Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 25 oktober 2017

Slutligen: Sverigedemokraternas horoskop

Av någon anledning har bloggen undvikit att granska Sverigedemokraternas horoskop förrän nu. Jag hade en notering om att partiet höll ett möte den 6 februari 1988 men registrerade först nästföljande dag, men den uppgiften har försvunnit från nätet. 

Nu säger Wikipedia att det är den sjätte som gäller, och då tar jag midnatt för detta dygn. Simsalabim får vi Sverigehoroskopets Vågascendent även på detta parti, 1988 ännu DISTINKT RASISTISKT, precis som år 2017 om man med en AB-krönikör noterar att enfrågepartiet ännu är tuggar på exakt samma problem, vi, de etniska och sorgligt inavlade, mot dem som kommer utifrån...

Frågan är då vad i det här synnerligen färgglada horoskopet som har avslöjar intelligensbegränsningen och denna fattigdom i tankelivet:

En komplex Måne återspeglar begränsningarna
i en Sol i Jord i instängda fjärde huset


Jag har tidigare kommenterat hur svår en Vågascendent är jämfört med t.ex. motsatta Väduren. Den ettriga och raka Väduren har en serie planeter på sin sida som verksamma välgörare, medan Vågen måste agera försiktig diplomat precis hela tiden.

Efter många års bloggande släppte jag slutligen förslaget att mycket av Vågens problem har med det 4e huset att göra, som i indisk astrologi utöver att teckna hemmet och det privata också sägs beskriva det egna själsdjupet. Nu får Vågpersonligheten ett problem eftersom dess diplomatiska natur enbart går på människors och tingens yta och söker medla eller se harmonier där. Själsdjupet i 4e huset försvinner helt i och med Stenbocken och Saturnus som enbart täcker in den formala aspekten i det materiella. Det här kan ge ruskigt ytliga esteteter som sätter betyg på människor utifrån kläder och utseende. Men det behöver inte bli så illa, förutsatt att Saturnus gör ett gott jobb på sitt håll. 

Tyvärr har Sverigedemokraterna en konfliktfylld berättelse i detta obefintliga själsdjup i 4e: här är partiets själva hjärta - Solen - så att en berättelse om den alarmistiska och revirbevakande Kräftan lika gärna skulle kunna passa som beskrivning av soltecknets verksamhet. Detta fjärde hus, Hemmet eller Fosterlandet, är så att säga den sista försvarslinjen och här byggs ett fascistiskt hårt budskap upp som berättar om att allt inflöde  in i det egna reviret blir till friktion och till strid. För se underlaget för denna inskränkta och negativa Stenbock: dess härskare står i universalistiska och expansiva Skyttens tecken och detta är inte en position som denna hemvärnande Stenbock mår bra. 

"Själens djup", om det nu finns något i SD, är panikslagna visioner av invandrare som kommer hit och våldtar våra blonda nordiska flickor - se Venus i offertecknet Fiskarna i 6e huset för olyckor och fiender - detta är alltså partiets ständiga och faktiskt enerverande offerkofta vi ser i kartan! 

Säg ett mer omanligt parti, ett mer gnälligt och besatt fixerat parti. Venus är visserligen på Vågascendentens sida (en verksam välgörare) men här handlar det om en mentalt osund blandning av det instinktiva Vattnet och försöken att utåt presentera den Luft-rationell intellektualitet. Partiet är helt enkelt skapat på en vansinnesföreställning och Sol och Venus samverkar till denna bild genom att Jord och Vatten predisponerar partiet att dumstirra på människors yta och avgöra alla sina tankar utifrån denna generande ytliga betraktelse. Partiet är inte mänskligt, det är sub-humant - ett rasistparti. 

Jag har länge misstänkt att Stenbocken är hjärtat bakom rasbiologiska betraktelser men detta har inte fått något stöd i mina studier av främlingsfientliga svenskar eller utlänningar. Men partihoroskopet som Roten till xenofobin är en god bekräftelse på min misstanke och att Stenbocken antar Kräftans defensiva revirmentalitet (via 4e huset) bekräftar varför jag också misstänkt Kräftan men aldrig lyckats hitta någon riktig respons i tecknen. Jag har tänkt att Kräftorna skyddar sig själva så väl att de inte ens dyker upp i medierna som SD-sympatisörer... 

Vad partiets Sol-Stenbock i 4e ger är med andra ord ett komplex och sammansatt budskap som går mycket djupare än nybörjarböckernas "peka och gissa stjärntecken". Vad vi här ser är en komprimerad symbol som beskriver den sorgliga materialism, hackordningsmentalitet och klättrarinstinkt som själva axeln Kräfta/Stenbock eller 4e/10e tecknar. Det faktum att partiet startar sitt liv i det enskilda hemmet men drömmer om världsherravälde, säger en del. Och även om vilken önskan att separera bort de som inte tillhör den egna "arten" som bor i den här axeln. 

Jag visade en gång en invandrad kubansk kvinna född under fullmånen Stenbocken/Kräftan en nyköpt cd-skiva med en färgad man, en av mina favoritartister från den karibiska ö-världen, hennes hemtrakter. Kvinnan ryggade fysiskt tillbaka i en ful grimas av avsky. Jag råkade spontant trigga hennes rasistiska hackordningsaxel och fick se vad hon tyckte om svarta människor, ännu längre på hennes gradskala än hon, en latina... Rasism är inget enbart svenska folkdjupet bär på, det är en universell sjukdom och zodiaken tycks kunna peka ut ställen där man är särskilt mottaglig...

Hur partiet under en period ägde var femte svensks sympati är inget mysterium om man placerar SD-kartan invid Sverigekartan och noterar att nationalhoroskopets ascendenthärskare i Vågen har sin Venus i Stenbocken i 4e huset. Här finns med andra ord stora framgångar att hämta hos ett folk som själva utmärker sig för att ha lagt hela lönen på snygga kläder och stilfulla köksrenoveringar (hemmets härd = 4e). 

Den svenska materialismen går hand i han med en viss brist på verkligt själsdjup, verklig belåtenhet med sig själv och sitt liv. SD och högerns Rut- och Rot-bidrag är båda skenlösningar som aldrig kommer att lösa de svåra knutarna i den svenska folkpsykologin. Bara stimulering av intellektet så att folket får smak på bildning kan ändra nationens öde. Men vem har råd att ge folket en rik samhällsmiljö i en tid när rovkapitalismen jagar allt större vinstmarginaler? 

Kom hem från COOP med en förpackning toarullar "ekonomi" och kunde konstatera att pappersbruket lyckats göra pappret ÄNNU tunnare för att tjäna mer på varje sälj. Beställde nyligen några nya kopior av min bok från USA att ha, i händelse av... Den fantastiska papperskvaliteten från publiceringen för tre år sedan var nu historia, boken trycks nu (i USA) på simpelt pocketbokspapper, poröst och grynigt. Jag mätte noga bokryggen som hamnat snett pga. den minskade pappersmängden och kom fram till att tryckeriet sparat in 8% pappersmassa (priset oförändrat). Jo, visst är det inflationen som gör sådant här, men varför blir inte livet bättre i väst, varför blir allt sämre när man börjar granska prylarna lite närmare?

T.v. november 2014, tjockt cremefärgat papper
av arkivkvalitet. T.h. sommaren 2017:
poröst grådassigt skithuspapper


Sådan är kapitalismen i stort och smått: ond, snål och på väg att ta livet av sig själv eftersom profit är dess enda motiv. Denna civilisationstyp stöttar Sverigedemokraterna, och de intelligensbefriade krakar bland folk som tror missnöjesröster ska ge dem ett bra liv åter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.