Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 2 oktober 2017

Massmördaren Stephen Paddock - ett barn av USAI en ljudupptagning hos AB hörs en polisman uppge den nu skjutna massmördaren Stephen Paddocks födelsedata, den 9 april 1953. Han var hemmahörig i Las Vegas-trakten. Som historiens (än så länge) värsta amerikanska massmördare förtjänar han "handlingsmänniskan" solascendent (i brist på kompletta födelsedata). 

Problemen i horoskopet är skriande tydliga. Jag måste peka på den kuriösa slumpen att ett horoskop för lunchtid placerar Månen i folkmassans första grad, exakt som Månen stod då han började skjuta. Och var står Månens disponent? Jo, i 8e dödshuset enligt solascendenten, under angrepp från den primitiva våldsmannens signatur, Mars hemma i egocentriska Väduren. 

Visserligen är Mars en verksam välgörare för Fiskarna i 1a huset eftersom den har en funktion som förnyare av Vattenelementet och den biologiska sfären (Mars som fortplantningsdriften, för de firrar som simmar ur skapelsen fyller Mars på med nya). Men här bildar den Lilla och Stora Illgöraren en axel mellan 2a och 8e - romaren Manilius vredgade Tyfons axel, på bloggen kallad den "sataniska axeln" (antingen via hus eller de naturligt tillhöriga tecknen Oxe och Skorpion). 

Omar-drevet, påpiskat av några galna religionshatiska socialdemokrater för några år sedan kanske ringer en klocka för något uthållig läsare. Det var "satanisk axel" i flera stycken av dem.

Och vad om att den handlingsbenägna Solen i martyriets tecken Fiskarna disponeras från Jupiter på nästan exakt rät linje med Satansstjärnan Algol?

Dagen efter att jag bloggat om den astrologiska faktorn Algol (samma dygn som massmordet i USA) slår den till med full kraft. På den här bloggen kan man tydligen läsa om framtiden i förväg. Ibland. Bloggaren har via sin Saturnus en krypande men tyvärr inte helt exakt känsla för vad som ligger i "pipeline" i Världssjälen...

*****

Jämför med USA:s hetaste massmördare från förra året, Omar Mateen mördade 50 stycken, vilket är samma antal Paddock är uppe i enligt senaste rapporten.


Tillägg

För den som inför rubrikens "barn av USA" inte fick impulsen att leta upp USA:s sideriska horoskop, här en snabbversion: antar man att mördaren har Månen i Vattumannen - och det mesta tyder på det - upprepar han i sin person och sitt psyke det amerikanska nationalpsyket. Med Månens disponent i 8e (skorpioniska) dödshuset omvittnar Paddock också USA:s ascendenttecken Skorpionen och nationens typiska personlighet: att lösa allt med våld, intriger från myndigheter med märkliga bokstavskombinationer eller krig och massdöd - andras död. 

Nu verkar den amerikanska sjukan ha vänt sig in mot det egna landet och kanske kommer svenskarnas andäktiga lovsånger till det stora landet i väster att lugna ner sig i framtiden. Det finns faktiskt fler länder på jordens yta att intressera sig för...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.