Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 18 oktober 2017

Helsingborgsbomben (dörrens symbolik)
Helsingborgspolisens bortsprängda dörr får "terrorexperten" Ranstorp att tänka sig att detta är ett terrordåd. Han är nu tränad att likt papegojan säga just sådana saker varje gång det händer något uppseendeväckande. Efter Anders Breivik har han förmodligen blivit mer försiktig med att skrika "araber" innan man vet lite mer... 

Dessutom felciterar Expressens rubriksättare honom eftersom han egentligen vara mer försiktig och sade att det "möjligen" var terror. Men det får man bara veta om man klickar och bidrar till Överhetens kartläggning av medborgarna.Sprängladdningarna som gör grus av polisens entrédörr smäller tjugo minuter efter midnatt och det är intressant att betrakta dörren som ett uttryck för Kräftans tecken, för ett pansar eller ett värn som ska trygga dem bakom dörren. Just Kräftans tecken stiger över Helsingborgs östra horisont vid det grandiosa busstrecket och att Ranstorp har den ständigt alarmistiska sinnelagspositionen Månen-i-Kräftan kanske gör att han för en gångs skull har rätt i sin maggropskänsla... (Kräftan "styr" magen.)
Kartan är egentligen inte spektakulär, men har några intressanta detaljer. Överdriftens eller girighetens Rahu har nyligen gjort entré i Kräftan och överdriver eller gör en narrbild av Protektionismens tecken. Minns SEB-chefen Falkengren och hennes girighet? Månen och Rahu i ständigt trygghetssökande och därmed hungrande Kräftan - hon gick t.o.m. ut i DN när det blåste som värst om hennes generösa fallskärm och rubriksättaren deklarerade "Jag är inte girig". Idag har hon smitit till Schweiz bankvärld, förmodligen för att det inte fanns tillräckligt mycket lönepengar i den svenska bankvärlden.

Men i detta bombhoroskop förstärker Rahu istället en Måne som står i en väldigt argsint kombination av krig och fred (Mars och Venus) i Jungfruns tecken. Samtidigt förbinder en ömsesidig reception mellan Venus och Merkurius 3e kommunikationshuset och 4e huset för hemmet och tryggheten. Båda dessa planeter är verksamma illgörare för Kräftascendenten och "receptionen" är en så stark kombination enligt hinduerna att den kan jämföras med en konjunktion. Sannerligen att denna Kräftascendent via Månen står i kontakt med ekonomisk brottslighet - för det är vad en ond Venus med en ond fingerfärdig Merkurius tycks handla om. Det är nog snarare undre världen som markerar mot polisen, vilket är en annan teori på bordet. Genom att spränga bort snutens dörr signalerar dessa skurkar att Tryggheten är utslagen. Och det är förvisso också ett terrorattentat mot staten och vår alls inte värst trygge landsfader Löfven, född med Solen och ytterligare tre planeter i Kräftan. 

Betraktar man bombhoroskopets Mars som den attentatsplanet den är, fungerar den väl och stöttar Kräftascendenten som en "verksam välgörare". Det ser man här eftersom explosionen var en succé ur förövarnas perspektiv! Inte så rolig för landsfadern dock där dådets Mars i Jungfruns 3e grad står i perfekt 1-gradigt "triggerförhållande" till hans trygghetsplanet Jupiter i 4e graden, en Jupiter som enligt statsministerns månhoroskop är utslagen i 6e olyckshuset (Löfven var en bortbyting och lider av en djup sittande neuros vilket gör honom till en undersätsig fursteslickare inför rovkapitalismen och USA). Ur perspektivet statsministerns solascendent ligger istället hans lyckoplanet Jupiter i 3e huset för intellektualitet och visst har han rätt. Han kan läsa! Problemet är som sagt att läsförmågan Merkurius är en illgörare för Kräftan i 1a huset så att Jupiter i det 3e merkuriska huset inte är en obetingat bra läs- eller kommunikationsförmåga, även om Jupiter är välvillig. 

Solascendenten - passande för en makthavare - innehåller också en ömsesidig reception mellan ledaren (Solen) och folket (Månen). Som synes är folkets stöd inte det bästa i 10e huset, halshuggningens Ketu står där. Men kanske tolkar jag fel här, för det ser ju faktiskt ut som att Löfven som solär makthavare SKITER I FOLKETS VILJA - Månen/folket halshuggs på 10e maktens altare. Löfven bryr sig väl inte om svenskarnas vilja till fred och nedrustning när han sin vana trogen sitter ner vid förhandlingsbordet och lyssnar till vapenindustrins önskemål... Det blir vapenhandel med diktaturer och slutligen Nato-anslutning. 

Gammal  hederlig svensk tradition med andra ord, ett ständigt månande om landets Storkapitalister. Varför? För att staten känner sig mer bekväm med storspelare, sådana som den själv, än med det enkla folket. Allt som kommer in i maktens korridorer blir som förbytta, de degenererar snabbt och blir i värsta fall folkets fiender. Detta är välbekant. Makt korrumperar och aldrig värre än när maktplaneten Saturnus står i korruptibilitetens tecken Skorpionen, händelsevis den position som gällde vid Löfvens födelse och nu vid bombsprängningen - och under USA:s Aurora 17-övning på svensk mark....

Hade jag gått rakt på solhoroskopet när Löfven tillträdde, istället för den personliga sinnelagsascendenten, då hade första omdömet kanske inte blivit så milt... Men något sade mig att jag gjort fel och bara några dagar senare kompletterade jag med ett inlägg som varnade att detta var samma gamla kapitalismkramare som vanligt. Hur rätt har inte Löfvens år vid makten visat vilken symbolisk figur han är, alltmedan nominellt (s)-märkta Stockholm nu säljs ut totalt till utlandet.

Glöm inte att det finns ekonomisk brottslighet som maskerats som "legitim" bara för att staten är inblandad i den. Kanske kan sprängningen i Helsingborg tjäna som påminnelse om detta, samtidigt som vi förfasar oss över hur den Undre Världen nu är som en cancermetastas genom hela den svenska samhällskroppen, nerifrån botten och ända in i Rosenbad.

Ett par klick senare hittar jag bekräftelse i en debattartikel i SvD på just Löfvens fifflande: " Det är oacceptabelt att S och MP har...gått från en tydlig principiell position att Västsahara ska erkännas till att följa Marockos, och vissa svenska företags, intressen." De författande vänsterpartisterana konstaterar att t.o.m. Norges högerregering är mer hedervärd än blötdjuret Löfven i utfärdandet av direktiv MOT exploatering av det nedtryckta Västsahara! Sveriges identitet som en av "de goda" håller verkligen på att utraderas detta år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.