Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 25 oktober 2017

Mediaprofil överstyr och några "tidssläktingar"


Wade Michael Page, född i väna Vågen
och ändå rasistisk mördare
 
Sedan Expressen namngivit den våldtäktsanklagade Aftonbladetprofilen tar den här bloggen ett nästa steg i sina astrologiska funderingar. Förutom några äldre kommentarer till horoskopet noterade jag igår i detta inlägg att vederbörandes karta ur perspektiv av driftslivets Mars ser väldigt besvärligt ut. Virtanen har maktplaneten och sex- och aggressionsplaneten i en ömsesidig låsning som brukar kunna förgrova naturen rejält, särskilt om Mars attack mot restriktiva Saturnus och Saturnus "returattack" som söker hålla Mars i schack utspelar sig i Mörkrets kvalitet (Tamas guna).



Frågan blir nu om man kan se någon tendens vid en sökning av andra med snarlika signaturer. Eftersom Månen gränsar mellan Jungfrun och Vågen vid middagstid utelämnar jag denna i och för sig viktiga sinnelagssignifikator. Jag utelämnar också Solen i Vågen eftersom det redan konstaterats att dess härskare Venus (kvinnornas planet!) är indragen i en märklig maktkamp där sexualitetens Mars söker bryta ner Saturnus (spärrvakten) för att komma åt just det kvinnliga...

För att inte utestänga alla möjliga träffar beslutar jag mig för att utelämna kriteriet Jupiter i Skorpionen och se vad som dyker upp bland 9800 sparade kartor med detta mönster, notera att sökningen på Mars hinduiska "specialaspekt" kräver ett litet skript där man definierar att aspekten bara sträcker sig framåt i zodiaken och inte som i väst fram eller bak.  Jag kräver också att Mars måste stå i Vattumannen eftersom detta utlöser "den sociala mobbaren" (alternativt den socialt utstötta) genom mängden planeter i Skorpionen som här ägs av Mars i Vattumannen (samhället). Som jag sagt tidigare, dessa är ovanligt slitiga förhållanden! 

xp = sa;
ma90 := ma.90.xp & xp.<.ma;
ma.aqu & ma90 & me.sco & ve.sco


Redan de här positionerna (Mars, Merkurius och Venus) visar sig så specifika att de aldrig förekommit samtidigt i mitt dataunderlag annat än 1971. Här är diverse namn jag med två undantag, "Anonym" och Walter Pullen, snappat upp i medierna under de senaste 8-9 åren.

  1. Joakim Karlsson;2.11.1971;12:00 - Managing Partner i Nordic Capital som svindlat Skatteverket
  2. Tom Shay;3.11.1971; 2:29 - medskyldig till mord när Al Trenkler mördade sin far för att komma över försäkringspengar
  3. Peter Olausson;6.11.1971;12:00 - ateistiskt faktafreak som jagade faktoider på en blogg, affilierad med nihlistsekten Humanisterna
  4. Martin Björk;7.11.1971;12:00 - tv-personlighet av ett makalöst tråkigt och intetsägande slag. Har figurerat i just Aftonhoran tror jag och där spänt sina nybakade muskler - det gemensamma för alla dessa är den sataniska axeln mellan Oxe/Skorpion som drar ner individerna i materialismens och kroppslighetens mörker!
  5. Anna Starbrink;9.11.1971;12:00 - obegåvat liberalt landstingsråd (fd?) i Stockholm som stödde Jan Björklunds vansinnesutspel mot religiösa friskolor (alla friskolor ska bort!)
  6. Wade Michael Page;11.11.1971;12:00 - nazimördare som valde offer efter ras
  7. Anonym;12.11.1971;xx:xx - schizofreniförklarad och periodvis institutionaliserad, fantiserade om att bli våldtagen av färgade män (tidigare liv-minnen uppblandade med annan mental ohälsa?)
  8. Fredrik Virtanen;15.11.1971;12:00 - referensobjektet
  9. Walter Pullen;19.11.1971;11:01 - amerikansk mjukvaruutvecklare som beskrev att han enbart upplevde terror och dödsskräck under en (drogfri) invigningsritual i någon stamreligion - den sataniska axeln är stark och får individer att frukta för sitt förstånd när djupare krafter sätts i rörelse!
  10. Jonas Birgersson;21.11.1971;12:00 - en av de tidiga it-entprenörerna när nätet var ungt, Framtidsfabriken och senare Bredbandsbolagen

Vilka skelett teknokraten Birgersson har i garderoben vet jag inte, det är inte ett släkte jag hyser några högre tankar om, men som synes är det påfallande problem under den här perioden. T.o.m. från mina egna akter med några hundra mestadels "normala" människor lyckas ett verkligt olyckligt exemplar ("Anonym") träda fram under denna härva i Mörkrets kvalitet.

Visserligen har bloggaren har samlat på sig färre änglar än demoner genom att plocka namn från nyhetsflödet. "Anonym" var dock också en aningen dryg och högdragen person (18-30 cirka) - innan sjukdomen bröt ut - fast långt ifrån otrevlig. Jag kan nog säga att människan klängde sig fast vid mig under många år, jag var inte så engagerad i vänskapen... Gemensamt med några av de andra namnen var att hon var ohyggligt dyr i drift och barndomshemmet (privilegierat) satte stopp för hennes slösaktiga leverne. 

I en tidigare sammanställning tror jag att jag frågade mig om hennes hallucinationer om att bli våldtagen av afrikanska män var ekon i själens regioner av vad amerikanske mördaren Wade Michael Page sysslade med. Nu kan man dessutom undra om hon också kände vad den svenska kändisprofilen ägnade sig åt i samma krogtäta del av Stockholm där hon bodde. 

Själen rör sig som bekant genom tid och egot sitter fångad i ett evigt NU som ständigt förändras. Dessa är slavarna, de totala offren för sina omständigheter som ofta bara kan reagera med affekt på livets tilltal. Men har man bara någon kontakt med sitt högre väsensled - det som är rotat i det gudomliga Intellektet och som existerar utanför tidens flöde - då får man direkt tillgång till en större medvetenhet. Den sådan människa kan i sitt NU se saker som t.o.m. härleder sig från ett tidigare liv eller väntar en bit in i framtiden. Denna kvinna, inte så långt före insjuknandet, förutspådde t.ex. (via en drömsyn) en benskada undertecknad ännu inte skulle ådra sig på många år.

Men naturligtvis är det så att 100 icke-celebriteter troligen skulle jämna ut bilden av rufflare och pengahungriga människor och än värre. Vad jag dock tror man skulle hitta gömt i garderoberna hos allmänheten är samma materialistiska begär och troligen en tendens till omoraliskt handlande för att komma göda den onaturliga materialism som tecknas på himmelen under perioden... 

Jämför med känt folk som inte bara har 3 utan alla 4 Tamas-tecken aktiva som ett Storkors. Anders Borg och Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin och Göran 'värdepappersspekuleraren' Hägglund är alla tydliga slavar under ultramaterialism och i den meningen genuint onda människor enligt den senantika filosofen Proclus beskrivning, varav en liten del citerades här.

*****


Se även: 3 kontrollgrupper sammanställda för att få en känsla av hur mycket under "medelsvenssons konventionella moral" bloggarens horoskopsamling befinner sig efter år av stirrande på tidningsrubrikerna.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Dissociationshumor:

http://wwwc.aftonbladet.se/kvinna/0006/21/fredrik.html

Seaward sa...

Bättre exempel kan man inte önska sig. Kunde också döpa om den här ovanligt tydliga astrologiska kombinationen till "dr Jekyll & mr Hyde". FV:s baneman Cissi Wallin har för övrigt samma betoning på Vattuman och Skorpion via sol och måne - och här betecknar kombinationen uppenbart den "socialt utstötta", den som utsatts för en negativ särbehandling och hamnat utanför gruppen.