Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 oktober 2017

Hur kunde svenskarna uppskatta Anders Borg?

Söndagens DN-artikel om rasism och ultranationalism visar sig ge rik utdelning. Föregående inlägg om Oklahomabombaren och planeters verksamma natur tar ännu ett steg i bloggens makliga takt som ren kunskapsförmedlare om antik astrologi och antik filosofi.

Impulsen till de flesta medierelaterade inlägg uppstår redan vid rubriken eller efter att ha läst ingressen, men när jag väl började läsa DN-artikeln hittar jag namnet William Pierce, en kommunisthatande ultrakonservativ rasist från den gamla och välbärgade amerikanska södern. Fysiker till yrket ska han ha skrivit en bok som blivit en bibel för skruvade unga män som vill tillverka en effektiv bomb. 

 
Inför Wikipedia-artikelns fotografier inser jag plötsligt roten till ondskan i den av de rasistiska och reaktionära svenskarnas vid den tiden så populära (påstod medierna) finansministern Anders Borg. Inte bara är båda ohyggligt lika på ungdomsfoton, svensken hade också samma kriminellt sjuka inställning till, inte kommunism men väl en ljusare kulör: det svenska skattefinansierade välfärdssamhället signerat socialdemokratin. Det samhället ville och lyckades Borg som den värsta bombterrorist till sist riva ner med sin vapendragare Reinfeldt, bara för att några somrar senare spåra ur på en skärgårdsö och i penisdinglande självdestruktivitet förlora år av egocentriskt varumärkesbyggande och samhällsklättrande.

(För egocentriskt varumärkesbyggande som ren ondska, se det senatika citatet i ett av inläggen om Martin Timell)

Jag lämnar William Pierces och Anders Borgs månkartor utan andra kommentarer än de var och en själv kan utläsa via de små och instruktiva pilarna. Är det så här Platons geometriska former fungerar? Är det så här pass komplexa sammanhang man bör ha i åtanke om man söker en förklaring till "look-alike"-fenomenet? 

Är det vidare sant, det antikens tänkare tog för givet, att ondskan är mer eller mindre planterad i varje barn från födelsen och kommer att söka tränga ut via vansinniga och själviska tankar eller ideologier?





Jag kan inte låta bli att ge nycklarna! "Vit makt"-ideologin hos William Pierce tycks vara en kombination av jordnära Oxen, för vilken dess egen härskare, jämviktens Venus faktiskt är en illgörare! Här kombineras en dålig Venus med den för Oxen lika dåliga Mars och därtill i sjätte huset för dem man upplever som fiender! 

Borgs karta är precis lika illa däran och hans psyke är stört av samma planeter. Nu har Venus som 6e husets ägare flyttat till 7e och från hatiska och skiljelinjesdragande Skorpionen opponerar det och upprör det egna lakoniska Ox-psyket. Venus är dessutom svårt skadad genom att dess egen härskare Mars bekrigar sinnesron från ideologins tecken Vattenbäraren (se föregående inlägg), som här, i Borgs begärsfyllda sinnelagshoroskop, verkar i 10e makthavarhuset. 

Att genom politiskt våld skada Venus och samhällets "veka" eller "mjuka" värden, var alltså den här unga terroristens mål, vilket svenska folket röstade för i valet 2006, grundlurade till följd av det manipulativa tankeklimatet i detta grovt anti-intellektuella land! Vilken kollektiv skuld svenskarna bär på som inte bättre synade Alliansen i sömmarna.

Vilket folk var det här i sin förra KOLLEKTIVA INKARNATION? Hur många av dagens svenskar var nazityskar förra århundradet? Säkert väldigt många i den nya kapitalstarka övre medelklassen i Stockholm och givetvis de underprivilegierade som gått till SD. Hur många återfödingar med ett latent men kvardröjande förakt för andra folk det totalt rör sig om, kommer väl att visa sig vid valet 2018.

Inga kommentarer: