Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 19 oktober 2017

TV4-profilens störda Venus

Jakten på kladdiga män eskalerar till ett globalt drev och första offret i häxjakten blir TV4-profilen där kanalen meddelas att sexisten, homofoben och invandrarhataren Martin Timell nu "tas ur produktion" (Expr).

Onekligen har han ett ganska stört horoskop, ur psykets (Månens) perspektiv:
Jag har nästan aldrig sett honom i verksamhet men Månen i Kräftan tycks så lågfolklig och harmlös att den tillsammans med sociala älsklingen Vågen ofta skapar charmiga och skenbart harmlösa typer. Ett problem blir deras torgskräck eftersom Kräftans ständiga revirmekanism och Vågens sociala balans kan komma i olag.

Men för de rena oskicken det nu talas om behövs något värre och det tycker jag mig se i sexuella Mars med Solen i Vågen GROTESKT FÖRSTÄRKTA av äregirighetens demon Rahu. Och härunder glöder en Venus placerad i ett Eldtecken (Skytten) men utifrån sinnelagets ascendent tyvärr i fiendens och olyckans tecken. Enligt månascendenten skulle Timells sex- och homotrakasserier mycket väl kunna bero på att han själv är en kvinnohatande bög som inte vågat erkänna hur det står till !!!

För den allmänna snålhet som främlingshatare ofta uttrycker, räcker det med att se Merkurius i negativa Skorpionen som bas för "generösa" Jupiter i Jungfrun. Jag sätter ut citationstecken här eftersom Jupiters välvilja faller i underlig jord i Jungfrun som inte alls är ett välvilligt utan i allmänhet ett kritiskt och exkluderande tecken. Timell föddes alltså att tampas med ett antal rena paradoxer på sin födelsehimmel och Weinberg-skandalen i Hollywood kommer nu att skörda fler offer som inte fått bukt med sina primitiva själar.

Typiskt nog är skördemannen Saturnus åter inne i Skorpionen där den stod när en gång Timell föddes... Saturnus är planeten som håller upp sanningsspegeln för själen när den når viktiga lägen och säger "här är ditt liv".


Tillägg

Som för att bevisa astrologins teman bötfälls nu den hetsiga skådespelaren Shia LaBeouf för rasistiskt ursinne och sexistiska tillmälen (AB). Han har också Månen i irrationella Vattentecknet Kräftan och den fientliga 1-till-6:e husstörningen mellan klaniska Kräftan och världsvida Skytten, som i detta fall huserar inte Venus utan Mars. Det ligger i zodiakens konstruktion att Kräftans lilla värld ser fientligt på Skyttens globala perspektiv och uppenbarligen får vissa individer inte ihop sin inre friktion mellan det lilla/partiska och det stora/objektiva.

Notabelt att också LaBeouf föddes med Saturnus i Skorpionen, som för honom nu gått ett varv genom zodiaken och visar vad hans första cirka 30 år i livet varit värda...2 kommentarer:

 1. Astrologins teman. Det slumpar sig så att Aftonbladetmannens karta även den fokuserar Vågen, Skorpionen, eventuellt slutet av Jungfrun, samt axeln Kräftan-Stenbocken. Saturnus byter till oppositionstecknet jämfört med Timell, men både Sol- och Måndisponent står i Skorpionen.

  Mellansonen till en legendarisk trummis dog den 4 oktober, 31 år gammal (fadern dog vid 38). Född dagen efter Shia LaBeouf, 12 juni 1986 (Månen fortfarande i Kräftan). Transiterande Saturnus står graden intill exakt opposition födelse-Solen i Oxen. Saturnus och Mars attackerar för tillfället varandra.

  Den här individen var dock betydligt mildare och mer sympatisk än Timell/LaBeouf.

  https://s1.postimg.org/89xzo2hln3/photo_011244_5234657_0_Photo1_cropped_20171006.jpg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kanske kan säga att "domedagen" direkt ligger i luften för en och annan - inte vid höstdagjämningen - utan när Solen når Vågskaålarnas tecken. Tecknet representerar ju mer än bara parförhållande (som jag skulle vilja lägga på Tvillingarna enligt dess indiska symbol av man och kvinna och Venus som enda "verksamma välgörare"). Min första husgud, Charles Carter, uppfattade Vågen som en symbol för allmän social kompetens vilket hela detta meToo-drev avslöjar bristen på.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.