väljer att falla ända ner till den biologiska naturens låga medvetenhet. 

Löwenblimps saturniska fixering vid egna pengar (Saturnus i 2a) är heller ingen skön syn för ögat. Ännu en återfödd svensk som senast här i landet svalt ihjäl i hungersnöd? De krisande budskapen i återfödelsehoroskopet tecknar vagt något åt det hållet - för den som vågar läsa en karta så djupt...

Ur ett visst perspektiv kan faktiskt ett horoskop läsas som alla de problem själen valsar runt med och som hindrar den från att bli en komplett människa. Hela horoskopet är ur det perspektivet en utmaning människan har att adressera under detta liv för att kanske få återfödas under mer harmoniska budskap nästa gång. 

För att ta sig härifrån permanent, tror jag inte mycket på. Trots moderaternas och högerns lögnbudskap lever faktiskt ingen människa för sig själv allena. Kollektiva karma binder alla själar samman i omedelbara eller mer distanta band. Alla vansinnessemestrande chartersvenskar som, när de inte hänger i Thailand tokshoppar billiga H&M-kläder sydda av slavar på andra sidan av jorden kommer garanterat själva att återfödas som barnarbetare i helvetet. 

På så sätt arbetar stora, aggregerade "kollektivsjälar" ut sitt inbördes karma under långeliga tider. Vad Löfven, svenskarna och landets ogenerade vapenexport håller på att bygga de medansvariga för framtida öde att möta, det kan vem som helst räkna ut. Det kommer inte att bli vackert, och de paniska och lidande människorna den dagen kommer inte att ha en aning om att det var som svenskar i början av 2000-talet de slog in sista spiken i kistan för denna upplevelse som, som alltid, syftar till att väcka själen ur dess sömn. Smärta är den bästa medicinen för ondska som krupit in.

Expressen följer upp med ytterligare en text, av läkaren Emma Frans. Hon är tillräckligt ung för att fungera som motvikt till den vettlösa och penninghungriga Blondinbella och dissar appen.


Tillägg 180113

Några dagar senare en informativ och kritisk artikel i DN som berättar att Löwengrip t.o.m. är delägare i det här it-fascistiska skitföretaget.

Inga kommentarer: