Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 31 oktober 2017

Två typiska svenska själsmördare




För några dagar sedan lät propagandaorganet Dagens Nyheter meddela att det är dödsfall och sorg som utlöser upplevelser av spöken (se min bloggkommentar med referens till en övertygande bok om att medvetandet är oberoende av hjärnan). 

Som man kan misstänka följs alltid desinformation av detta slag av en ny bredsida propaganda. DN har helt klart tagit sin uppgift på allvar att pressa ner svenska folket i landets inofficiella men övertydliga sekulära satanism: vår mänskliga medvetenhet ska restlöst återföras till det fysiologiska substratet (DN). Det finns inget sådant som ett upplevande spöke i maskineriet och än mindre ett medvetande som överlever kroppens död.

Jag trodde den medicine professor som, jävig, profiterade på egenutvecklad datormjukvara han krängde till Karolinska institutet skulle vara svartlistad vid det här laget. Men antingen har DN:s journalister extremt kort minne eller också ser man den svensk fiffelmentaliteten i öppen dager: en ekonomisk självtjänare ser man mellan fingrarna med eftersom landet behöver evangelister för den enda sanna läran om att vi är en hjärna och inte mer! Vi talar dessutom "innovation" och kunskapsexport. Hela Sverige är en moraliskt dubiös gråzon av dubbelmoral.

Den andra experten i artikeln har jag inte hört talas om tidigare, men han fokuserar uppfattningsförmågan (astrologins "Sol") som sådan och förbinder även han i nästa steg denna med själens fysiologiska substrat. Åtminstone vad man kan se av en solär karta (återkommande läsare har insett att mycket av astrologin på denna sajt är avsiktligt överförenklad och underordnad ett polemiskt syfte).


Mjukvarukrängaren och anhängare av en helt fysiologisk förklaring till medvetandet:


Ta ut formen Jord och Luft via "receptionen" mellan
Vågens och Stenbockens härskare, så ser du
varför denna Luft-Sol tappar tankehöjd...



Den allmänna kognitionsforskaren med föreställningen att hjärnan skulle vara lokus för denna kapacitet:


Denna Luft-Sol lider av den "kognitiva dissonans"
bloggen kallat "dissociation": Solen i Luftens
RENA INTELLEKT (tänk: antika filosofins NOUS)
störs ut av disponenten Saturnus fall i Vatten
(förnuftsprincipen S tyr sig till Naturen).
Det går att vända syndafallet men i händelse
av ett sinne i Jord är detta mindre troligt...


Det är uppenbart att dessa är såta vänner eller skulle kunna bli det. De har båda Sverigehoroskopets (för tillfället sönderfallande) identitetsmarkör Solen i ingenjörsmentalitetens tecken Vattenbäraren. Det vore dessutom fantastiskt om båda, vilket är fallet vid lunchtid, delar samma måntecken, ett sinnelag orienterat mot det rent kroppsliga (Oxen, Jordelementet). Oxen, som isolerad symbol. är det minst metafysiska som finns och representerar spädbarnets förpsykologiska stadium då det fingrar och smakar på allt. Här kan med andra ord finnas en version av Occams rakkniv som egentligen inte är mer än en omogen disposition och en vilja att hitta njutningen i livet på så enkla sätt som möjligt. Oxen är, som isolerad symbol, en symbol för oreflekterad materialism.

I princip visste antikens medvetandeforskare mer än dagens så kallade experter, men genom Maskinens tillkomst har en hel ny kast ingenjörer uppkommit som drar i sladdar och mäter på hjärnan och lägger sina pannor i djupa veck. Det är fascinerande att dessutom upptäcka att båda neurologerna har antikens markör för hjärnan, Mars, konstellerade i en perfekt opposition, dataprogramsprofitören via Mars i härskarläge i Väduren (gissningsvis den borrande migränens hemmaplan) och den "större" medvetandeforskaren sin "hjärna" mittemot i Lufttecknet Vågen, där harmonierandet av skilda pusselbitar äger rum. De här två skulle "hjärnstorma" perfekt - jag och min äldsta vän bildar exakt denna axel (jag har Mars i Luft) och våra debatter har varit friska genom åren! 

DN:s artikel handlar mycket om åldern då dessa två mättekniker av neuroelektriciteten ser en plastisk hjärna formas utifrån graden av det sex till tioåriga barnets bokläsande. Undertecknad brukar i vissa jobbansökningar tillfoga ett stycke som inte betyder något för de kognitivt hämmade människor som gallrar jobbansökningar med samma finess som lantbrukare grovsorterar grönsaker som faller kort om EU:s sinnessjuka specifikationer för hur frukt och grönt ska se ut. I det här textstycket nämner jag min höga produktivitet som tioåring där jag på pojkrummet diktade ihop och ritade serietidningar i rasande takt, ibland uppemot 4 tidningar i parallell, nummer efter nummer. Fasen pågick i kanske två år och var ibland viktigare än att leka med ungarna ute på gatan. 

Vartenda intryck eller ungdomsbok jag läste blev till stoff i serietidningarnas handlingar och - kanske ovanligt för den här tioåringen -  det var ett nöje att korskoppla handlingarna i olika serier och tidningar via interna skämt och referenser. Undertecknad satt med andra ord och tillverkade nätets klickbara hyperlänkar årtionden innan nätet var uppfunnet. Perioden är en grafisk illustration av vad DN-artikelns tal om läsningens betydelse för inte bara framtida förmåga att processa information utan också av hur en välsmord kognitiv process kan likställas med ren kreativitet. 

Och detta visste förstås antikens stora tänkare och de bättre av den tidens astrologer. Solen är den ultimata ljusbringaren och naturligt knuten till 5e lejonaktiga huset. Sol och hus representerar den grundläggande kognitiva förmåga som uttrycker sig som lekfullhet och som existerar med eller utan en fysisk hjärna! Solen är ju också symbolen för vår eviga själ, själen som hinduerna kallade för Upplevaren eller Fältets kännare (avläsare). Detta är medvetenheten djupt inom det ytliga egot. Kännaren sover aldrig men vad den gör när vi inte ens producerar drömstoff, det vete fåglarna! I natt drömde jag om ett underjordiskt tunnelsystem och en syndaflod på väg in. Folk kom rusande till en dörr vi strax måste regla för att klara sig och alla hann in. Jag vaknade av drömmen, pissnödig! Nå, själen kan mer än bara vara kroppsbunden och läsa av fysiologiska processer. Det kommer kanske dessa två neurovetenskapare att lära sig i ett annat liv än det svenska...

Det är därför intressant att inse hur båda dessa hjärnforskare med sin Sol i Vattenbäraren av astrologin har en fundamental störning till det blott fysiska organet hjärnan (Mars) inte mindre än till teknokraten och organisatören Saturnus - Solens fiende men som i Vattenbäraren ÄGER Solen. Inte konstigt att Sverige är det värsta land i världen på att döda själen, döda friheten, döda kreativiteten eller reducera den till mekanik eller tekniska lösningar som alla ser nästan lika dana ut! 

Det faktum Solen har ett klämläge i Vattenbäraren och inte trivs med sin ägare (systematikens Saturnus) och dessa män dessutom ägnar sig åt den fysiska hjärnan gör att jag missfärgar Vädurens Eld hos den ena och Vågens Luft hos den andre. Mars är en "verksam illgörare" för Vattumannen och i valet av hjärnan - den statustyngda neurovetenskapen - har båda männen valt helt fel väg - ur deras själs perspektiv! Fast de kanske inte tänkte på det vid den tiden, gjorde deras karriärval dem till nyttiga idioter för Sverigehoroskopets sataniska tendenser och de styrandes agenda: desinformera befolkningen att den inte är just mer än köttsliga kroppar satta till denna värld att arbeta så långt politikerna anser att de behöver göra det för att statskassan ska flöda över som ett ymnighetshorn.

Från "himmelska höjer" ser det svenskarna sysslat med under generationer så osmakligt ut att undertecknad till fullo tvingats inse att det var hans egna snedsteg i tidigare liv som begränsade hans möjligheter till återfödelse. Han hade inte mycket att välja på annat att än att gå in i tiden under "svenskparadigmet", en totalt andefattig tillvaro. Här inifrån jag har spottat och svurit hela mitt liv och kanske övertygat en eller två om att det finns andra likvärdiga eller t.o.m. bättre förklaringsmodeller till att vi existerar och varseblivande varelser. Gott nog!

*****

I och för sig behöver inte hjärnforskning (symbolen Mars) stå i kontradistinktion till tanken om ett kroppslöst medvetande, ett rekognicerande spöke, en fältets kännare, men den som kastar ett öga på Sverigehoroskopet och inser att alla inom detta land i någon mån drabbas av den "nationella själens" öde, kan förstå hur ringa chansen var för Ingvar och Klingberg att utveckla ett tänkande utanför de nationella ramarna OM de båda är Vattenbärare med samma Måne i Oxen.

Nu är bara programvarukrängaren av riktigt torr mätnissementalitet, men jämför gärna hans "rationalism" med senantikens siste store systematiserare, den nyplatoniska filosofen Proclus. Jag har just läst en andra bok som söker återge hans infernaliskt komplexa beskrivning av relationen mellan det empiriker ägnar sig åt i det materiella och de högre principer som ger dem en värld att studera till att börja med. I det här inlägget hans kompletta horoskop och notera hur perfekt Väduren i 1a huset gör själva radiomottagaren (hjärnan) till en välgörare för den extremt systematiserande filosofen (Stenbocken spelar en nyckelroll, precis som neurologen Ingvar). 

Som Proclus ser en som tänker hela vägen ut, men det är bara klockslaget som avslöjar hur hårt han slet med att bringa materien i harmoni med en världsbild där allt faktiskt var gott. Proclus ascendenthärskare är den fysiska hjärnans Mars och den urladdar sig mot sitt eget säte/1a huset. Var han ett sällan skådat geni eller hade han bara fått "materia på hjärnan"?  Begrunda själv hur Mars - ascendenthärskaren - söker dra materien (Jordelementet) ned över sitt eget huvud!


Proclus mer kända föregångare, Plotinus, tenderade helt klart mot att materien är en ond restprodukt och att vårt liv som eviga själar kommer leda till avsevärd kognitiv förbättring så fort vi lämnar den jordiska kroppen. I detta var Plotinus bara ett eko av Platon som långt tidigare betraktat den jordiska fasta kroppen - kuben -  som en avvikare, inkompatibel med tillvarons högre grundbultar.) Alla antika kulturfolk hade nått samma insikt, men Sverige som anses ligga i vetenskapens framkant på en del områden har betalat ett extremt högt pris för sitt historieförakt!

Judarna trodde på den mänskliga själens pre-existens i himmelska regioner långt innan kabbalan [under medeltiden] blev på modet. Vi finner läran i Vishetens bok (viii, 20) [även känd som Salomons Vishet, cirka 1a årh.]. Den judiska historikern Josefos berättar att det esséiska samfundet [vars ideologi Jesus på det hela taget lärde ut till massorna] trodde att 'själarna är odödliga och att de sjönk ned från den rena luften för att bli fastkedjade vid kroppar'. (Judiska kriget II, 12).  Ur: Christian D. Ginsburg: The Essenes/The Kabbalah - Two Essays (s.113)

Det kan tilläggas att Josefos här presenterar esséerna som hade de exakt samma lära som den romerska stoicismen som faktiskt var en urspårning i det att den såg Logos som ett materiellt världsförnuft och att själarna också var av en materiell substans  (vilket epikuréerna naturligtvis bestred i sin banala atomlära som i allt väsentligt är den officiella svenska satanismen: "av jord är du kommen och till jord skall du åter varda" men utan prästens sista ord om att någonsin bli uppväckt igen. Genom denna Djävulens predikan blir det sedan lätt att betinga ett folk - likt hundar! - att jobba hård och spela och dricka bort sin lön under helgen - pengar som fångas upp av samma intressegäng som betalade ut lönen till att börja med. 

Den som undviker Djävulens simplaste fångstnät hamnar i stället i nästa: att spekulera i sin bostad för att förmera sina jordiska tillgångar (och förlora sin själ). Allt detta är ett verk av Hydran, det giriga näringslivsmonster som själen inte är en del av, själv nedstigen från "den rena luften". Termen är en lätt demonisering av nyplatonismens Själ från det ögonblick den vänder sig bort från himmelen och ner mot materien och skapar en "natur" i exil från den verkliga verkligheten. Jämför de judiska esséernas tanke med de tre Lufttecken som den romerska astrologen Markus Manilius (1a årh) ansåg var tecknen som representerade människosjälen som sådan, medan Vattentecknen står för en vegeterande typ av själ, nära knuten till kroppars basala behov. (Läkare och sjuksköterskor och folk i livsmedelsproduktionen kommer naturligtvis alltid att behövas!)

Inte tidigare nämnt på bloggen är att Manilius refererade till sina källor som babyloniska (enl. historikern Benson Bobrick i The Fated Sky, s. 54) vilket gör en fråga akut: jag har läst vissa forskare som hävdar att babylonierna inte kände till de fyra elementen och att detta är en grek uppfinning (Empedokles). Jag har i något eller några äldre inlägg bemött denna västchauvistiska uppfattning genom en hänvisning till judiska Hesekiels profetbok som utspelar sig under den judiska elitens fångenskap i Babylon (6e årh. fvt). 

Exilprofetens vision med cirkeln och de fyra "djuren" är inget annat än zodiakens "hörntecken" (låt vara lite omkastade) som indikerar de rigida upprätthållarna av kosmos. Oxen (Jord), Lejonet (Eld), Skorpionen (Vatten) och Vattenbäraren/Människan (Luft). Detta är uppenbart samma fyra "kosmiska rötter" som greken Empedokles talar om ett århundrade senare. Hans "rötter" bidar sin tid i det proto-rum Etern utgör och träder sedan i på arenan och kombineras till livsformer med olika kognitiva dispositioner. (Eter erkänns i hinduisk astrologi som det femte elementet, enbart representerad av högguden själv: planeten associerad som än Zeus, än Jupiter och i Indien med Guru, den välvilliga fadern/läraren. 

Eter eller akasha, är för hinduerna ett materiellt grundsubstrat som registrerar tankarna och handlingarna hos de olika fältens kännare - själarna. Akasha motsvarar atomforskaren David Bohms implikata ordning. Den kosmiska manifestationen - den explikata ordningen - innehåller således aldrig Eter utan motsvarar de antika fyra elementen (därav Jupiter som den "Stora Välgöraren" eller Befriaren - den enda planet som betecknar grundetern och en väg ut ur detta kosmiska system). 

Vad satanister och ateister inte tycks vilja förstå (eftersom de tjänar sitt uppehälle på att agera nej-sägaren satan), är att en modell inte utesluter en annan. Däremot har olika modeller inte samma förklaringsvärde. Varför VoF och Humanisterna dummar sig som de gör i Sverige beror på att landet valde den sämsta av alla livsfilosofier: materialismen och jakten på "lönsamhet" i det lilla men grov förlust i det stora. Hjärnforskning kan tyckas en sublim verksamhet men den utspelar sig ändå bara i den fallna delen av Naturen - där Vatten går i förening med Jord. Av det ser man att dataprofitören är den mer förhärdade av de två hjärnforskarna, han som granskar kognitionen som fenomen har alltjämt, via Vatten, en möjlighet att rotera själen bort från mörkret och tillbaka mot den noetiska världen varifrån den verkliga människosjälen kommer. 

Vattensjälen kan göra detta trots att bloggen ständigt talar om "dissociationen" mellan den rationella och den irrationella själshalvan. Tendensen för dessa två nivåer att förbli separerade efter "fallet" är den dödsskräck som bor i ändlighetens element Vatten. Den som vill återfinna sin eviga högre själ måste nämligen gå genom Luftens högsta herre Saturnus - även känd som tidens herre och döden i sin lägre och materiella aspekt! Och Liemannen är den fantasm som får människor att krypa och huka inför överheten och jobba på för ett system som i slutändan ändå sviker dem. Hydran är ett monster som förbrukar sina egna för att som helhet simulera den noetiska sfärens evighet.




PS. Det är så mycket taggar på bloggen att jag tvekar inför varje ny. Här avstår jag från att skapa "neurovetenskap" - befintliga "neuros" säger precis vad saken handlar om! (Skämt.) Även en tagg i stil med "kognition" saknades men kognitiv kapacitet är liktydig med intelligens så jag använder den markören istället.

Inga kommentarer: